Amazon's Prime Video-app vermijdt de 'Apple Tax

Inhoudsopgave:

Amazon's Prime Video-app vermijdt de 'Apple Tax
Amazon's Prime Video-app vermijdt de 'Apple Tax
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's Prime Video voor Mac laat je nu video's kopen met je Amazon-account.
  • Het omvat ook in-app aankopen van Apple.
  • Amazon's iOS-app maakt gebruik van dezelfde door Apple geleverde maas in de aankoop.

Image
Image

Amazon's nieuwste Prime Video-app laat zien hoe goed een App Store-app kan zijn zonder de beperkingen van Apple.

Deze update van Amazon's TV- en filmstreaming-app, Prime Video, ondersteunt alle nieuwste technologieën van Apple, zoals Picture-in-Picture (PiP) en AirPlay, en laat je ook op volledig scherm kijken. Maar de echte aantrekkingskracht hier is het in-app-aankoopsysteem. Amazon springt door een speciale maas in de wet die vorig jaar door Apple is geïntroduceerd en kan zijn in-app-verhuur en -aankopen aanbieden, naast Apple's eigen in-app-aankopen. Het is een geweldige toevoeging, maar complex genoeg om de meesten van ons in verwarring te brengen.

"Ik heb begrepen dat Apple de Mac- en iOS-winkels als één en dezelfde beschouwt, d.w.z. de 'App Store'. Vandaar het document met enkele richtlijnen, dat geen onderscheid maakt tussen platforms, afgezien van slechts een handvol platformspecifieke gevallen, "vertelde professionele App Store-recensent Kosta Eleftheriou aan Lifewire via een direct bericht.

Prima voorbeeld

De Prime Video-app is een perfect voorbeeld van Apples inconsistente benadering van het kopen van dingen in apps. Vrijwel elke app kan fysieke goederen-apps voor het bezorgen van boodschappen, of de reguliere app van Amazon verkopen, zonder dat Apple bezuinigt. Maar daarna wordt het verwarrend. In een verklaring die vorig jaar aan 9to5Mac werd verstrekt, zei Apple dat het een uitzondering had gemaakt voor "abonnementsvideo-entertainmentproviders" die hen hun eigen bestaande abonnementsdiensten zouden laten gebruiken in ruil voor ondersteuning van de nieuwste Apple-functies.

Kijk nu eens naar de functies die zijn toegevoegd aan de nieuwe Prime Video Mac-app van Amazon. Het werkt met AirPlay en ondersteunt PiP, maar het werkt niet met Siri in mijn testen. Het stelt je ook in staat om met één klik video's te kopen, gefactureerd aan je Amazon-account, terwijl je ook in-app-aankopen aanbiedt voor Prime Video Monthly, met behulp van het IAP-mechanisme van Apple.

Image
Image

Dit is niet de eerste app die profiteert van het speciale programma van Apple. Het is niet eens de eerste Amazon-video-app. Met de Prime Video-app op iOS kun je ook winkelen zonder het betalingssysteem van Apple.

Je kunt dit natuurlijk allemaal via de browser doen, maar dan loop je misschien leuke functies mis, zoals het downloaden van video's voor offline weergave. En sommige mensen geven de voorkeur aan het gemak en de scheiding van apps.

"Als iemand die er de voorkeur aan geeft alles wat ik op mijn computer doe in hokjes te plaatsen, geef ik er altijd de voorkeur aan apps te doen in [een] browser", plaatste Mac- en Prime Video-gebruiker Silverstring op de MacRumors-forums."Het past gewoon beter in mijn mentale model van context-switching dan een aantal tabbladen in een browser, hoe goed dingen ook op internet draaien."

Een mooie puinhoop

Het punt is, dit is allemaal een grote puinhoop. Tussen Apples eigen veranderende, tegenstrijdige regels over in-app-aankopen en de verschillende juridische uitspraken die Apple dwingen alternatieve betaalmethoden toe te staan, is het zelfs voor de toegewijde Apple-watchende journalist moeilijk om alles bij te houden.

“Al deze kunstmatige onderscheidingen, die ook steeds veranderen, doen pijn aan mijn hersenen wanneer ik ze [begrijp] of probeer te onthouden”, zegt Eleftheriou.

Met de iOS Kindle-app kun je bijvoorbeeld nog steeds geen boeken kopen. U kunt zelfs niet op een link naar de Amazon-site klikken, zodat u deze daar kunt kopen. In plaats daarvan moet u zelf naar de winkelpagina navigeren. Het lijkt niet absurd om een wereld te wensen waarin je met een app voor het lezen van boeken door boeken kunt bladeren, proberen, kopen en downloaden zonder door zoveel hoepels te hoeven springen. Vooral als je papieren boeken kunt kopen via de reguliere Amazon-app zonder van deze barrières.

Image
Image

Deze rotzooi komt niemand ten goede, maar met apps zoals de nieuwe Prime Video kunnen we tenminste zien hoe een ideale app store zou werken. Apps ondersteunen de nieuwste Apple-technologieën, wat goed is voor gebruikers. Apps kunnen ook hun eigen betalingen verwerken, wat ook goed is voor gebruikers.

Het enige dat nodig is, is dat Apple ophoudt te eisen dat apps alleen de ingebouwde in-app-aankoopmechanismen gebruiken, of de korting van 30% te verlagen tot een niveau dat beter verteerbaar is voor verkopers van digitale waren.

En dat duurt misschien niet zo lang als we denken. Met de druk op Apple van verschillende regelgevende instanties over de hele wereld, wordt zijn positie steeds onhoudbaarder. Hopelijk is deze Amazon-app een glimp van de toekomst.

Aanbevolen: