Hoe maak je een 8-kolomsgrafiek in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een 8-kolomsgrafiek in Excel
Hoe maak je een 8-kolomsgrafiek in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Select Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > 2- D Kolom. Selecteer het en sleep de handvatten om het formaat te wijzigen of de locatie te wijzigen.
  • Klik met de rechtermuisknop op een kolom en kies Select Data om gegevens toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.
  • Bijna elk element van een kolomdiagram kan worden opgemaakt. Klik met de rechtermuisknop en kies Format.

In deze handleiding leert u hoe eenvoudig het is om een grafiek met 8 kolommen te maken in Excel 2019, 2016, 2013 en 2010. Je leert hoe je kunt beginnen met een Excel-werkblad gevuld met gegevens en eindigen met een staafdiagram dat dezelfde informatie in een gemakkelijk te begrijpen formaat weergeeft.

Maak een grafiek met 8 kolommen in Excel 2016 en 2013

Image
Image

De enige gegevens die u in een Excel-werkblad nodig hebt om een grafiek met 8 kolommen te maken, zijn twee kolommen die 8 gegevenspunten bevatten. Een voorbeeld hiervan is een lijst van 8 verkoopmedewerkers en de bijbehorende verkooptotalen voor het lopende jaar.

Om een grafiek te maken die de verkooptotalen op naam bevat, markeert u eerst de cellen van beide kolommen die gegevens bevatten (inclusief kopteksten) en volgt u de onderstaande stappen.

  1. Selecteer Invoegen.
  2. Selecteer Insert Column of Bar Chart om een vervolgkeuzelijst te openen.
  3. Kies een 2-D Kolom grafiek.

Met deze actie wordt een 2D-diagram met 8 kolommen in uw werkblad ingevoegd. Selecteer de grafiek en sleep de formaatgrepen om de grootte te wijzigen. Of sleep het diagram om het naar een andere locatie in uw werkblad te verplaatsen.

De grafiekwizard is verwijderd uit Excel vanaf versie 2007. Deze is vervangen door de grafiekopties in het lint zoals hierboven beschreven. Hoewel de kolompictogrammen er iets anders uitzien in Excel 2013 dan in Excel 2016 (pictogrammen zijn grijs in 2013), werkt de bovenstaande procedure hetzelfde.

Als u meerdere gegevenskolommen heeft, zoals het verkoopjaar en de dollarwaarde van de verkopen die in het bovenstaande voorbeeld worden getoond, kunt u wijzigen welke balk elke gegevensreeks vertegenwoordigt.

Om dit te doen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een van beide kolommen in het kolomdiagram
  2. Kies Select Data om het dialoogvenster Select Data Source te openen.

In het dialoogvenster Gegevensbron selecteren kunt u op verschillende manieren wijzigen hoe die balk de gegevens in uw werkblad weergeeft.

  • Selecteer Add om een nieuwe gegevensreeks toe te voegen (die een nieuwe kolom aan uw grafiek zal toevoegen).
  • Selecteer Bewerken om de gegevens te wijzigen die elke kolom in uw staafdiagram vertegenwoordigt.
  • Selecteer Remove om een kolom in uw grafiek te verwijderen.
  • Kies een serie en selecteer de blauwe up of down pijlen om de kolomvolgorde te wijzigen.
Image
Image

Maak het kolomdiagram op

U kunt het uiterlijk van uw kolomdiagram wijzigen door getalopmaak voor de aswaarden in te stellen, de diagramtitel te wijzigen of de balkkleuren te wijzigen.

  • Change chart title: Dubbelklik op de titel en typ de nieuwe tekst.
  • Opmaak van asnummer wijzigen: Klik met de rechtermuisknop op de as, selecteer Format Axis, vouw Number uit, en kies een getalnotatie uit de Categorie vervolgkeuzelijst.
  • Wijzig balkkleur: Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige balk, selecteer Fill om te openen een vervolgkeuzelijst en kies elke gewenste kleur voor die serie.

Bijna elk element van een kolomdiagram kan worden opgemaakt. Klik met de rechtermuisknop op een diagramelement en kies Format.

Als je dieper wilt graven in het maken van complexere grafieken of diagrammen in Excel 2013, lees dan de Excel 2013 staafdiagram/kolomdiagram tutorial.

Maak een grafiek met 8 kolommen in Excel 2010

Het maken van een staafdiagram in Excel 2010 is vergelijkbaar met latere versies, maar er zijn enkele kleine verschillen.

Je begint met dezelfde twee kolommen met gegevens die 8 datasets bevatten. Selecteer beide kolommen (inclusief kopteksten).

  1. Selecteer Invoegen.
  2. Selecteer Kolom.
  3. Selecteer de 2-D Column-grafiek in het vervolgkeuzemenu.

Deze stappen voegen een 8-koloms, 2D-diagram in uw werkblad in.

Vermeld bij het opmaken van je werkblad de namen die de gegevens beschrijven in één kolom en de gegevens zelf rechts daarvan. Als er meer dan één gegevensreeks is, vermeld ze dan achter elkaar in kolommen met de titel van elke gegevensreeks bovenaan (de kop).

Maak het kolomdiagram op

U kunt het uiterlijk van uw kolomdiagram in Excel 2010 wijzigen met dezelfde stappen als voor Excel 2019, 2016 of 2013, maar het wijzigen van de kleur van de staven in uw diagram is iets anders.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de balk die u wilt wijzigen.
  2. Select Format Data Series.
  3. Selecteer Fill.
  4. Selecteer het type opvulstijl dat u in de grafiek wilt gebruiken.
  5. Kies een kleur uit de Kleur vervolgkeuzelijst.

Het selecteren van de staafgegevens (reeks) voor elke staaf in uw grafiek werkt op dezelfde manier als Excel 2019, 2016 en 2013, zoals hierboven beschreven.

Als je meer geavanceerde technieken wilt leren om grafieken en diagrammen in Excel 2010 in te voegen en op te maken, lees dan de Excel 2010/2007 staafdiagram/grafiek-tutorial.

Aanbevolen: