IPad Air 2020 vs. iPad Pro 2021: welke moet je kopen?

Inhoudsopgave:

IPad Air 2020 vs. iPad Pro 2021: welke moet je kopen?
IPad Air 2020 vs. iPad Pro 2021: welke moet je kopen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPad Pro deelt een M1-chip met de Mac, maar op dit moment kan hij niet tot het uiterste gaan.
  • De iPad Air is een ongelooflijke iPad en het beste voor de meeste mensen.
  • Het geweldige nieuwe Liquid Retina XDR-display is alleen beschikbaar op de grote 12,9-inch Pro.
Image
Image

De nieuwe M1 iPad Pro ziet er fantastisch uit, maar je zou waarschijnlijk de iPad Air moeten kopen.

Tenzij je specifieke behoeften op professioneel niveau hebt, is de iPad Air waarschijnlijk genoeg voor de meeste mensen. Dat gezegd hebbende, "Pro" betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, en er ontbreekt één belangrijke functie van de iPad Air die op zichzelf al de upgrade van $ 200 waard zou kunnen zijn.

Beide iPads zijn momenteel meer dan in staat om elke taak aan te kunnen die je ze kunt geven.

De specificaties

Het is lastig om de iPad Air en Pro vergelijkbaar te vergelijken, omdat zelfs de basisconfiguraties van opslag anders zijn en de Air alleen beschikbaar is in het 11-inch formaat. Om het grote, mooie, miniLED, Liquid Retina XDR-display te krijgen, moet je gaan voor de grotere 12,9-inch Pro. Maar we lopen op de zaken vooruit. Laten we eerst eens kijken naar de belangrijkste verschillen:

  • Camera's
  • Processor
  • RAM
  • Face ID versus Touch ID
  • 4G/5G
  • Dat scherm
  • Kleuren

En hier is wat hetzelfde is op zowel de Air als de Pro:

  • 10 uur batterijduur
  • Apple Pencil-compatibiliteit
  • Magisch toetsenbord met trackpad-compatibiliteit
  • USB-C-connector
  • Afgeronde randen en dunne schermranden

M1 vs. A14

De M1-chip had net zo goed de A14X kunnen heten, volgens de conventies van eerdere Apple Silicon-generaties. De X-variant is te vinden in iPad Pro's en is in wezen een opgevoerde versie van de iPhone-chip van dat jaar, met extra verwerkingskernen en een krachtigere GPU.

Dit jaar heeft Apple deze chip (of beter gezegd, system-on-a-chip of SoC) in Macs gestopt. Stel je de twee keuzes voor. Noem het de A14X, en de pers zal zeggen dat de Mac nu een iPhone-chip gebruikt. Noem het de M1 en je kunt zeggen dat de iPad Pro nu een Mac-chip gebruikt. Zelfde SoC, heel ander verhaal.

Image
Image

Dat wil zeggen, de "X" maakt een verschil. De oude A12X die de iPads Pro's van 2018 en 2020 aandrijft (het 2020-model heet A12Z, maar is in feite dezelfde SoC) is in sommige opzichten nog steeds superieur aan de A14 die de iPad Air en de iPhone 12 aandrijft.

Maar het is niet zo eenvoudig. Beide iPads zijn momenteel meer dan in staat om elke taak aan te kunnen. De software drijft de hardware gewoon (nog) niet tot het uiterste.

Dat kan in juni veranderen wanneer Apple iOS 15 op zijn Worldwide Developer Conference onthult. Als het aanzienlijke wijzigingen aanbrengt in het besturingssysteem van de iPad, is de extra kracht van de M1 misschien gerechtvaardigd. Anders kan bijna iedereen gemakkelijk rondkomen op de A14 van de iPad Air.

Camera's

Wie koopt er een iPad voor zijn camera's? Niemand, dat is wie. De Air heeft een 12 megapixel brede camera voor foto's en een 7 megapixel FaceTime-camera. De Pro voegt een ultrabrede achteruitrijcamera toe, plus een LiDAR-camera voor AR, maar dan wordt het interessant.

Er is veel verschil tussen deze twee iPads, en een van de functies van de Pro kan ervoor zorgen dat je extra geld uitgeeft. Aan de andere kant is de iPad Air ongelooflijk capabel…

De nieuwe M1 iPad Pro heeft ook een ultrabrede camera aan de voorkant. Dit voegt een leuke functie toe aan FaceTime. Tijdens het videochatten zoomt de brede camera digitaal op u in terwijl u zich voortbeweegt. Het lijkt erop dat je een cameraman hebt die je volgt. En zelfs als je niet beweegt, kan de bredere camera meer mensen op de foto passen.

Bottom Line

Alleen beschikbaar op de 12,9-inch iPad Pro, het Liquid Retina XDR-scherm is helderder, contrastrijker en gewoon beter dan elk ander iPad- of MacBook-scherm. Het scherm is vergelijkbaar met het scherm dat te vinden is in Apple's $ 5.000 Pro Display XDR, alleen beter. Het heeft bijvoorbeeld 10.000 mini-LED's in de achtergrondverlichting voor regionale helderheidsregeling. Het Mac-scherm heeft slechts 576 LED's in de achtergrondverlichting en toch meet het 32-inch.

Andere verschillen

De iPad Pro wordt geleverd met 8 GB of 16 GB RAM, net als de M1 Macs. De Air heeft 4 GB RAM. Meer RAM is handig wanneer u meerdere apps tegelijk gebruikt, voor video- en fotobewerking en om veel browsertabbladen open te houden.

Image
Image

De iPad Pro heeft ook FaceID in plaats van TouchID, wat veel beter is als je de iPad op een bureau of een standaard gebruikt, omdat je hem kunt ontgrendelen door op een toets op een extern toetsenbord te tikken. De Pro wordt ook geleverd met een 120Hz Pro-Motion-display voor vloeiendere animaties en een responsiever aanraakgevoel.

Over toetsenborden, hoesjes en reactievermogen gesproken, beide iPads gebruiken dezelfde Apple Pencil en Magic Keyboard-hoes, wat goed is als je in de toekomst upgradet.

Ten slotte heeft de iPad Pro meer luidsprekers - vier in plaats van twee, en ze worden opnieuw geconfigureerd afhankelijk van hoe je het apparaat vasthoudt, dus links is altijd links en rechts is altijd rechts.

Concluderend, er is dus veel verschil tussen deze twee iPads, en elk van de functies van de Pro kan ervoor zorgen dat je extra geld uitgeeft. Aan de andere kant is de iPad Air ongelooflijk capabel, dus als je zonder een aantal van die extra's kunt leven, zal het een geweldige computer zijn. Alleen jij kunt beslissen.

Aanbevolen: