Hoe Amazon Prime Video te bekijken op Apple TV

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Prime Video te bekijken op Apple TV
Hoe Amazon Prime Video te bekijken op Apple TV
Anonim

Wat te weten

  • Op een Apple TV: selecteer de App Store en zoek en installeer de Amazon Prime Video-app.
  • Op een iOS-apparaat: download de Amazon Prime Video-app en stream inhoud naar je Apple TV via AirPlay.
  • Op een Mac: open een webbrowser, ga naar Amazon Prime Video, kies een film of tv-programma en selecteer vervolgens AirPlay om naar je Apple TV te streamen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot Amazon Prime Video-inhoud op een Apple TV door de Amazon Prime Video-app op uw Apple TV te downloaden. Je kunt de Amazon Prime Video-app ook op een iOS-apparaat of Mac gebruiken en deze vervolgens naar je Apple TV streamen.

Hoe u de Amazon Prime Video-app op Apple TV kunt downloaden

De gemakkelijkste manier om Amazon Prime-video's op je Apple TV te bekijken, is door de app rechtstreeks naar je Apple TV te downloaden. Houd er rekening mee dat je een Amazon Prime-abonnement en een Apple TV-apparaat van de derde generatie of later nodig hebt.

Image
Image

De Apple TV (3e generatie) heeft geen app store, maar Amazon Prime Video is vooraf geïnstalleerd op het nieuwste besturingssysteem.

  1. Zet je Apple TV aan en ga naar het hoofdmenu.
  2. Selecteer het App Store pictogram op het scherm.

    Image
    Image
  3. Zoek naar Amazon Prime Video in de tvOS App Store. Als je het niet ziet, selecteer dan Zoeken bovenaan het scherm of druk op de microfoon op je afstandsbediening om een gesproken zoekopdracht te starten.

  4. Klik op het Amazon Prime Video-pictogram wanneer u het vindt om een informatiescherm te openen.

    Image
    Image
  5. Kies Install om de Amazon Prime Video-app toe te voegen aan je Apple TV.

Als je deel uitmaakt van een gezin waarin één persoon beta alt voor Amazon Prime en jou als onderdeel van de deal opneemt, moet de Prime-accounthouder de Prime-voordelen met je delen voordat je kunt profiteren van Prime-video's. Wanneer twee mensen deel gaan uitmaken van een Amazon-huishouden en betaalmethoden delen, kunnen ze allebei Prime Video gebruiken.

Prime Video gebruiken op een iPhone of iPad

Als je liever een iOS-app gebruikt om Amazon Prime-video's te bekijken, kun je de app op je iPhone of iPad krijgen. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je hem gebruiken om Amazon Prime-video's naar je Apple TV te streamen en om door de beschikbare catalogus te bladeren, te kijken en te huren.

  1. Tik op het App Store-pictogram op je iPhone of iPad en download Amazon's Prime Video.

    Image
    Image
  2. Open de Amazon Prime Video-app en log in met je Amazon Prime-account en wachtwoord. U hebt onmiddellijk toegang tot de Prime Video-inhoud op uw iPhone of iPad.

    Image
    Image

Bekijk Prime Video op Apple TV vanaf een iOS-apparaat

Als je je films op de Apple TV wilt afspelen in plaats van op je iOS-apparaat, gebruik dan de AirPlay-functie op je iPhone of iPad om de video's naar de Apple TV te sturen.

  1. Zorg ervoor dat uw iOS-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als de Apple TV.
  2. Start de Prime Video app en log in op uw account op uw mobiele apparaat.
  3. Kies de film die je wilt bekijken en druk op Play in de app.
  4. Tik eenmaal op de afgespeelde video en je ziet het AirPlay-pictogram in de rechterbovenhoek.

    Veeg omhoog vanaf de onderkant van uw iPad-scherm in eerdere versies van iOS (of omlaag vanaf de rechterbovenhoek in iOS 11 en hoger) om het Control Center weer te geven, waar je kunt ook de AirPlay-besturing vinden.

  5. Tik op de AirPlay-knop, die lijkt op een naar boven wijzende driehoek met een rechthoek die eruitziet als een televisie.

    Image
    Image

    Als je de AirPlay-knop niet ziet, schakel deze dan eerst in en probeer het opnieuw. De stappen voor het inschakelen van AirPlay zijn vergelijkbaar op de iPhone en op de iPad.

  6. Kies de Apple TV waarnaar je de film wilt streamen (als je er meer dan één hebt) en tik op de naam in het dialoogvenster.

    Image
    Image
  7. De Amazon Prime-film of tv-show zou nu op je Apple TV moeten worden afgespeeld.

Stream Prime Video van een Mac naar uw Mac

Je kunt Amazon Prime Video ook streamen van je Mac naar je Apple TV zolang macOS 10.11 of hoger wordt uitgevoerd.

  1. Selecteer in uw webbrowser de film of het tv-programma dat u wilt bekijken op de website van Amazon.
  2. Als de film begint, tik je op de AirPlay-knop in de rechterbovenhoek van de Mac-menubalk (links van het volumepictogram) en selecteer je de gewenste Apple TV om de inhoud te streamen naar.

    Image
    Image
  3. Je Mac-bureaublad verschijnt op je tv-scherm. Tik op de knop voor volledig scherm in de video zodat het volledige beeld wordt weergegeven op de Apple TV.

Aanbevolen: