Spam rapporteren in Outlook

Inhoudsopgave:

Spam rapporteren in Outlook
Spam rapporteren in Outlook
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat je eerst de Spam Reporting Tool voor Outlook hebt ingeschakeld voordat je probeert berichten als ongewenst te melden.
  • Als u spam wilt melden, selecteert u een bericht, gaat u naar het tabblad Home, selecteert u de vervolgkeuzepijl Junk en kiest u Melden als Ongewenst.
  • Als u per ongeluk een bericht als ongewenste e-mail in Outlook markeert, kunt u het bericht nog steeds herstellen.

Het spamfilter in Outlook is niet perfect en elke dag verschijnen er nieuwe vormen van ongewenste e-mail. Wanneer u een e-mail als ongewenste e-mail identificeert, helpt u Microsoft Exchange Online Protection te verbeteren. Het spamfilter van Outlook is nauwkeurig afgesteld voor blijvende effectiviteit wanneer u spam meldt die het mist. Deze instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Controleer of u de Spam Reporting Tool heeft ingeschakeld

Controleer of het hulpprogramma voor het rapporteren van ongewenste e-mail voor Microsoft Office Outlook is geïnstalleerd of installeer het:

  1. Ga naar de File tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opties.
  3. In het Outlook-opties dialoogvenster, selecteer Add-ins.

    Image
    Image
  4. In de Inactive Applications lijst, selecteer Microsoft Junk E-mail Reporting Add-in.

    Als de Microsoft Junk Email Reporting-invoegtoepassing niet wordt vermeld, download deze dan van Microsoft.

  5. Selecteer de Beheren vervolgkeuzepijl, kies Com Add-ins en selecteer vervolgens Go.
  6. Selecteer het Microsoft Junk E-mail Reporting Add-in selectievakje.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK om de invoegtoepassing in te schakelen en de opties voor Ongewenst melden te herstellen. Start Outlook opnieuw als daarom wordt gevraagd.

Als u e-mail uit de map Outlook Junk Mail moet herstellen, kunt u dat doen. Als je dat doet, laat je Microsoft zien hoe goede e-mail eruitziet.

Spam melden in Outlook

Nadat je de invoegtoepassing hebt ingeschakeld, rapporteer je met een paar klikken ongewenste e-mail die in je inbox terechtkomt.

  1. Selecteer het bericht dat u wilt melden.
  2. Ga naar het tabblad Home en selecteer in de groep Delete de Junk vervolgkeuzepijl. Als het bericht in een apart venster is geopend, gaat u naar het tabblad Message en selecteert u de vervolgkeuzepijl Junk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Melden als Junk.

  4. Selecteer Yes als daarom wordt gevraagd. Als u in de toekomst niet om bevestiging wilt worden gevraagd, selecteert u Dit bericht niet meer weergeven.

Aanbevolen: