Hoe gegevens op een verloren of gestolen iPhone te beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens op een verloren of gestolen iPhone te beschermen
Hoe gegevens op een verloren of gestolen iPhone te beschermen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Find My iPhone om een toegangscode in te stellen, informatie achter te laten over waar het apparaat moet worden teruggebracht of alle gegevens ervan te wissen.
  • Wijzig uw wachtwoorden. Als u iCloud-sleutelhanger gebruikt, wijzigt u de instellingen zodat nieuwe wachtwoorden niet worden gesynchroniseerd met uw gestolen telefoon.
  • Verwijder uit voorzorg uw creditcardgegevens van Apple Pay. U kunt het doen via iCloud.

Onze telefoons zitten boordevol persoonlijke informatie en het idee dat de dief ook toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens kan eng zijn. Als u met deze situatie wordt geconfronteerd, zijn hier enkele stappen die u meteen kunt nemen om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

Voor andere tips over het omgaan met een gestolen iPhone, inclusief omgaan met de politie, ga je naar Wat te doen als je iPhone is gestolen.

Gebruik Zoek mijn iPhone

Image
Image

Apple's gratis Zoek mijn iPhone-service is een grote troef als je iPhone is gestolen. Om het te gebruiken, moet je Zoek mijn iPhone hebben ingeschakeld op je apparaat voordat je iPhone wordt gestolen. Gelukkig is het inschakelen van Zoek mijn iPhone onderdeel van het instellen van je iPhone, dus waarschijnlijk heb je het al gedaan. Zo ja, gebruik Zoek mijn iPhone om:

  • Lokaliseer de telefoon op een kaart (vaak tot aan het gebouw waarin hij zich bevindt) via GPS.
  • Geef een bericht weer op het scherm van de telefoon met instructies over waar de telefoon moet worden teruggebracht.
  • Laat de telefoon een geluid afspelen (handig als je denkt dat hij in de buurt is).
  • Stel een toegangscode in via internet, dus zelfs als je je telefoon niet hebt beschermd voordat deze werd gestolen, kun je nu voorkomen dat een dief hem gebruikt.
  • Verwijder alle gegevens op uw telefoon via internet.

Houd er echter rekening mee dat Zoek mijn iPhone niet in alle gevallen werkt. Lees Waarom werkt Zoek mijn iPhone niet? meer leren. En nee, je hebt de Zoek mijn iPhone-app niet nodig.

Verwijder uw creditcard van Apple Pay

Image
Image

Als je Apple Pay op je iPhone hebt ingesteld, moet je je betaalkaarten uit Apple Pay verwijderen nadat je telefoon is gestolen.

Het is niet erg waarschijnlijk dat een dief in staat zal zijn om de kaarten die je hebt opgeslagen te pakken te krijgen. Apple Pay is superveilig dankzij de Touch ID- of Face ID-authenticatiesystemen. Het is buitengewoon moeilijk om een vingerafdruk of gezicht ermee te vervalsen, dus je bent waarschijnlijk in orde, maar beter dan genezen.

Gelukkig kun je een kaart vrij eenvoudig verwijderen met iCloud (volg gewoon de instructies in de kop). Wanneer u uw telefoon terugkrijgt of een nieuwe krijgt, hoeft u Apple Pay gewoon opnieuw in te stellen.

Wijzig uw wachtwoorden

Image
Image

Als je telefoon is gestolen, zorg er dan voor dat je alle aspecten van je digitale leven beveiligt, niet alleen je telefoon.

Dit omvat alle accounts of andere gegevens die op je iPhone zijn opgeslagen en dus toegankelijk kunnen zijn voor de dief. Zorg ervoor dat u uw online wachtwoorden wijzigt: e-mail (om te voorkomen dat de dief e-mail vanaf uw telefoon verzendt), Apple ID, online bankieren, medische dossiers, enz.

Hoewel het onhandig is, is het beter om de kans op problemen te beperken dan een dief nog meer van je te laten stelen.

Als je iCloud-sleutelhanger op je apparaten gebruikt, zorg er dan voor dat je de instellingen wijzigt zodat nieuwe wachtwoorden die je aanmaakt niet automatisch worden gesynchroniseerd met je gestolen telefoon.

Gebruik een toegangscode

Image
Image

Zodra je een nieuwe iPhone hebt om de gestolen te vervangen, wil je er zeker van zijn dat je nieuwe iPhone veilig is. Hier is een belangrijke stap.

Het instellen van een toegangscode op je iPhone is een elementaire beveiligingsmaatregel die je nu kunt en absoluut moet nemen (als je dat nog niet hebt gedaan). Als een toegangscode is ingesteld, moet iemand die toegang probeert te krijgen tot uw telefoon de code invoeren om bij uw gegevens te komen. Als ze de code niet weten, komen ze er niet in.

Als je iOS 4 en hoger gebruikt (en dat is eigenlijk iedereen), kun je de 4-cijferige eenvoudige toegangscode uitschakelen en een complexere en dus veiligere combinatie van letters en cijfers gebruiken. Hoewel het het beste is als je dit doet voordat je iPhone wordt gestolen, kun je Zoek mijn iPhone ook gebruiken om een toegangscode in te stellen via internet.

Voor een nog betere beveiliging, op modellen die dit ondersteunen, moet u een van de volgende gebruiken:

  • Touch ID-vingerafdruksensor
  • Face ID gezichtsherkenning.

Stel de iPhone in om gegevens te verwijderen na het invoeren van onjuiste toegangscodes

Image
Image

Hier is nog een slimme stap die je moet doen voordat je iPhone wordt gestolen.

Om er zeker van te zijn dat een dief uw gegevens niet kan krijgen, stelt u uw iPhone in om automatisch al zijn gegevens te verwijderen wanneer de toegangscode 10 keer verkeerd wordt ingevoerd. Als u uw toegangscode niet goed kunt onthouden, wilt u misschien voorzichtig zijn, maar dit is een van de beste manieren om uw telefoon te beschermen. U kunt deze instelling toevoegen wanneer u een toegangscode maakt, of u kunt deze stappen volgen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Face ID & Passcode (of Touch ID & Passcode, afhankelijk van welke functie je telefoon biedt).
  3. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  4. Verplaats de Erase Data schuifregelaar naar aan/groen.

Te veel pogingen om uw iPhone te ontgrendelen met de verkeerde toegangscode kunnen ertoe leiden dat deze wordt uitgeschakeld voordat de gegevens worden verwijderd. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, leest u hoe u dit kunt oplossen in de fout "iPhone is uitgeschakeld" oplossen.

Aanbevolen: