De 10 beste SD-kaarten, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 10 beste SD-kaarten, getest door Lifewire
De 10 beste SD-kaarten, getest door Lifewire
Anonim

De beste geheugenkaarten zijn de levensader van fotografie; ze slaan je onbewerkte foto's en video's op en het kan verwoestend zijn als ze falen en al je harde werk verliezen. Gelukkig zijn er tal van opties op de markt voor zowel professionele als hobbyfotografen die bestandscorruptie en ander verlies van bestanden voorkomen. Geheugenkaarten hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd en bieden nu grote opslagcapaciteiten tot 1 TB en razendsnelle overdrachtssnelheden. Dit betekent dat u naar hartelust foto's kunt maken en deze snel van de kaart naar uw computer kunt verplaatsen en sneller kunt doen waar u van houdt. Veel bevatten ook gegevensherstelservices die uw foto's en video's beschermen tegen bestandscorruptie en onbedoelde verwijdering.

Nu 4K-fotografie en -video steeds populairder en mainstream worden, zijn veel geheugenkaarten geoptimaliseerd voor hogere resoluties, waardoor je meer details krijgt in je fotografie en videografie. Samen met hogere resoluties en opslagcapaciteiten zijn geheugenkaarten ook veel betaalbaarder geworden, met sommige winkels voor minder dan $ 10, waardoor je de mogelijkheid hebt om je hobby of bedrijf te starten zonder de bank te verslaan. We hebben onze topkeuzes afgerond en belangrijke beslissende factoren uitgesplitst om u te helpen beslissen welke het beste bij u past.

Beste algemeen: Samsung 64 GB EVO MicroSD-geheugenkaart

Image
Image

Voor degenen die een kaart nodig hebben die een zwaardere werklast aankan, is de Samsung EVO een betere keuze dan onze meest populaire keuze. De EVO is perfect voor filmmakers en fotografen omdat hij sterk genoeg is om 4K-beelden en RAW-bestanden te verwerken, die langer duren om te uploaden. De EVO pronkt met zijn hoge opslagcapaciteit (tot 128 GB), evenals zijn efficiënte snelheden voor het lezen en schrijven van bestanden, respectievelijk 100 MB/s en 60 MB/s. Bovendien biedt de EVO een hoge mate van duurzaamheid en uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen, zeewater, magneten en andere barre omstandigheden. De EVO wordt geleverd met een adapter van volledige grootte, zodat u bestanden naar uw smartphone, tablet, pc of andere apparaten kunt downloaden.

Runner-Up, beste algemeen: Polaroid 64GB SDXC-kaart

Image
Image

Deze plug-and-shoot krachtige SD-kaart is perfect voor fotografen van alle niveaus, waarbij snelheid wordt gecombineerd met waarde en veelzijdigheid voor een solide allround geheugenoplossing. Het heeft klasse 10 en UHS-1/U3-compatibiliteit, wat betekent dat het 4K-foto's en -video's aankan, evenals alle andere traditionele bestandstypen. Het ha alt een leessnelheid van 95 MB/s en een schrijfsnelheid van 90 MB/s, waardoor je grote bestanden met hoge snelheden kunt overbrengen. Het ondersteunt ook de burst-modus voor continu fotograferen en is schokbestendig en waterdicht om avontuurlijke uitstapjes te overleven.

Beste waarde: PNY Elite Performance SDHC klasse 10 UHS-I

Image
Image

PNY is niet het meest herkenbare merk, maar het levert prestaties die vergelijkbaar zijn met bekendere producten in zijn klasse. De kaart biedt leessnelheden van 95 MB/s, wat een respectabele snelheid is als u op zoek bent naar een product van professionele kwaliteit. Voor fotografen en filmmakers werkt de PNY Elite Performance goed met DSLR's en kan het voldoen aan de eisen van het maken van actiefoto's, HD-video's en andere foto's van hoge kwaliteit. Qua opslag biedt de kaart 32 GB en 64 GB opties voor minder dan $ 20 en tot 512 GB als je bereid bent om uit te geven. Voor de beste prijs is 32 tot 64 GB echter voldoende opslagruimte. Bovendien heeft de PNY Elite Performance-kaart een hoge mate van duurzaamheid omdat hij magneetbestendig, schokbestendig, waterdicht en bestand is tegen extreme temperaturen.

De 32GB-optie van de PNY is een UHS-I/U1-kaart, wat betekent dat hij een schrijfsnelheid heeft van 10 MB/sec, dus hij ondersteunt alleen Full HD-resolutie (1080p). De 64 GB daarentegen is een UHS-1/U3-kaart met een snelheid van 30 MB/s, wat betekent dat hij 3D-, 4K- en ultra HD-opnamen aankan. Voor fotografen biedt de 32GB-kaart voldoende ruimte, maar filmmakers zouden moeten overwegen om te upgraden naar de 64GB. Hoe dan ook, beide kaarten bieden kosteneffectieve alternatieven voor bekende namen als SanDisk en Lexar, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Runner-Up, beste prijs: Samsung Evo Select 64GB SD-kaart

Image
Image

De Evo-serie van Samsung biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding omdat ze deze SD-kaarten hebben geoptimaliseerd voor enorme UHD-videobestanden, terwijl ze ook de prijs van 64 GB onder de $ 20 houden - geen geringe prestatie als je kijkt hoe goed deze kaart is werkt. Die capaciteit van 64 GB biedt leessnelheden tot 100 MB/s, met schrijfsnelheden tot 60 MB/s. Die snelheden tellen mee voor een video-overdracht van 3 GB in slechts 38 seconden (onder specifieke omstandigheden). Dat is zeker een verre schreeuw van de dagen van floppy disks. De volledige capaciteit biedt plaats aan maximaal 8 uur, 30 minuten Full HD-video, 14.000 foto's of 5.500 nummers.

De kaart is getest met tientallen verschillende apparaten, van tablets tot camera's tot telefoons en meer, en hij is ook geschikt voor 4K-video's. De vierpuntsbescherming van Samsung claimt 72 uur in zeewater, extreme temperaturen, röntgenapparaten op luchthavens, evenals magnetische velden die equivalent zijn aan een MRI-scanner, dus de kaart gaat in principe overal waar je hem nodig hebt, zonder problemen. Het biedt onderscheidingen van klasse 3 en klasse 10, wat betekent dat het ongeveer net zo professioneel is als het wordt, en het wordt geleverd met een SD-kaartadapter van volledige grootte.

Beste voor profs: Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart

Image
Image

Nu betreden we het rijk van krachtige SD-kaarten met hoge capaciteit voor serieuze, energieke fotografen en videoproducenten. Hoewel een beetje prijzig, zijn de Lexar Professional 2000x SDHC- en SDXC-kaarten verkrijgbaar in 32, 64 en 128 GB. Waarom zou je zoveel uitgeven aan een SD-kaart? Omdat je misschien de beste SD-kaart op de markt krijgt, en waarschijnlijk omdat je een professionele fotograaf bent die niet rommelt. Elk formaat biedt een opmerkelijke lees-/overdrachtssnelheid tot 300 MB/s. Schrijfsnelheden zijn vrijwel gegarandeerd veel langzamer dan dat, maar afhankelijk van uw omstandigheden kan deze nog steeds oplopen tot 275 MB/s. Hoe dan ook, de Lexar Professional kan 1080p (Full HD), 3D en 4K-video aan, of je nu fotografeert vanaf een DSLR-camera, HD-videocamera of 3D-camera. Dit ding is bedoeld om verschillende omstandigheden aan te kunnen en is uitgerust om dit met ongekende snelheid te doen.

Beste voor RAW-opnamen: Sony SF-G32/T1 SDHC UHS-II

Image
Image

RAW-bestanden zijn aanzienlijk groter dan andere bestandstypen, wat betekent dat het overzetten van je camera naar een pc veel verwerkingskracht vereist. En hoewel de Sony SF-G32/T1 je een flinke cent kost, is het absoluut de moeite waard. De prestaties van de kaart zijn ongeëvenaard door zijn goedkopere alternatieven. De SF-G32/T1 biedt drie formaten van 32 tot 128 GB, en de prijs stijgt samen met het uitgebreide geheugen. De belangrijkste aantrekkingskracht ligt in zijn snelheidsklasse, UHS-II, klasse 10, wat betekent dat hij overdrachtssnelheden tot 300 MB/s kan bereiken. De SF-G32/T1 is het meest geschikt voor professionele filmmakers, met name degenen die werken met 4K continu-opnamen, burst-opnamen en actiefotografie.

Runner-Up, beste voor Raw-opnamen: SanDisk Extreme PRO 64GB UHS-I/U3 Micro SDXC

Image
Image

Professionele en hobbyfotografen weten dat het hebben van een betrouwbare geheugenkaart in je camera een fotoshoot kan maken of breken. De SanDisk Extreme Pro is verkrijgbaar in formaten van 32 GB tot 1 TB, waardoor je voldoende opslagruimte hebt voor 1080p Full HD en 4K-video en foto's. Met opnamesnelheden tot 90 MB/s kun je opeenvolgende burst-foto's maken zonder frames te verliezen; perfect voor sport- en natuurfotografen.

Je krijgt overdrachtssnelheden tot 170 MB/s, zodat je snel foto's van de kaart naar je computer kunt verplaatsen en sneller terug kunt gaan naar je fotoshoot. Net als andere SanDisk-geheugenkaarten, bevat de Extreme Pro RescuePRO-gegevensherstel, waarmee u kunt voorkomen dat uw foto's verloren gaan in beschadigde bestanden of per ongeluk worden verwijderd. De kaart is ook bestand tegen hitte, water en kleine stoten en vallen, waardoor hij perfect is voor buitenfotografie.

Beste budget: SanDisk Extreme 64GB microSDXC

Image
Image

De SanDisk Extreme 64GB-kaart is de beste balans tussen prijs, prestaties en opslag. Met een verkoopprijs van iets minder dan $ 10, biedt deze geheugenkaart u voldoende opslagruimte om vakantiefoto's, foto's van familie-evenementen en professionele fotoshoots te maken. U krijgt een overdrachtssnelheid tot 90 MB/s, wat betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan het wachten op het overzetten van foto's naar uw computer, en meer tijd aan het bewerken of maken van meer foto's.

Het is klaar om foto's en video op te nemen in 1080p Full HD of 4K UHD voor verbeterde detaillering en kleur. De kaart zelf is bestand tegen hitte, water, kleine stoten en vallen, evenals C-stralen om uw herinneringen en professioneel werk te beschermen. Met de RescuePRO-herstelapp hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u uw foto's kwijtraakt door beschadigde bestanden of dat u ze per ongeluk verwijdert.

Beste capaciteit: Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart

Image
Image

De Lexar Pro 256GB klasse 10 SD-kaart doet precies alles wat je ervan verwacht: hij brengt gegevens met hoge snelheden over en kan er heel veel van bevatten. De kaart maakt gebruik van UHS-I-technologie voor ultrasnelle overdrachten die inklokken met een snelheid van 95 MB/s voor de leesniveaus en maar liefst 45 MB/s voor schrijven. Maar wat kun je met die snelheden lezen en schrijven? Welnu, deze enorme SD-kaart is geoptimaliseerd voor onbewerkte afbeeldingen van hoge kwaliteit, evenals volledige videobeelden van 1080p helemaal tot 4K, en ondersteunt zelfs enorme 3D-videobestanden. Als zodanig werkt het geformatteerd met uw DSLR, camcorder of 3D-camera.

De kaarten worden grondig getest in de kwaliteitslaboratoria van Lexar om ervoor te zorgen dat ze ononderbroken werken zoals geadverteerd. Maar als het, om wat voor reden dan ook, mislukt en u enkele bestanden verliest, heeft Lexar een levenslange licentie voor hun Image Rescue-software meegeleverd die zijn best zal doen om verloren bestanden te herstellen als gevolg van een beschadigde schijf.

Runner-Up Beste capaciteit: Lexar Professional 633x 1TB

Image
Image

De Lexar Professional 633x is de perfecte geheugenkaart voor fotografen en videografen die een hoge opslagcapaciteit nodig hebben voor hun werk. Deze kaart heeft 1 TB aan opslagruimte, waardoor je meer dan 13.000 foto's en 25 uur video in 4K kunt schieten (zelfs meer als je in 1080p full HD fotografeert). U krijgt overdrachtssnelheden tot 95 MB/s, zodat u snel grote foto- en videobestanden van de kaart naar uw computer kunt verplaatsen als u meer geheugen nodig heeft. De kaart ondersteunt ook het maken van foto's en video's in 3D, zodat u nieuwe fotografietechnieken kunt uitproberen of klanten nieuwe diensten kunt aanbieden.

Als je een kaart wilt die RAW- en 4K-kaarten aankan en het niet erg vindt om iets meer uit te geven, dan is de Samsung EVO de beste optie.

Bottom Line

Onze deskundige testers en reviewers evalueren de SD-kaart op basis van een aantal objectieve maatregelen. Om te beginnen kijken we naar de grootte van de SD-kaart, waarbij we ons richten op of het full-size of microSD is, en of de kaart een adapter bevat. Vervolgens testen we de prestaties met behulp van de sequentiële lees-/schrijftest van CrystalDisk Mark en de schijfsnelheidstest van Blackmagic. We vergelijken de benchmarks met andere SD-kaarten om een idee te krijgen waar de kaart staat. We gebruiken het ook voor dagelijks gebruik en gebruiken de SD-kaart voor bestandsoverdracht, foto's en video. Ten slotte kijken we naar de prijs, vergelijken deze met vergelijkbare geprijsde concurrenten en maken onze uiteindelijke evaluatie. Alle SD-kaarten die we testen, worden geleverd door Lifewire; geen enkele wordt ons door de fabrikant gegeven.

Over onze deskundige testers

Taylor Clemons heeft meer dan drie jaar ervaring met schrijven over games en consumententechnologie. Ze heeft geschreven voor Lifewire, Digital Trends, TechRadar en haar eigen publicatie Steam Shovelers.

Jay Alba is een techjournalist en filmmaker met uitgebreide ervaring met draagbare opslag en een breed scala aan consumentenelektronica. Haar werk is verschenen in een aantal technische publicaties, over alles, van camera's en accessoires tot mobiele apparaten en gadgets.

Waar u op moet letten op een SD-kaart

Type - Voordat u gaat zoeken naar de snelste kaarten, moet u het exacte type SD-kaart bepalen dat uw apparaat nodig heeft. Er zijn drie typen beschikbaar: standaard SD, miniSD en microSD. Raadpleeg dus de handleiding van je apparaat om erachter te komen welke je nodig hebt.

Opslag - Voordat u een beslissing neemt, moet u beslissen hoeveel inhoud u op uw SD-kaart wilt opslaan. Kleinere opties van 16 GB en 32 GB kunnen geweldig zijn voor de beginnende fotograaf, maar als je 4K-video wilt vastleggen, moet je streven naar de grootste kaart die je je kunt veroorloven.

Speed - Kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden, en hoewel de gemiddelde persoon met de meeste opties in orde zou moeten zijn, zouden degenen die high-definition video willen opnemen of degenen die topprestaties willen zorg ervoor dat de kaart die ze kopen een snelheidsclassificatie "klasse 10" heeft.

Aanbevolen: