Gebruik 'Vind mijn iPhone' om een verloren of gestolen telefoon te lokaliseren

Inhoudsopgave:

Gebruik 'Vind mijn iPhone' om een verloren of gestolen telefoon te lokaliseren
Gebruik 'Vind mijn iPhone' om een verloren of gestolen telefoon te lokaliseren
Anonim

Als je iPhone wordt gestolen of kwijtraakt, biedt Apple een gratis tool om je te helpen hem terug te krijgen. Zelfs als u uw telefoon niet kunt terugkrijgen, kunt u de tool gebruiken om te voorkomen dat een dief uw persoonlijke gegevens in handen krijgt. Deze iPhone-hersteltool heet Zoek mijn iPhone. Het maakt deel uit van iCloud en gebruikt de GPS- en internetverbinding van de telefoon om het op een kaart te lokaliseren en enkele acties op afstand uit te voeren.

Find My iPhone werkt met iOS 5 en hoger op iPhone 3GS en nieuwer, evenals iPad, iPod touch (derde generatie en nieuwer) en Mac.

Hoe u 'Zoek mijn iPhone' kunt gebruiken om uw telefoon te vinden of te wissen

De Zoek mijn iPhone-service moet op uw apparaat worden ingesteld voordat het verloren of gestolen wordt. Nadat de service is ingesteld, zijn er twee methoden om een telefoon te vinden: gebruik de iCloud-website of de Zoek mijn iPhone-app (open deze op een iOS-apparaat om uw telefoon te volgen).

Zo gebruik je Zoek mijn iPhone van de iCloud-website:

  1. Bezoek iCloud.com en log in met dezelfde Apple ID die is ingelogd op de iPhone.

    Image
    Image
  2. Selecteer Find iPhone om te zoeken naar alle apparaten die zijn ingelogd met uw Apple ID.

    Image
    Image
  3. Find My iPhone zoomt in op de kaart en toont de locatie van het apparaat met een groene stip. Zoom in of uit op de kaart en bekijk deze in de standaard-, satelliet- en hybride modus, zoals in Google Maps.

  4. Als u een specifiek apparaat wilt lokaliseren in plaats van al uw apparaten op de kaart weer te geven, selecteert u Alle apparaten en kiest u een ander apparaat.

    Image
    Image
  5. Selecteer het apparaat op de kaart en kies vervolgens het i-pictogram om een venster met extra opties weer te geven.
  6. Als u uw telefoon een geluid wilt laten afspelen, selecteert u Geluid afspelen. Gebruik deze optie als u denkt dat het apparaat in de buurt is of als iemand uw apparaat heeft.

    Image
    Image
  7. Om het scherm van het apparaat op afstand te vergrendelen en een toegangscode in te stellen (zelfs als u geen toegangscode op het apparaat hebt ingesteld), selecteert u Lost Mode. Dit voorkomt dat een andere persoon het apparaat gebruikt en toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens.

    Image
    Image

    Gebruik de verloren modus om een bericht te schrijven dat op het apparaatscherm wordt weergegeven. Voer bijvoorbeeld een telefoonnummer in zodat de persoon die het apparaat heeft contact met u kan opnemen.

  8. Als u uw iPhone op afstand wilt wissen als u denkt dat u de telefoon niet terugkrijgt, kiest u Wis iPhone. Als u de gegevens op de telefoon wist, kunt u deze in de toekomst niet meer vinden met Zoek mijn iPhone.

    Image
    Image

    Als u het apparaat later terugkrijgt, herstel dan uw gegevens vanaf een back-up.

  9. Als u denkt dat uw apparaat in beweging is, selecteert u de groene stip op de kaart die uw telefoon vertegenwoordigt en selecteert u in het venster dat verschijnt de afgeronde pijl om de locatie bij te werken met de nieuwste GPS-gegevens.

    Image
    Image

Wat te doen als uw iPhone offline is

Zelfs als Zoek mijn iPhone is ingesteld, wordt je apparaat mogelijk niet weergegeven op de kaart. Redenen waarom dit kan gebeuren, zijn onder meer dat het apparaat:

  • Is uitgeschakeld of leeg.
  • Is niet verbonden met internet.
  • Heeft locatieservices uitgeschakeld.

Als Zoek mijn iPhone niet werkt, de drie opties - Play Sound, Lost Mode en Wis iPhone - zijn altijd beschikbaar. Gebruik wat u maar wilt, zodat de volgende keer dat het apparaat verbinding maakt met internet, de door u gekozen optie wordt uitgevoerd.

Een iPhone met iOS 15 en hoger verschijnt op Zoek mijn iPhone, zelfs als deze is uitgeschakeld of bijna leeg is. Deze versie van het platform maakt gebruik van Bluetooth en near-field-communicatie om andere Apple-apparaten in de omgeving te "pingen" om de locatie te bepalen.

Aanbevolen: