Playdate Retro-geïnspireerde handheld console uitgesteld tot 2022

Playdate Retro-geïnspireerde handheld console uitgesteld tot 2022
Playdate Retro-geïnspireerde handheld console uitgesteld tot 2022
Anonim

Degenen die de unieke retro-geïnspireerde handheld console van Panic, de Playdate, in handen willen krijgen, zullen nog wat langer moeten wachten.

Het bedrijf heeft zojuist via e-mail en blogpost aangekondigd dat de Playdate wordt uitgesteld tot 2022, waarbij Panic de releasedatum aanpast naar vroeg in het nieuwe jaar. De reden? Defecte batterijen in het eindproduct.

Image
Image

“Toen onze eerste 5.000 afgewerkte Playdate-eenheden voor 2021 in ons magazijn in Californië arriveerden, begonnen we er een paar te testen. We werden al snel bezorgd dat sommigen van hen ons niet de batterijduur gaven die we hadden verwacht”, schreven ze.

"We hebben een aantal apparaten gevonden waarvan de batterijen zo leeg waren dat Playdate helemaal niet aanging en niet kon worden opgeladen."

De oplossing? Gereserveerde Playdates worden naar Maleisië verzonden voor vervanging van de batterij, waardoor het lanceringsvenster wordt verplaatst naar 2022.

Hoewel dit probleem niet direct gerelateerd is aan de wereldwijde supply chain-problemen die de technologiesector dit jaar teisterden, zei Panic wel dat Covid-gerelateerde tekorten van invloed zijn op bestellingen na de eerste lancering, aangezien de aangepaste CPU terug is besteld voor twee hele jaren. Dit heeft het bedrijf gedwongen het systeem opnieuw te ontwerpen, zodat het een direct beschikbare CPU kan gebruiken.

Met andere woorden, de door een slinger aangedreven console met een prachtig zwart-wit scherm is mogelijk pas in 2023 beschikbaar voor aankoop. Voorbestellingen hebben echter al een CPU geïnstalleerd en zouden direct moeten worden verzonden nadat de batterij is verwisseld.

Dit is de tweede significante vertraging van de gameconsole deze week, aangezien Valve gisteren aankondigde dat de release van het gewilde Steam Deck ook in 2022 zal verdwijnen.

Aanbevolen: