AI-advertenties komen voor jou

Inhoudsopgave:

AI-advertenties komen voor jou
AI-advertenties komen voor jou
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kunstmatige intelligentie wordt steeds vaker gebruikt om advertenties voor internetgebruikers te maken.
  • Een recent essay beweert dat het gebruik van AI voor advertenties de samenleving "vergiftigt".
  • Sommige experts zeggen dat het gebruik van AI voor advertentiedoeleinden moet worden gereguleerd.

Image
Image

Kunstmatige intelligentie (AI) kan u targeten via internetadvertenties.

Bedrijven gebruiken steeds vaker AI om advertenties voor gebruikers te maken en te richten. Een nieuw essay in The Atlantic stelt dat het gebruik van AI voor reclame de samenleving "vergiftigt", en sommige deskundigen zijn het erover eens dat er redenen tot zorg zijn.

"Gegevens die in handen komen van de verkeerde mensen kunnen persoonlijke schade toebrengen aan echte mensen", vertelde AI-expert Sameer Maskey aan Lifewire in een e-mailinterview.

Mind Control?

Ayad Akhtar, een Pulitzer Prize-winnende toneelschrijver, viel onlangs de praktijk van AI-reclame aan in zijn essay in The Atlantic, waarbij hij suggereerde dat de dingen die we leuk vinden niet langer aan ons zijn, maar in plaats daarvan voor ons worden gekozen, zodat bedrijven kunnen profiteren.

De advertentie-industrie gebruikt AI om klanten beter te targeten, vertelde Heena Purohit, hoofd van de AI-services van IBM Watson, aan Lifewire. Advertenties worden gepersonaliseerd met behulp van gebruikersgegevens zoals demografie, interesses, koopgeschiedenis of gedragspatronen om relevantere advertenties voor de gebruiker te identificeren. AI gebruikt ook patroonherkenning door gegevens te kammen om een doelgroep voor advertenties te identificeren.

"In de reclametechnologie-industrie is AI niet alleen een modewoord", zei Purohit. "Voor veel AdTech-providers creëren gegevens of meer verrijkte inzichten een concurrentievoordeel."

Purohit zei dat AI-advertentiebedrijven gevoelig zijn voor de kwestie van gegevensprivacy.

"Gebruikers willen de mogelijkheid hebben om te bepalen hoe hun gegevens worden verzameld en gebruikt", voegde Purohit toe. "We zien dat bedrijven zich aanpassen aan dit veranderende consumentengedrag. Van grote browsers die cookies van derden blokkeren tot smartphonefabrikanten zoals Apple die gebruikers expliciet vragen om zich aan te melden voor het delen van gegevens, deze veranderingen zullen het voor gebruikers gemakkelijker maken om hun gegevens te beheren."

Is regulering het antwoord?

Sommige waarnemers zeggen dat het gebruik van AI voor advertentiedoeleinden moet worden gereguleerd. De algemene reclame-industrie wordt echter al gereguleerd door verschillende federale statuten, waaronder de FTC-wet van 1914, die oneerlijke en bedrieglijke reclame verbiedt, merkte Will Griffin, hoofd ethiek bij AI-bedrijf Hypergiant, op in een e-mailinterview met Lifewire.

"Naarmate het tempo van de introductie van AI-technologieën in reclame toeneemt, roept het vervangen van menselijk oordeel door algoritmen vragen op over hoe deze oude wetten moeten worden toegepast in de moderne technologische context", zei hij."Verdere regulering is onvermijdelijk; de enige vraag is hoeveel schade er in de tussentijd zal worden aangericht."

Gegevens die in handen komen van de verkeerde mensen kunnen persoonlijke schade toebrengen aan echte mensen.

Emad Hasan, CEO van Retina AI en voormalig hoofd data-analyse bij Facebook en Paypal, riep op tot regelgeving die "een duidelijk niveau van transparantie biedt over waarom iemand bepaalde advertenties te zien krijgt". Hij vertelde Lifewire dat "het gemakkelijk moet zijn om je af te melden voor advertenties die niet relevant zijn."

AI-advertentietechnologie heeft compromissen voor gebruikers, vertelde Maskey aan Lifewire. Als gebruikers op zoek zijn naar informatie over een specifieke service, bijvoorbeeld kapsalons of restaurants op een bepaalde locatie, kunnen ze worden getarget door advertenties van leveranciers die deze services aanbieden in dezelfde buurt van voorkeur.

"Dit is een voorbeeld van goede AI-advertentietechnologie die meer gepersonaliseerde consumentenervaringen mogelijk maakt", zei Maskey.

Aan de andere kant is het nadeel van het gebruik van AI dat gebruikers overspoeld kunnen worden met advertenties. AI-advertenties roepen ook vragen op over de gegevensprivacy van gebruikers, zei Maskey.

"Per slot van rekening houden niet alle bedrijven die AI-aangedreven advertentietechnologieën inzetten zich aan standaardsets van protocollen en richtlijnen over hoeveel en welk type gegevensverzameling ethisch is, "voegde hij eraan toe.

Dus, hoe weet u of AI-advertenties u targeten? Het is vaak moeilijk te detecteren, maar het is een goed begin om de algemene voorwaarden te lezen van websites die u gebruikt.

"AI in advertenties is allemaal gebaseerd op gegevens", zei Maskey. "hoe meer consumenten en gebruikers zich inspannen om te begrijpen waar ze een actieve rol kunnen spelen bij het beheren van de stroom van hun gedrags- en transactiegegevens, hoe minder kwetsbaar ze zijn voor negatieve invloeden."

Aanbevolen: