Hoe te markeren in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe te markeren in Google Docs
Hoe te markeren in Google Docs
Anonim

Wat u moet weten

  • Bureaublad: selecteer de tekst die u wilt markeren. Zoek de markeerstift in het menu. Kies een kleur.
  • Mobiel: tik op de knop Bewerken. Selecteer de tekst die u wilt markeren, tik op het highlighter-pictogram > Markeerkleur en kies een kleur.
  • Docs ondersteunt niet alleen uw standaard gele markering, maar elke kleur die u kunt doorgronden, aangezien hexadecimale waarden worden ondersteund.

In dit artikel wordt beschreven hoe u tekst in Google Documenten kunt markeren met een desktopwebbrowser en de mobiele app.

Tekst markeren op bureaublad

Als je Documenten van de website gebruikt, kies dan wat tekst en kies dan een kleur uit de markeerknop.

Dit is hoe:

  1. Selecteer de tekst die u wilt markeren.

    Markeren wordt soms gebruikt om selecteren te betekenen. Als je alle tekst wilt selecteren, ga dan naar Bewerken > Selecteer alles of klik en sleep van het ene deel van het document naar het andere om alles te pakken tussendoor.

  2. Zoek de markeerstift in het menu. Het bevindt zich in hetzelfde gebied als het gedeelte vet/cursief/onderstrepen, rechts van de tekstkleurwisselaar.

    Image
    Image

    Als je het niet ziet, is het verborgen in het overloopmenu; vind het via de knop met drie stippen helemaal rechts in het menu.

  3. Kies een kleur. De tekst wordt onmiddellijk gemarkeerd.

    Image
    Image

    Als je er geen ziet in de lijst die je wilt gebruiken, selecteer dan de plusknop onderaan; u kunt de tint aanpassen of de hexadecimale waarde van de kleur invoeren voor een exacte overeenkomst.

Markeerstift-add-ons

Er zijn ook add-ons voor Google Documenten die markeringsfunctionaliteit bieden als u extra functies wilt. Markeerhulpmiddel is een voorbeeld dat verschillende opties biedt die u niet kunt krijgen met de ingebouwde markeerstift van Documenten:

  • Sla kleuren op in een bibliotheek. Je zou bijvoorbeeld een set met de naam Answers kunnen maken en rode en groene knoppen kunnen maken om foute en juiste antwoorden op een schoolwerkblad te markeren.
  • Kies een kleurenset uit je bibliotheek om snel toegang te krijgen tot de knoppen in de zijbalk.
  • Importeer en exporteer specifieke kleurensets of je hele bibliotheek. U of iemand anders kan de markeerstiftsets vervolgens importeren in Google Documenten voor kleurconsistentie tussen documenten, ideaal voor bijdragers.
Image
Image

Markeren in de mobiele app van Google Docs

De mobiele app vereist een paar stappen meer dan de website om het markeermenu weer te geven.

  1. Tik met het document open op de knop Bewerken onderaan om naar de bewerkingsmodus te gaan.
  2. Dubbeltik op een woord om het te markeren. Om de selectie uit te breiden, sleept u de knoppen aan weerszijden om extra tekst toe te voegen.
  3. Selecteer A in het menu bovenaan, of het highlighter-pictogram in het menu onderaan.
  4. Scroll in het nieuwe menu onderaan naar beneden, selecteer Markeerkleur en kies een kleur.

    Herhaal stap 2–4 zo vaak als nodig is.

    Image
    Image
  5. Tik ergens anders in het document om dat menu te verlaten. Als u klaar bent met bewerken, selecteert u het vinkje linksboven om op te slaan.

Aanbevolen: