Hoe een Silicondust HDHomeRun Prime-kabelkaarttuner in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Silicondust HDHomeRun Prime-kabelkaarttuner in te stellen
Hoe een Silicondust HDHomeRun Prime-kabelkaarttuner in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de HDHomeRun aan op de muur via een coaxkabel. Sluit vervolgens de meegeleverde netwerkkabel aan op uw internetrouter.
  • Plaats de M-Card in de HDHomeRun. Sluit de voedingsadapter aan tussen de HDHomeRun en een stopcontact.
  • Installeer de HDHomeRun-software op uw computer. Volg de installatiewizard en voer een kanaalscan uit.

Met HDHomeRun Prime kun je live-tv opnemen of afspelen op maximaal zes apparaten in je huis zonder dat je een settopbox nodig hebt. Hier doorlopen we de stappen voor het installeren van een SiliconDust HDHomeRun Prime.

Hoe HDHomeRun Prime in te stellen

Eerst moet u contact opnemen met uw kabelaanbieder om een kabelkaart te verkrijgen, die wordt gebruikt om meerdere kanalen tegelijk te bekijken en op te nemen. Het is het beste om deze kaart te activeren voordat u begint met het installatieproces.

Image
Image

Als je een Switched Digital Video (SDV)-kabelsysteem hebt, heb je waarschijnlijk een afstemmingsadapter nodig om de HDHomeRun te laten werken. Volg deze instructies om de afstemmingsadapter in te stellen met HDHomeRun.

  1. Sluit een coaxkabel aan tussen de HDHomeRun en een wandplaat met een coaxuitgang.

    Hiervoor heb je waarschijnlijk een coaxiale splitter nodig, waarmee je zowel de HDHomeRun als je kabelmodem op hetzelfde coaxiale stopcontact kunt aansluiten.

  2. Sluit de meegeleverde netwerkkabel aan tussen de HDHomeRun en uw draadloze internetrouter.
  3. Plaats de M-Card die u van uw kabelaanbieder hebt gekregen in de HDHomeRun. Als u een Switched Digital Video (SDV)-systeem met een afstemadapter hebt, sluit u de afstemadapter aan op de HDHomeRun USB-poort en kabel.

  4. Sluit de voedingsadapter aan tussen de HDHomeRun en een standaard stopcontact.
  5. Installeer de HDHomeRun-software op uw computer. Volg de software-installatiewizard en zorg ervoor dat u het vakje aanvinkt waarin wordt gevraagd of u HDHomeRun-apparaten wilt detecteren en configureren.

    Bezoek de SiliconDust-website om de meest up-to-date software te downloaden. Dit zorgt ervoor dat u over de nieuwste fixes en updates beschikt.

    Elk ontdekt apparaat of "tuner" heeft een nummer en brontype. Laat het op CableCARD staan.

  6. Voer een kanaalscan uit. De installatiewizard biedt aan om dit automatisch te doen. Hoewel u kunt selecteren naar welke tuners u wilt scannen, hoeft u deze functie maar één keer uit te voeren.
  7. Selecteer Finish of voltooi het installatieproces voor al uw tuners.

    Als dit de eerste keer is dat u uw tuner configureert, moet u via uw netwerkinstellingen naar de website van de tuner gaan en uw kabelaanbieder bellen voor CableCARD-koppeling.

Aanbevolen: