Qualcomm onthult een nieuwe handheld gaming-console: de G3x

Qualcomm onthult een nieuwe handheld gaming-console: de G3x
Qualcomm onthult een nieuwe handheld gaming-console: de G3x
Anonim

Halfgeleiderfabrikant, Qualcomm, gooit zijn hoed in de ring van draagbare gaming-apparaten met het G3x Gen 1 Gaming Platform.

De G3x werd aangekondigd tijdens het Snapdragon Tech Summit 2021-evenement en zal gebruikmaken van de Snapdragon Elite Gaming suite-functies om de mobiele game-ervaring te verbeteren. Volgens de release werkt Qualcomm samen met hardwareproducent Razer om het handheld-apparaat te maken.

Image
Image

Qualcomm produceert veel van de microchips van de smartphone-industrie en zal deze gebruiken om zijn nieuwe console van stroom te voorzien. De G3x ondersteunt een resolutie tot 4K, 144 FPS en True 10-bit HDR, wat volgens Qualcomm het apparaat in staat zal stellen om tot een miljard kleurnuances weer te geven.

U kunt grafische afbeeldingen van hoge kwaliteit verwachten dankzij de Qualcomm Adreno GPU, die de kleurverzadiging en scherpte verbetert, meerdere lagen sneller laat overvloeien en de omgeving snel weergeeft.

De Snapdragon G3x ondersteunt ook 5G-connectiviteit. Andere opmerkelijke specificaties en functies zijn onder meer de Qualcomm Kyro CPU voor snelle verwerking, WiFi- en Bluetooth-ondersteuning en stuurprogramma's die kunnen worden bijgewerkt.

Wat betreft games, zei Qualcomm dat de G3x een platformonafhankelijk apparaat is dat pc-, Android- en consolegames kan streamen, maar ging niet verder in detail.

Volgens de aankondigingstrailer zal er een online winkel zijn, maar de video laat geen enkele game in het bijzonder zien.

In een Q&A met Micah Knapp, de senior directeur van productbeheer, zei Knapp dat Qualcomm samenwerkt met ontwikkelaars om nieuwe titels te produceren door hen te laten zien wat er mogelijk is op de G3x. Een releasedatum moet nog worden aangekondigd.

Aanbevolen: