Hoe de Spotify Sleep Timer op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Spotify Sleep Timer op Android te gebruiken
Hoe de Spotify Sleep Timer op Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Kies een album of afspeellijst. Wanneer het begint te spelen, tikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tikt u op Sleep Timer.
  • Om de slaaptimer uit te schakelen, tikt u op de drie stippen > Sleep Timer > Turn off timer.

Met de Spotify-slaaptimer kun je ervoor zorgen dat de muziek-app wordt uitgeschakeld zodra je in slaap v alt. Android-telefoons hebben geen universele slaaptimer, dus het is een handige hulpbron om er een te kunnen inschakelen via de Spotify-app voor muziek.

Hoe de Spotify Sleep Timer op Android in te stellen

Hoewel de slaaptimer duidelijk bedoeld is voor gebruik tijdens het slapengaan, kan hij worden gebruikt om Spotify-muziek voor elke gelegenheid te stoppen. Zo zet je het aan.

Spotify heeft in 2019 zijn slaaptimer aan muziek toegevoegd, maar de Android-slaaptimer heeft eerder gewerkt voor Spotify-podcasts en kan nog steeds worden gebruikt als je 's nachts naar je favoriete programma luistert.

  1. Open Spotify. Zodra je een album of afspeellijst hebt gekozen en het begint te spelen, tik je op het drie stippen pictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op Sleep Timer en kies een duur. U kunt instellen dat het geluid stopt na 5 minuten, 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten of 1 uur. Je kunt het zelfs instellen om te wachten tot het einde van het nummer.

  3. Je ziet een bevestiging en keert dan terug naar het nummer waar je momenteel naar luistert.

    Image
    Image

Redenen om de Spotify Sleep Timer in te schakelen

Elke keer dat je de Spotify-app opent en 's avonds een zachte of ontspannende afspeellijst inschakelt, wil je misschien ook de slaaptimer inschakelen, voor het geval dat.

Ervoor zorgen dat de muziek stopt nadat je in slaap bent gevallen, is niet alleen voor je persoonlijke welzijn, zodat je midden in de nacht niet wakker wordt van het lawaai. Er zijn een paar redenen waarom het goed kan zijn om een timer toe te voegen als je 's nachts naar Spotify luistert, waaronder:

  • Behoud van de levensduur van de batterij
  • Voorkomen van datagebruik
  • Stil slapen tijdens de nacht

Spotify blijft standaard muziek afspelen nadat uw huidige afspeellijst is afgelopen. Het gebruik van de slaaptimer zal het geluid tot een bepaalde tijd beperken.

De Spotify Sleep Timer uitschakelen

Nadat je de Spotify-slaaptimer hebt ingeschakeld, wil je misschien de duur wijzigen of helemaal uitschakelen. Dit kan op dezelfde manier worden gedaan als het instellen, en zal voorkomen dat de app muziek uitschakelt of stopt deze na een andere hoeveelheid tijd.

  1. Tik op het drie stippen pictogram in de rechterbovenhoek wanneer een nummer wordt afgespeeld.
  2. De slaaptimer toont een groene maan en geeft aan hoeveel tijd er nog over is. Tik op Sleep Timer.
  3. Scroll naar beneden en tik op Timer uitschakelen om de muziek door te laten gaan.

    Image
    Image

Aanbevelingen voor slaapafspeellijst

Je hebt waarschijnlijk een afspeellijst of album waarmee je in slaap wilt vallen, maar als je op zoek bent naar meer dingen op Spotify om mee in slaap te vallen en de timer te testen, volgen hier een paar aanbevelingen:

  • Oceaangeluiden: geluiden van het strand in uw kamer.
  • Tycho: Meestal rustige, elektronische instrumenten om je dromen een beetje in beweging te brengen.
  • Ben Webster: Een jazzlegende met soepele en gemakkelijke tonen.

Aanbevolen: