Updates downloaden in Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Updates downloaden in Windows 8.1
Updates downloaden in Windows 8.1
Anonim

Wat te weten

  • Open de Charms-balk en selecteer Settings > Update and Recovery > Windows Update. Kies vervolgens handmatige of automatische updates.
  • Windows handmatig bijwerken: Selecteer Nu controleren > Details bekijken > Selecteer alle belangrijke updates > Installeren > Nu opnieuw opstarten.
  • Automatische updates inschakelen: Selecteer Kies hoe updates worden geïnstalleerd > Installeer updates automatisch.

Dit artikel legt uit hoe je updates downloadt in Windows 8.1. Het downloaden van updates voor Windows is cruciaal voor het onderhoud van uw computer.

Controleren op updates in Windows 8.1

De procedure voor het downloaden van updates in Windows 8.1 lijkt sterk op het proces in Windows 8. Sinds 8.1 de app PC-instellingen heeft gereviseerd, zult u echter zien dat het proces niet langer wordt onderbroken tussen de moderne app en de legacy Controlepaneel. Alles wat je nodig hebt staat op één plek.

  1. Open de Charms-balk en selecteer Settings om te beginnen.

    Image
    Image
  2. Kies Update and Recovery in het linkerdeel van het venster om naar de sectie te gaan die je nodig hebt.

    Image
    Image
  3. Selecteer Windows Update in het linkerdeelvenster en je bent klaar om te gaan.

    Image
    Image

De Windows Update-pagina geeft je alle informatie die je nodig hebt om de status van je update-instellingen te leren, inclusief of je bent ingesteld om je updates automatisch te downloaden en of er updates momenteel klaar zijn voor installatie.

Updates handmatig activeren

Vanaf de Windows Update-pagina heeft u de mogelijkheid om handmatig op updates te controleren.

  1. Navigeer naar het Windows Update-venster en selecteer Nu controleren. Wacht terwijl Windows controleert op beschikbare updates. Het duurt maar een paar seconden, maar dat is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Als u klaar bent, ziet u een bericht dat u laat weten of er updates beschikbaar zijn.

    Image
    Image
  2. Als er kritieke updates beschikbaar zijn, wordt u gewaarschuwd. Als dit niet het geval is, ziet u een bericht waarin staat dat er geen updates zijn om te downloaden, maar u kunt andere updates installeren. Hoe dan ook, selecteer Bekijk details om te zien wat er beschikbaar is.

    Image
    Image
  3. Vanuit dit scherm kunt u alle updates zien die beschikbaar zijn voor uw computer. U kunt elke update afzonderlijk selecteren of Selecteer alle belangrijke updates kiezen om tijd te besparen en ze allemaal tegelijk te installeren. Optionele updates zijn ook opgenomen in deze weergave, dus selecteer de updates die u wilt.

  4. Selecteer tot slot Install om het proces te voltooien.
  5. Windows zal de door u geselecteerde updates downloaden en installeren. Zodra dat is gebeurd, moet u uw computer opnieuw opstarten om de configuratieprocedure te voltooien. Klik op Nu opnieuw opstarten wanneer daarom wordt gevraagd of sluit de app PC-instellingen en start opnieuw wanneer het u uitkomt.

Instellingen voor automatische update wijzigen

Het is eenvoudig genoeg om handmatig updates te activeren, maar deze methode is niet de beste strategie voor de meeste gebruikers. De gemiddelde persoon vergeet gewoon regelmatig te controleren op updates, en hun systeem loopt onbeschermd cruciale beveiligingspatches mis. Om dit probleem te voorkomen - en om ervoor te zorgen dat uw computer altijd de nieuwste updates heeft - moet u automatische updates inschakelen.

Zoals hierboven vermeld, zijn alle updatefuncties van Windows ingebakken in de nieuwe en verbeterde pc-instellingen. U hoeft niet heen en weer te schakelen tussen pc-instellingen en het Configuratiescherm. Wijzigen hoe updates op uw computer worden geïnstalleerd:

  1. Terug naar Instellingen > PC-instellingen wijzigen > Update en herstel >Windows Update.

    Image
    Image
  2. De Windows Update-pagina toont uw huidige update-instellingen. Als u ze wilt wijzigen, selecteert u de link onder de Controleer nu-knop met de tekst Kies hoe updates worden geïnstalleerd.

    Image
    Image
  3. Selecteer de vervolgkeuzelijst om te kiezen hoe Windows belangrijke updates installeert. Uw opties zijn:

    • Installeer updates automatisch.
    • Download updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil installeren.
    • Controleer op updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil downloaden en installeren.
    • Controleer nooit op updates.

    Het wordt aanbevolen om Windows zo in te stellen dat updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd om de beste bescherming voor uw computer te bieden.

    Image
    Image
  4. Vervolgens kunt u twee extra opties selecteren onder de vervolgkeuzelijst.

    • Geef me de aanbevolen updates op dezelfde manier als ik belangrijke updates ontvang.
    • Geef me updates voor andere Microsoft-producten wanneer ik Windows update.

    Selecteer beide om de beste bescherming te bieden.

  5. Als je je keuzes hebt gemaakt, klik je op Toepassen om ze af te ronden.

Op voorwaarde dat je automatische updates hebt geselecteerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over updates. Windows zal ze gewoon op de achtergrond installeren en u vragen om uw computer opnieuw op te starten indien nodig. Hoewel er momenten kunnen zijn dat u dat proces wilt versnellen met een handmatige controle, bijvoorbeeld wanneer een kritieke update-patch wordt vrijgegeven.

Wat zijn Windows-updates?

Updates bevatten regelmatig patches voor beveiligingsproblemen die infecties in uw machine kunnen veroorzaken, bugfixes die fouten oplossen en functies die uw besturingssysteem nuttiger kunnen maken. Hoewel u automatische updates moet hebben geconfigureerd, is dat niet altijd het geval. Om uw computer veilig te houden, moet u weten hoe u handmatig updates kunt activeren en uw update-instellingen kunt wijzigen.

Aanbevolen: