Amazon Fire TV Stick 4K vs. Roku Streaming Stick&43;: welke moet je kopen?

Inhoudsopgave:

Amazon Fire TV Stick 4K vs. Roku Streaming Stick&43;: welke moet je kopen?
Amazon Fire TV Stick 4K vs. Roku Streaming Stick&43;: welke moet je kopen?
Anonim
Image
Image

Als je de afgelopen jaren geen nieuwe tv hebt gekocht, zijn streamingsticks de beste manier om streamingdiensten toe te voegen aan je tv, monitor of laptop. Deze compacte apparaten kunnen op elke beschikbare HDMI-poort worden aangesloten en geven je snel toegang tot verschillende streamingdiensten, evenals toegang tot tal van handige apps en games.

Zelfs als je al een smart-tv hebt, maakt de interface van deze apparaten ze van onschatbare waarde, zodat je gemakkelijk kunt wisselen tussen streamingdiensten en naar media kunt zoeken zonder dat je door een schermtoetsenbord hoeft te rommelen.

Hier vergelijken we een aantal van de meest populaire 4K-modellen van Amazon en Roku om te zien wie er als beste uit de bus komt.

Amazon Fire TV-stick 4K Roku Streaming Stick+
Meer spellen Meer gratis apps
Dolby Vision HDR10
Voice-Centric App Meer veelzijdige app
Alexa-integratie Spraakzoeken / Geen assistent

Videokwaliteit

De kwaliteit van de geleverde stream is het belangrijkste aspect bij het wegen van deze twee modellen. Gelukkig ondersteunen beide opties het afspelen van 4K-video, maar hebben ze enkele kleine verschillen in termen van HDR-ondersteuning. De Roku bevat geen Dolby Vision, maar bevat nog steeds HDR10, net als de Amazon Fire TV Stick.

Image
Image

Geen van deze apparaten heeft Ethernet-connectiviteit, maar is uitgerust met MIMO 802.11 Wi-Fi en Bluetooth, waardoor ze alle benodigde bandbreedte hebben voor naadloos streamen in 4K.

Ontwerp

In tegenstelling tot de Chromecast-apparaten van Google, hebben de Roku en Fire TV Stick beide een eenvoudig stick-adapterontwerp, waardoor ze zichzelf gemakkelijk kunnen wegstoppen achter zowat elk scherm waarop je ze aansluit. Een kleine overweging is echter dat, hoewel de Roku Stick iets kleiner is dan de optie van Amazon, deze niet wordt geleverd met een extender-dongle, wat betekent dat als je beperkte ruimte rond de HDMI-poort van je tv hebt, je mogelijk problemen hebt met de Roku uit de doos.

De afstandsbedieningen voor beide modellen zijn qua vorm vergelijkbaar, waarbij de Fire Stick-afstandsbediening een beetje slanker en moderner is in zijn esthetiek. Ze hebben elk speciale volume- en afspeelknoppen en multifunctionele richtingsknoppen en ze werken elk op een paar AA-batterijen. Het meest in het oog springende verschil is echter de toevoeging van sneltoetsen aan de Roku-afstandsbediening waarmee je snel kunt schakelen tussen Hulu, Netflix, Sling en PS Vue.

Elke streaming-stick gebruikt een aparte micro-USB-adapter voor stroom en kan worden aangesloten op een stopcontact of rechtstreeks op je tv voor stroom.

Kenmerken

Beide opties bevatten ingebouwde Wi-Fi, wat betekent dat ze nergens op aangesloten hoeven te zijn om te kunnen werken, alleen een actieve draadloze verbinding in je huis. En hoewel ze allebei spraakgestuurd zoeken bevatten, is de Fire TV Stick 4K iets responsiever en heeft Alexa-ondersteuning ingebakken, waardoor het slechts een vleugje toegevoegde functionaliteit is, vooral als je al eigenaar bent van een van de slimme hubs van Amazon.

Beide afstandsbedieningen kunnen ook dienen als vervanging voor je tv-afstandsbediening, wat handig is, en de ingebouwde Bluetooth-connectiviteit voor elk apparaat vervangt effectief de 3.5 mm audio-aansluiting die aanwezig was in sommige eerdere versies van het apparaat, zodat u draadloos een hoofdtelefoon kunt koppelen en naar de tv kunt luisteren zonder anderen te storen.

Image
Image

Er zijn mobiele apps beschikbaar voor beide apparaten, maar ze verschillen drastisch in hun aanpak. De Roku-app is gemakkelijk de meest indrukwekkende van de twee en dient als een ad-hoc-afstandsbediening als je origineel kwijtraakt, en waarmee je snel naar apps en media kunt zoeken met het toetsenbord van je telefoon. De Fires TV Stick-app biedt de basisknoppen voor thuis, menu en terug, en stelt je in staat om snel gesproken zoekopdrachten uit te voeren, maar mist de privé-luisterfunctie die wordt aangeboden op de Roku.

De Fire TV Stick heeft een extra barrière om in te stellen, waarvoor een Amazon-account nodig is voordat je aan de slag kunt, en hoewel het niet vereist is, doet de Fire Stick zijn uiterste best om je naar een Amazon Prime-abonnement als je er nog geen hebt.

Kanalen / Apps

Hoewel alle populairste streamingdiensten beschikbaar zijn op de streamingplatforms van Roku en Amazon, zijn er enkele verschillen in wat wordt aangeboden. Hoewel de Fire TV Stick toegang heeft tot veel van dezelfde kanalen en apps, zijn er enkele opvallende omissies, zoals YouTube, dat momenteel geen native Fire TV-app heeft. De Fire TV Stick heeft momenteel ook geen toegang tot Google Play-apps.

Een kleine bibliotheek met games wordt aangeboden door beide diensten, waaronder klassiekers zoals Pac-Man, en hoewel de Roku-bibliotheek toegang heeft tot Jackbox-klassiekers zoals Quiplash, bevat de Fire TV Stick een verscheidenheid aan Sega-klassiekers zoals Sonic the Egel en gouden bijl.

Image
Image

Het komt erop neer dat, tenzij je op zoek bent naar een heel specifieke game of app, deze hoogstwaarschijnlijk beschikbaar is met je Roku-apparaat.

Prijs

Beide spelers hebben in feite dezelfde prijs en komen uit op ongeveer $ 50, dus het kiezen van een speler zou eigenlijk moeten afhangen van wat je verwacht van je streamingapparaat in termen van beschikbare apps en kanalen.

Als je al in het Amazone-ecosysteem leeft, ligt het antwoord voor de hand. Het Roku-platform herbergt echter een uitgebreidere bibliotheek met apps en kanalen, evenals een meer veelzijdige begeleidende app, waardoor het de duidelijke winnaar is in onze matchup, tenzij je absoluut Alexa-functionaliteit in je afstandsbediening nodig hebt.

Aanbevolen: