Kun je AirPods aansluiten op een Nintendo Switch?

Inhoudsopgave:

Kun je AirPods aansluiten op een Nintendo Switch?
Kun je AirPods aansluiten op een Nintendo Switch?
Anonim

Dit artikel beschrijft hoe je AirPods via Bluetooth of een dongle van derden op een Nintendo Switch kunt aansluiten. Deze instructies voor het aansluiten van AirPods op Nintendo Switch-consoles werken met Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-modellen.

AirPods verbinden met een Nintendo Switch

De Nintendo Switch had geen Bluetooth-ondersteuning toen hij voor het eerst werd gelanceerd. Maar dankzij een update van september 2021 kunnen gamers nu apparaten als AirPods op de console aansluiten. Er kunnen maximaal 10 apparaten op een Switch worden opgeslagen, maar je kunt er maar één tegelijk gebruiken. Je kunt maar twee draadloze Joy-Cons gebruiken tijdens het gebruik van Bluetooth-audio, en Bluetooth-microfoons werken helemaal niet.

Zo koppel je AirPods met de Nintendo Switch:

  1. Zet uw AirPods in de koppelingsmodus.
  2. Zet uw Switch aan en navigeer naar Systeeminstellingen > Bluetooth Audio > Apparaat koppelen.

    Image
    Image
  3. Zoek uw AirPods in de lijst met beschikbare apparaten en selecteer deze om ze te koppelen met de Switch.

Wat u nodig hebt om AirPods aan te sluiten om te schakelen via een dongle van derden

Voordat Nintendo Bluetooth-functionaliteit aan de Switch toevoegde, moesten gamers oplossingen van derden gebruiken om draadloze audio ermee te laten werken. Deze methoden zouden nog steeds moeten werken als u ze liever gebruikt.

Om AirPods via een dongle op een switch aan te sluiten, heb je je Nintendo Switch, de AirPods-case, de AirPods in de case en een Bluetooth-adapter van derden nodig die compatibel is met de console. De Bluetooth-adapter maakt verbinding met de Switch via de USB-poort aan de onderkant van de console of via de USB-poort op het Dock als je op je tv wilt spelen.

Sommige fabrikanten ontwerpen expliciet Bluetooth-dongles voor de Nintendo Switch, die je kunt vinden in videogamewinkels en op Amazon. De meest populaire lijkt de HomeSpot Bluetooth-zender te zijn, terwijl de Ldex Nintendo Bluetooth-zender en GuliKit Bluetooth-adapter ook solide opties zijn. Ze kunnen alle drie verbinding maken met zowel de Switch als het Dock.

AirPods verbinden met Nintendo Switch met een Bluetooth-adapter

Je Apple AirPods verbinden met je Nintendo Switch via een Bluetooth-dongle of -adapter van derden is eenvoudig en volgt meestal dezelfde stappen die nodig zijn voor het synchroniseren van AirPods met een Windows 10-pc of Android-smartphone of -tablet.

Image
Image

Steek je Bluetooth-zender aan op de USB-poort van je Nintendo Switch-console of Dock en plaats je AirPods in hun hoesje. Houd de koppelingsknop op de achterkant van de AirPod-behuizing lang ingedrukt om het koppelingsproces te starten. Houd de AirPods-koppelingsknop ingedrukt en druk op de aangewezen synchronisatieknop op de Bluetooth-zender.

Image
Image

De LED-lampjes op de behuizing en de zender moeten beginnen te knipperen, maar stoppen zodra het koppelen is voltooid. Je kunt nu je Apple AirPods gebruiken met je Nintendo Switch.

Enkele tips voor het gebruik van AirPods met schakelconsoles

Het proces voor het verbinden van AirPods met Nintendo Switch-consoles is vrij eenvoudig, maar er zijn nog enkele dingen die je misschien in gedachten wilt houden.

  • Mogelijk moet u uw AirPods opnieuw synchroniseren met andere apparaten. Het koppelen van uw AirPods met meerdere apparaten kan vaak conflicten veroorzaken die mogelijk moeten worden gerepareerd wanneer u schakelt tussen uw switch, smartphone en laptop.
  • Vergeet niet om uw Bluetooth-adapter op te laden. De Nintendo Switch kan geen aangesloten accessoires opladen, dus je moet ervoor zorgen dat de Bluetooth-zender die je koopt volledig is opgeladen voordat je hem gebruikt.
  • Vergeet niet je Switch op te laden Omdat een Bluetooth-adapter wordt aangesloten op de USB-poort van de Nintendo Switch, kun je de Switch niet aansluiten en opladen terwijl je hem gebruikt. Een manier om dit te omzeilen is om de Switch in een dock te plaatsen, maar dit is geen optie voor Switch Lite-bezitters omdat dat model het TV Dock niet ondersteunt.
  • Deze methode werkt mogelijk niet met voicechat. Hoewel sommige titels, zoals Fortnite en Warframe, voicechat via de Switch ondersteunen, moet je voor de meeste andere games verbinding maken met de Nintendo Switch-smartphone-app. Je kunt AirPods maar met één apparaat tegelijk gebruiken.

Aanbevolen: