YouTube maakt video-afkeer telt privé

YouTube maakt video-afkeer telt privé
YouTube maakt video-afkeer telt privé
Anonim

YouTube heeft ervoor gezorgd dat video's die niet leuk zijn, privé zijn op het platform met een nieuwe update die woensdag geleidelijk wordt uitgerold.

Volgens YouTube maakt dit deel uit van een poging om een respectvolle omgeving te creëren en intimidatie te beteugelen. Makers van inhoud kunnen het aantal dislikes nog steeds vinden in de analyses en andere statistieken van YouTube Studio om te begrijpen hoe hun video het doet.

Image
Image

In maart van dit jaar kondigde YouTube aan dat het zou gaan experimenteren met de vind-ik-niet-leuk-knop om te zien of het verwijderen ervan makers beter zou beschermen tegen intimidatie. Het platform beweert dat zijn onderzoeksteams ontdekten dat groepen mensen de dislike-knop zouden misbruiken om makers van inhoud aan te vallen als onderdeel van een gecoördineerde aanval.

Tijdens het experiment ontdekte YouTube dat door de antipathieën privé te maken, het aantal gecoördineerde aanvallen aanzienlijk daalde. De knop 'Vind ik niet leuk' zal er nog steeds zijn voor mensen om te gebruiken, en het algoritme van het platform zal deze feedback gebruiken om de aanbevolen video's van een persoon te verfijnen; het is gewoon het displaynummer dat verdwijnt.

Image
Image

YouTube nam ook de tijd om veelvoorkomende vragen te beantwoorden die het tijdens de experimentele fase tegenkwam. Op de vraag hoe mensen zullen weten dat de video de moeite waard is, zegt YouTube dat het aantal niet-leuks weinig invloed heeft op het aantal kijkers en dat mensen toch zullen kijken.

Het platform ging ook in op de vraag of de verandering werd veroorzaakt door persoonlijke gevoelens over de hoeveelheid dislikes die YouTube Rewind van 2018 kreeg. YouTube reageerde door te zeggen dat de wijziging bedoeld is om alle videomakers te beschermen door hun veiligheid op het platform te waarborgen.

Aanbevolen: