De 6 beste gamingmonitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste gamingmonitoren van 2022
De 6 beste gamingmonitoren van 2022
Anonim

Wilt u de beste pc-game-ervaring? Je hebt een uitstekende gamingmonitor nodig. Elke monitor kan uw games weergeven, maar een gamingmonitor verbetert de ervaring met helderdere, levendigere kleuren en een hoge verversingssnelheid voor soepele gameplay in snelle titels.

Je hoeft je portemonnee ook niet op te ruimen. De allerbeste gamingmonitoren zijn duur, maar budgetmodellen zijn verrassend capabel en bieden vergelijkbare resultaten tegen een drastisch lagere prijs. Voor de meeste mensen denken we dat je gewoon de Dell S2721HGF moet kopen.

Bekijk hieronder onze lijst met de beste gaming-monitoren die momenteel beschikbaar zijn. Als u op zoek bent naar een monitor om uw thuiskantoor op te fleuren, of niet zeker weet of een gamingmonitor iets voor u is, dan kunt u terecht bij onze beste computermonitoren.

Amazon Topkeuze: Dell S2721HGF 27-inch gamingmonitor

Image
Image

De Dell S2721HGF is een uitstekende gamingmonitor. Hoewel niet zo betaalbaar als onze voordelige keuze, is de Dell S2721HGF aantoonbaar een betere keuze voor de meeste gamers. Het biedt een groter scherm en een geweldige beeldkwaliteit.

Contrast is de beste eigenschap van deze monitor. Het heeft diepe, inktzwarte zwartwaarden in donkere scènes, maar ziet er ook helder en levendig uit in meer kleurrijke inhoud. Dit zorgt voor een uitstekend gevoel van onderdompeling in aantrekkelijke, realistische games. De verbeterde verversingssnelheid zorgt voor lage responstijden en is compatibel met zowel AMD's FreeSync als Nvidia's G-Sync adaptieve synchronisatiestandaarden, wat betekent dat als u een grafische kaart van een van deze fabrikanten bezit, de beelden nog vloeiender voor uw ogen zullen zijn.

De Dell S2721HGF is aantrekkelijker en duurzamer dan de meeste monitoren in zijn prijsklasse. De standaard heeft echter een beperkt aanpassingsbereik en is niet zo stevig als duurdere monitoren. De resolutie van 1, 920 x 1, 080 is een beetje laag voor een 27-inch monitor, maar het is een kwestie van krijgen waar je voor beta alt.

Deze budgetmonitor biedt echt waar voor je geld en een enorme upgrade in beeldkwaliteit in vergelijking met een typische gamingmonitor die slechts een paar jaar geleden werd verkocht.

Beeldscherm: 27-inch | Resolutie: 1920 x 1080 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 144Hz | Paneeltype: Verticale uitlijning | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen Paneel: Ja

Beste waarde: AOC C24G1A 24-inch monitor

Image
Image

AOC's G24G1A is een instapmodel gamingmonitor die goede prestaties levert voor de prijs. Het heeft een solide contrastverhouding, behoorlijke scherpte, een respectabele bouwkwaliteit en is een van de goedkoopste beschikbare gamingmonitoren.

De sterke punten van de monitor zijn vergelijkbaar met die van onze andere topkeuze, de Dell S2721HGF. De AOC G24G1A heeft goede prestaties in donkere scènes, wat leidt tot een gevoel van onderdompeling en diepte. De G24G1A is echter een kleinere 24-inch monitor, dus je verliest een paar centimeter aan schermruimte.

Bouwkwaliteit is solide. De G24G1A heeft zelfs een in hoogte verstelbare standaard. AOC lijkt echter kwaliteitscontrole op te offeren om de prijs laag te houden, aangezien sommige eigenaren melden dat de kleurprestaties van de monitor niet naar hun zin zijn.

De AOC G24G1A is een voor de hand liggende keuze voor gamers met een beperkt budget. Concurrerende monitoren zijn duurder, bieden een minder indrukwekkend beeldscherm of laten de in hoogte verstelbare standaard achterwege.

Beeldscherm: 24-inch | Resolutie: 1920 x 1080 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 165Hz | Paneeltype: Verticale uitlijning | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen Paneel: Ja

Beste upgrade: Asus ROG Swift PG32UQX-monitor

Image
Image

De ASUS ROG Swift PG32UQX is de beste gamingmonitor die je vandaag kunt kopen. Het heeft Mini-LED-achtergrondverlichtingstechnologie die vergelijkbaar is met high-end televisies en levert uitstekende resultaten op elke maatstaf van beeldkwaliteit.

Hoewel geweldig op alle gebieden, zijn HDR-prestaties de geweldige functie van deze monitor. De Mini-LED-achtergrondverlichting kan extreem hoge helderheidsniveaus bereiken in kleine highlights, terwijl een diep, inktzwart niveau over de rest van het scherm behouden blijft. Dit zorgt voor een extreem realistisch beeld dat veel verder gaat dan andere gamingmonitors.

De monitor is goed gebouwd met een grote, stevige standaard en een zware constructie. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, aangezien de PG32UQX groter is dan de meeste 32-inch gamingmonitoren. Het is een 4K, 144Hz-monitor, wat betekent dat je een extreem snelle gaming-pc nodig hebt om games soepel te spelen met de oorspronkelijke resolutie, maar als je dat doet, zien ze er geweldig uit.

De ASUS ROG Swift PG32UQX is meerdere keren duurder dan de volgende duurste monitor die we aanbevelen. Als je het kunt betalen, ga ervoor. Niets anders is te vergelijken.

Beeldscherm: 32-inch | Resolutie: 3840 x 2160 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 144Hz | Paneeltype: In-Plane Switching | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen paneel: Nee

Beste voor competitieve gaming: Acer Predator XB253Q Gxbmiiprzx-monitor

Image
Image

Acer's XB253Q Gxbmiiprzx is een ideale monitor voor competitieve gamers. Het heeft een verversingssnelheid tot 280 Hz voor snelle responstijden en vloeiende bewegingen. Het werkt ook goed met zowel AMD FreeSync als Nvidia G-Sync, wat zorgt voor een haperende gameplay.

De Acer XB253Q biedt een uitstekende beeldkwaliteit. Het heeft nauwkeurige, levendige kleuren, een hoge maximale helderheid en een goede contrastverhouding. Het kleine formaat van de monitor kan de onderdompeling in sommige titels schaden, maar dit zal serieuze competitieve gamers niet storen.

Bouwkwaliteit is een kracht. De monitor heeft een forse, zeer verstelbare standaard, hoewel het op de gamer gerichte ontwerp er vreemd uitziet buiten een speciaal pc-gaminghol. De constructie van deze monitor voelt robuuster aan dan de meeste gaming-monitoren, ook de duurdere.

Het beste van alles is dat de Acer XB253Q niet buiten bereik geprijsd is. Het ondergraaft duurdere 360Hz-monitoren terwijl het vergelijkbare bewegingsprestaties en concurrerende beeldkwaliteit biedt.

Beeldscherm: 24-inch | Resolutie: 1920 x 1080 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 280Hz | Paneeltype: In-Plane Switching | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen paneel: Nee

Beste 4K: Acer Nitro XV282K KVbmiipruzx-monitor

Image
Image

De Nitro XV282K KV van Acer is een ideale gamingmonitor voor zowel high-end gaming-pc's als moderne gameconsoles zoals de Xbox Series X en PlayStation 5. Hij ondersteunt HDMI 2.1, wat vereist is om het signaal van deze consoles te accepteren.

Deze monitor heeft een geweldige beeldkwaliteit. Het 27-inch 4K-beeldscherm levert een uitstekende pixeldichtheid. Games zien er helder en helder uit. Het heeft ook levendige kleurprestaties en een respectabele maximale helderheid. De prestaties van de monitor bij donkere scènes behoren tot de zwakkere eigenschappen, maar zijn nog steeds goed voor een gamingmonitor.

De XV282K KV heeft een maximale verversingssnelheid van maximaal 144 Hz bij aansluiting op een pc, of 120 Hz bij aansluiting op een next-gen gameconsole. Het ondersteunt AMD FreesSync en Nvidia G-Sync voor soepele, haperende gameplay als je een van de grafische kaarten van die fabrikant bezit.

Deze monitor is duur, maar het is een van de meest betaalbare HDMI 2.1-monitoren die momenteel verkrijgbaar zijn. Het is een goede prijs als je één monitor wilt aansluiten op zowel een gaming-pc als een gameconsole.

Beeldscherm: 27-inch | Resolutie: 3840 x 2160 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 144Hz | Paneeltype: In-Plane Switching | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen paneel: Nee

Beste 32-inch: Dell S3222DGM 32-inch gebogen gamingmonitor

Image
Image

Dell's S3222DGM, net als zijn kleinere 27-inch broer, is een goede prijs. Het levert een beeldkwaliteit die kan concurreren met monitoren die vele malen duurder zijn, maar wordt verkocht voor een prijs die slechts een haar boven de goedkoopste 32-inch monitoren ligt.

De contrastverhouding en zwartniveauprestaties van de monitor zijn uitstekend. Het kan diepe, inktzwarte schaduwen bereiken, wat een gevoel van diepte en onderdompeling in realistische games geeft. Het grote formaat van de monitor en het gebogen scherm versterken dit.

Deze monitor heeft een verversingssnelheid van 165 Hz. Het is ook compatibel met AMD FreeSync en Nvidia G-Sync voor soepele, haperende gameplay. Het beeld van de monitor is echter niet zo duidelijk in beweging als bij sommige concurrenten.

Bouwkwaliteit is een hoogtepunt. De standaard past zich aan voor hoogte en kanteling, hoewel het bereik van hoogteverstelling beperkt is en de standaard stevig aanvoelt. Het ontwerp van de monitor is eenvoudig, maar de constructie voelt duurzaam aan.

Beeldscherm: 32-inch | Resolutie: 2560 x 1440 | Maximale vernieuwingsfrequentie: 165Hz | Paneeltype: Verticale uitlijning | Adaptive Sync: Ja, AMD FreeSync en Nvidia G-Sync | In hoogte verstelbare standaard: Ja | Gebogen Paneel: Ja

De Dell S2721HGF (bekijk bij Amazon) levert geweldige beeldkwaliteit en snelle verversingssnelheden tegen een redelijke prijs, waardoor het een gemakkelijke aanbeveling is voor de meeste gamers.

FAQ

    Wat is de vernieuwingsfrequentie van de monitor en waarom is het belangrijk?

    De verversingsfrequentie van een monitor is het aantal keren dat het beeld elke seconde kan worden vernieuwd. Een hogere verssnelheid betekent dat het beeld vaker wordt bijgewerkt en vloeiender in beweging zal lijken. Zie het als een tekenfilm in een papieren flipbook. De animatie wordt vloeiender naarmate je er sneller doorheen bladert.

    Een typische kantoormonitor heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Dit is prima voor de meeste toepassingen, inclusief games met minimale snelle beweging.

    Snelle games kunnen echter profiteren van een hoge verversingssnelheid. Het verhogen van de verversingssnelheid kan ook de invoervertraging verminderen, waardoor games sneller reageren.

    De meeste gaming-monitoren hebben een verversingssnelheid van minimaal 144 Hz, terwijl de snelste een verversingssnelheid van 360 Hz hebben. Je zult echter een afnemend rendement zien van hogere verversingsfrequenties, wat betekent dat een verversingssnelheid van 144 Hz voldoende is voor de meeste spelers.

    Wat is Adaptive Sync (ook bekend als AMD FreeSync en Nvidia G-Sync)?

    Adaptieve synchronisatie is een technologie waarmee een apparaat kan communiceren met een monitor en de vernieuwingsfrequentie van de monitor kan synchroniseren met de framerate van de video die door het apparaat wordt geproduceerd.

    Een monitor die geen adaptieve synchronisatie heeft, kan lijken te stotteren of vertragen als de framerate van de game niet is vergrendeld. Dit gebeurt omdat een pc een frame naar de monitor kan sturen wanneer de monitor halverwege een verversing is. De monitor kan de helft van een oud frame en de helft van een nieuw frame weergeven. In sommige gevallen kunnen frames blijven hangen, waardoor stotteren ontstaat.

    Adaptieve synchronisatie lost dit probleem op. De pc verzendt alleen een frame synchroon met de vernieuwingsfrequentie, dus de monitor zal nooit vernieuwen met slechts een gedeeltelijk frame.

    AMD FreeSync en Nvidia G-Sync zijn versies van adaptieve synchronisatie die zijn ontworpen om te werken met videokaarten van elk respectievelijk bedrijf. U kunt het beste een monitor kopen die officiële ondersteuning heeft voor de adaptieve synchronisatiestandaard die door uw videokaart wordt gebruikt.

    Welke maat monitor is het beste voor gamen?

    Dit hangt af van je voorkeur.

    Grote monitoren zijn meeslepender en aantrekkelijker, maar sommige elementen van het scherm kunnen zich buiten uw focusgebied bevinden. Kleinere monitoren zijn minder meeslepend, maar u kunt het hele scherm in één keer zien. Dit is de reden waarom competitieve gamers de voorkeur geven aan kleine monitoren.

    Welke schermresolutie is het beste voor een gamingmonitor?

    De drie meest voorkomende resoluties bij gaming-monitoren zijn:

    • 1, 920 x 1, 080 (1080p)
    • 2, 560 x 1, 440
    • 3, 840 x 2, 160 (4K)

    Een hogere resolutie geeft een scherper beeld dan een lagere resolutie. Dit is altijd een voordeel. Het verhogen van de resolutie verhoogt echter de vraag naar uw videokaart. Je hebt een krachtige, recente videokaart of een moderne gameconsole nodig om de meeste games met een resolutie van 4K te spelen.

    Wat is HDR?

    HDR staat voor High Dynamic Range. Het vergroot het bereik van luminantie- en kleurgegevens in inhoud. Dit verta alt zich letterlijk in een breed scala aan helderheid en meer kleuren.

    Hierdoor kan HDR-content er veel realistischer uitzien dan oudere Standard Dynamic Range-content. Veel games ondersteunen echter geen HDR en de meeste HDR-monitoren missen de technische mogelijkheden om HDR op zijn best weer te geven.

    Welk merk gamingmonitor is het beste?

    Geen enkel merk onderscheidt zich als de beste onder de gaming-monitoren, maar sommige zijn consistenter dan andere. AOC, Acer, Asus, BenQ, Dell, LG, Samsung en Viewsonic zijn de meest betrouwbare merken. Gigabyte, MSI, Lenovo en Dark Matter (van Monoprice) produceren ook enkele kwaliteitsmonitoren.

    We raden scepsis aan ten aanzien van extreme waardemerken zoals Gtek, Spectre, Viotek en andere minder bekende merken die beschikbaar zijn op Amazon. Deze bedrijven bieden lage prijzen en kunnen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, maar offeren vaak kwaliteitscontrole op.

Waar u op moet letten bij een gamingmonitor

Vernieuwingsfrequentie

Een gamingmonitor moet een verversingssnelheid van minimaal 120 Hz hebben en een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger is ideaal. Een hoge verversingssnelheid vermindert de invoervertraging en zorgt voor een helder, scherp beeld in beweging.

Resolutie

De drie meest voorkomende resoluties bij gaming-monitoren zijn:

  • 1, 920 x 1, 080 (1080p)
  • 2, 560 x 1, 440
  • 3, 840 x 2, 160 (4K)

Een hogere resolutie geeft een scherper beeld dan een lagere resolutie. Dit is altijd een voordeel. Het verhogen van de resolutie verhoogt echter de vraag naar uw videokaart. Je hebt een krachtige, nieuwere videokaart of een moderne gameconsole nodig om de meeste games met een resolutie van 4K te spelen.

Beeldscherm

De gaming-monitoren die we aanbevelen, gebruiken een van de twee gangbare paneeltechnologieën die beschikbaar zijn: In-Plane Switching (IPS) en Vertical Alignment (VA).

IPS heeft de neiging om betere bewegingshelderheid te leveren en neigt naar een heldere, kleurrijke look die ideaal is voor games met een levendige kunststijl, maar ze kunnen er wazig uitzien in donkere scènes. Ze zijn ideaal voor snelle competitieve games.

VA-panelen zijn doorgaans minder duidelijk in beweging, maar hebben een goede contrastverhouding die een realistisch gevoel van diepte kan geven. Ze zijn ideaal voor ruige, meeslepende games en open-wereldtitels.

Over onze vertrouwde experts

Matthew S. Smith is een ervaren technologiejournalist, productrecensent en influencer met veertien jaar ervaring. Hij heeft het afgelopen decennium meer dan 650 computermonitoren en laptopschermen beoordeeld of getest. Naast Lifewire kun je zijn werk vinden op PC World, Wired, Insider, IEEE Spectrum, IGN, Digital Trends en een tiental andere publicaties.

Aanbevolen: