Beelden voorbereiden voor mobiele apparaten

Inhoudsopgave:

Beelden voorbereiden voor mobiele apparaten
Beelden voorbereiden voor mobiele apparaten
Anonim

Moderne webbrowsers en contentmanagementsystemen optimaliseren afbeeldingen zodat ze in elke omgeving kunnen worden weergegeven. Het is echter het beste om afbeeldingen voor te bereiden die zijn geoptimaliseerd voor elke mogelijke vormfactor en locatie waar een afbeelding kan verschijnen. Focus op drie dingen: beeldresolutie, grootte en kleurruimte.

Image
Image

Kleurruimte in afbeeldingen

Grafische ontwerpers vertrouwen op twee primaire kleurruimten. Een kleurruimte is een methode waarmee primaire kleuren worden gecombineerd om complexe kleurenregenbogen te vormen.

Image
Image

Gebruik de RGB-modus bij het voorbereiden van afbeeldingen voor mobiele apparaten. Beeldschermen op computermonitoren en smartphones zijn afhankelijk van een combinatie van rode, blauwe en groene pixels. Deze RGB-afbeelding is geoptimaliseerd om de beoogde kleuren op een scherm nauwkeurig weer te geven.

Voor drukwerk gebruiken ontwerpers een vierkleurenproces, waarbij elke kleur destilleert tot een combinatie van cyaan, magenta, geel en zwart. Soms worden vierkleurenafbeeldingen om deze reden CMYK-afbeeldingen genoemd.

Beeldresolutie

Afbeeldingen, vooral op mobiele platforms, moeten zo klein mogelijk zijn om de kwaliteit te balanceren met de downloadsnelheid op mobiele netwerken en de bestandsgrootte tegen de mobiele datalimieten.

De meeste programma's, inclusief de Adobe Creative Cloud-applicaties, ondersteunen een Export for Web-tool die de afbeelding in verschillende combinaties van resolutie en compressie toont. Kies de afbeelding van de beste kwaliteit met de laagste totale grootte.

Beeldgrootte in pixels

Elke afbeelding moet worden aangepast aan het beoogde doel. Hier zijn enkele voorbeelden van afbeeldingsformaten voor populair internetgebruik:

  • Internetbanneradvertenties zijn vaak 468 pixels bij 60 pixels.
  • Facebook-omslagafbeeldingen moeten 851 pixels bij 315 pixels zijn.
  • Twitter-profielfoto's moeten 400 pixels bij 400 pixels zijn.
  • Afbeeldingen voor gedeelde links moeten 1200 pixels bij 630 pixels zijn.

Als je met foto's voor specifieke doeleinden werkt, controleer dan de plaats waar die foto zal verschijnen (zoals een sociale-mediasite of een blog) om de optimale afbeeldingsafmetingen te verifiëren en vervolgens de grootte dienovereenkomstig om te voorkomen dat de afbeelding wordt uitgerekt of bijgesneden.

Om pixelvorming te voorkomen, richt u zich op de werkelijke weergavegrootte. Zelfs als een afbeelding de juiste afmetingen heeft, als de afmetingen niet correct zijn, kan het resulterende product er korrelig uitzien als de afbeelding moet worden vergroot om aan de beschikbare ruimte te voldoen.

Over vectorafbeeldingen

Vectorafbeeldingen - afbeeldingen die worden berekend en getekend door het apparaat - zijn meestal efficiënter en van hogere kwaliteit dan rasterafbeeldingen (afbeeldingen die met één pixel tegelijk worden getekend) omdat ze kunnen worden vergroot en verkleind zonder de beeldkwaliteit aan te tasten. Voor eenvoudige logo's, lijntekeningen en grafieken is een vectorversie ideaal. Vectorformaten worden niet gebruikt voor foto's.

Aanbevolen: