Hoe Firefox-thema's te maken

Inhoudsopgave:

Hoe Firefox-thema's te maken
Hoe Firefox-thema's te maken
Anonim

Wat te weten

  • Download en installeer de Firefox Color Theme Creator.
  • Ga terug naar de website en experimenteer met de kleuren om een thema te creëren. Selecteer Aangepaste Achtergronden om een afbeelding te uploaden.
  • Selecteer het Heart pictogram in de linkerbovenhoek om uw aangepaste thema op te slaan en toe te passen. Selecteer Export als je het op de Marketplace wilt delen.

Er zijn een paar verschillende manieren om uw eigen Firefox-thema's te maken, maar de eenvoudigste is de nieuwste oplossing van Mozilla: Firefox Color. Het biedt een eenvoudige interface om uw eigen thema's te ontwerpen en u kunt ze verpakken, exporteren en publiceren naar de Firefox-marktplaats.

Image
Image

Hoe de Firefox Color Theme Creator te downloaden

Hoewel u Firefox Color op internet kunt gebruiken, is de add-on de eenvoudigste manier om uw thema's te maken en ze in re altime in Firefox te testen.

  1. Open Firefox en ga naar color.firefox.com.
  2. Als je aankomt, kun je een beetje met Firefox Color spelen, maar je zou gewoon de add-on moeten downloaden om te beginnen. Selecteer Install Firefox Color in het midden van de pagina om de add-on te downloaden.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toevoegen aan Firefox.

    Image
    Image

Hoe Firefox Color te gebruiken om Firefox-thema's te maken

Nu je de add-on hebt, kun je beginnen met het maken en opslaan van je eigen aangepaste thema's. Alles is eenvoudig en grafisch, dus het is niet nodig om te technisch te worden.

  1. Keer terug naar de Firefox Color-website.

    Image
    Image
  2. Je komt op een pagina met de kleuren voor verschillende elementen in je browservenster. Als u deze wijzigt, worden ze in re altime gewijzigd, zowel in het voorbeeld als in uw browser zelf.

    Als je iets in gedachten hebt, kun je meteen aan de slag. Als u op zoek bent naar inspiratie, kunt u een achtergrondafbeelding uploaden via Firefox Color. Probeer kleuren uit die afbeelding te kiezen.

  3. Terwijl u elke kleur invult, ziet u in het voorbeeld welke delen van het venster worden beïnvloed.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Aangepaste achtergronden tabblad. Hier kun je kiezen tussen een patroon van Mozilla of je kunt je eigen achtergrondafbeelding uploaden voor je thema.

    Image
    Image
  5. Als je van plan bent om je eigen achtergrondafbeelding te gebruiken, moet je deze verkleinen om op de achtergrond in Firefox te passen. Selecteer Of voeg uw eigen toe om uw eigen achtergrondafbeelding te selecteren.

    Mozilla heeft nog geen definitieve specificaties vrijgegeven voor Firefox Color, maar 3000px bij 650px lijkt een goede schatting te zijn.

  6. Nadat je je afbeelding hebt toegevoegd, gebruik je de positioneringsknoppen om de plaatsing van je achtergrond in je Firefox-venster aan te passen.

    Image
    Image
  7. Als je tevreden bent met je thema, kun je het opslaan om het op elk gewenst moment automatisch toe te passen. Selecteer de Heart in de rechterbovenhoek van het venster om je thema op te slaan.

    Image
    Image
  8. U kunt uw thema ook exporteren om te delen of te uploaden naar de Firefox-marktplaats. Selecteer Export in de rechterbovenhoek van het venster om het proces te starten.

    Image
    Image
  9. Firefox Color laat je eerst weten dat je een gecomprimeerde export van je thema gaat maken. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  10. Je wordt gevraagd om een beschrijvende naam voor je thema te maken. Dit is waar het de titel van krijgt als je het thema uploadt naar de marktplaats.

    Image
    Image
  11. Firefox geeft je de mogelijkheid om een ZIP-bestand of een XPI-bestand te downloaden. Selecteer een van beide.

    Image
    Image

    XPI-bestanden kunnen worden geüpload naar de marktplaats of rechtstreeks in Firefox worden geïnstalleerd.

  12. Gefeliciteerd! U kunt nu snel en eenvoudig uw eigen Firefox-thema's maken en delen.

Aanbevolen: