De iPhone Orange Dot: wat het is en hoe er vanaf te komen

Inhoudsopgave:

De iPhone Orange Dot: wat het is en hoe er vanaf te komen
De iPhone Orange Dot: wat het is en hoe er vanaf te komen
Anonim

Wat te weten

  • De oranje stip boven aan het scherm van je iPhone laat je weten dat een app toegang heeft tot de microfoon van je telefoon.
  • Je kunt de punt niet uitschakelen, omdat deze deel uitmaakt van een Apple-privacyfunctie die je laat weten wanneer apps verschillende telefoonelementen gebruiken.
  • Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Beeld- en tekstgrootte en schakel Differentiëren zonder kleur inom het te veranderen in een oranje vierkant.

In dit artikel leer je wat de oranje stip boven aan je iPhone betekent, waarom deze wordt geactiveerd en hoe je deze kunt aanpassen. Deze functie kwam met de update naar iOS 14.

Wat betekent de oranje stip op de iPhone?

De oranje stip boven aan het scherm van je iPhone wordt geactiveerd wanneer een app op je telefoon de microfoon van het apparaat gebruikt. Het oranje indicatielampje is een van de weinige nieuwe privacyfuncties die Apple heeft geïntroduceerd met iOS 14.

Image
Image

De oranje stip van de iPhone zal verschijnen wanneer je apps zoals Voice Memo of applicaties van derden gebruikt waarvoor je microfoon moet worden geactiveerd. Je zult ook de oranje indicator zien wanneer je belt of zelfs spraak-naar-tekst gebruikt om sms-berichten te dicteren aan je vrienden en familie.

Je ziet mogelijk ook een groene stip op je iPhone verschijnen op dezelfde plaats als de oranje stip. Deze gekleurde stip laat je weten dat een app toegang heeft tot je camera en verschijnt wanneer je de camera-app van je telefoon, FaceTime en andere apps gebruikt die video opnemen.

Kunt u de oranje stip op de iPhone uitschakelen?

Omdat de oranje stip en zijn groene tegenhanger deel uitmaken van Apple's streven om prioriteit te geven aan de privacy van gebruikers, kun je de functie niet uitschakelen. Degenen die echter moeite hebben om onderscheid te maken tussen kleuren, kunnen de manier waarop de oranje stip op de meldingsbalk van de iPhone wordt weergegeven, wijzigen door de vorm ervan aan te passen.

Volg de onderstaande stappen als u wilt wijzigen hoe de oranje stip van de iPhone wordt weergegeven.

  1. Tik op het pictogram Instellingen op je startscherm en scrol omlaag totdat je Toegankelijkheid ziet.
  2. Tik op de Toegankelijkheid opties door op het woord in de instellingenlijst te tikken.
  3. Tik nu op Beeld- en tekstgrootte.
  4. Zoek naar de instelling Differentiëren zonder kleur en druk op de schuifregelaar rechts ervan.

    Image
    Image

Als u deze instelling inschakelt, wordt de oranje stip weergegeven als een oranje vierkant. De groene stip zal dezelfde vorm en kleur behouden.

Hoe weet u welke apps de microfoon van uw telefoon gebruiken

De belangrijkste reden waarom de oranje stip op je iPhone staat, is om je te laten weten wanneer een app je microfoon gebruikt, maar hoe zie je welke apps deze gebruiken?

Image
Image

Telkens wanneer je de oranje indicator boven aan je scherm ziet verschijnen, kun je vanaf de bovenkant naar beneden vegen om te zien welke apps je microfoon gebruiken. Als u bijvoorbeeld naar beneden veegt wanneer u de telefoon-app gebruikt, wordt een oranje cirkel weergegeven met een microfoon in het midden bovenaan en de naam van de app aan de rechterkant.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat de oranje stip op mijn iPhone-scherm verdwijnt?

    Je kunt de oranje stip niet voor altijd laten verdwijnen, maar hij zal verdwijnen zodra je stopt met het gebruik van apps die toegang hebben tot de microfoon. Het wordt natuurlijk weer ingeschakeld de volgende keer dat een andere app de microfoon gebruikt.

    Waarom verschijnt de oranje stip wanneer mijn telefoon is vergrendeld en verdwijnt vervolgens wanneer mijn telefoon is ontgrendeld?

    Het is mogelijk dat een van de apps op je iPhone toegang heeft tot de microfoon wanneer deze is vergrendeld. Ga naar Settings > Privacy > Microphone en zoek naar apps die er niet goed uitzien of anders zouden moeten geen toegang hebben tot uw microfoon. Schakel alle machtigingen uit die u verdacht vindt en controleer vervolgens of de oranje stip opnieuw verschijnt wanneer uw iPhone is vergrendeld.

Aanbevolen: