Hoe te markeren in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe te markeren in Excel
Hoe te markeren in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Markeren: Selecteer een cel of groep cellen > Home > Cell Styles, en selecteer de kleur die u als markering wilt gebruiken.
  • Tekst markeren: Selecteer de tekst > Letterkleur en kies een kleur.
  • Een highlight-stijl maken: Home > Cell Styles > New Cell Style. Voer een naam in, selecteer Format > Fill, kies kleur > OK.

Dit artikel legt uit hoe je kunt markeren in Excel. Aanvullende instructies beschrijven hoe u een aangepaste highlight-stijl kunt maken. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016 en Excel voor Microsoft 365.

Bottom Line

Kiezen om cellen in Excel te markeren, kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat gegevens of woorden opvallen of om de leesbaarheid in een bestand met veel informatie te vergroten. U kunt zowel cellen als tekst als markering in Excel selecteren en u kunt de kleuren ook aanpassen aan uw behoeften. Zo markeert u in Excel.

Cellen markeren in Excel

Spreadsheetcellen zijn de vakken die tekst bevatten in een Microsoft Excel-document, hoewel vele ook helemaal leeg zijn. Zowel lege als gevulde Excel-cellen kunnen op verschillende manieren worden aangepast, waaronder een gekleurde markering.

  1. Open het Microsoft Excel-document op uw apparaat.
  2. Selecteer een cel die u wilt markeren.

    Image
    Image

    Als u een groep cellen in Excel wilt selecteren, selecteert u er een, drukt u op Shift en selecteert u een andere. U kunt ook afzonderlijke cellen selecteren die van elkaar gescheiden zijn door Ctrl ingedrukt te houden terwijl u ze selecteert.

  3. Selecteer in het hoofdmenu Home, gevolgd door Cell Styles.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een menu met een verscheidenheid aan celkleuropties. Beweeg uw muiscursor over elke kleur om een live voorbeeld van de celkleurverandering in het Excel-bestand te zien.

    Image
    Image
  5. Als je een markeringskleur vindt die je leuk vindt, selecteer je deze om de wijziging toe te passen.

    Image
    Image

    Als u van gedachten verandert, drukt u op Ctrl+ Z om de celmarkering ongedaan te maken.

  6. Herhaal voor alle andere cellen waarop u een markering wilt toepassen.

    Als u alle cellen in een kolom of rij wilt selecteren, selecteert u de cijfers aan de zijkant van het document of de letters bovenaan.

Tekst markeren in Excel

Als u alleen tekst in Excel wilt markeren in plaats van de hele cel, kunt u dat ook doen. Hier leest u hoe u in Excel markeert wanneer u alleen de kleur van de woorden in de cel wilt wijzigen.

  1. Open uw Microsoft Excel-document.
  2. Dubbelklik op de cel met de tekst die u wilt opmaken.

    Image
    Image

    Als u problemen ondervindt bij het dubbelklikken, moet u mogelijk de gevoeligheid van uw muis aanpassen.

  3. Druk op de linkermuisknop en sleep deze over de woorden die je wilt inkleuren om ze te markeren. Er verschijnt een klein menu.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Letterkleur pictogram in het kleine menu om de standaard kleuroptie te gebruiken of selecteer de pijl ernaast om een aangepaste kleur.

    Image
    Image

    U kunt dit menu ook gebruiken om vetgedrukte of cursieve stijlopties toe te passen zoals u zou doen in Microsoft Word en andere teksteditorprogramma's.

  5. Selecteer een tekstkleur uit het pop-upkleurenpalet.

    Image
    Image
  6. De kleur wordt toegepast op de geselecteerde tekst. Selecteer ergens anders in het Excel-document om de cel te deselecteren.

    Image
    Image

Een Microsoft Excel-markeringsstijl maken

Er zijn veel standaard celstijlopties in Microsoft Excel. Als je echter niet van een van de beschikbare keuzes houdt, kun je je eigen persoonlijke stijl creëren.

  1. Open een Microsoft Excel-document.
  2. Selecteer Home, gevolgd door Cell Styles.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nieuwe celstijl.

    Image
    Image
  4. Voer een naam in voor de nieuwe celstijl en selecteer vervolgens Format.

    Image
    Image
  5. Selecteer Fill in het venster Cellen opmaken.

    Image
    Image
  6. Kies een vulkleur uit het palet. Kies de tabbladen Uitlijning, Lettertype of Rand om andere wijzigingen aan de nieuwe stijl aan te brengen en selecteer vervolgens OK om het op te slaan.

    Image
    Image

    U zou nu uw aangepaste celstijl bovenaan het menu Celstijlen moeten zien.

Aanbevolen: