Hoe Geo IP in Firefox uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Geo IP in Firefox uit te schakelen
Hoe Geo IP in Firefox uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Voer about:config in de adresbalk in. Selecteer Show All en dubbelklik vervolgens op geo.enabled om de waarde te wijzigen in false.
  • Om Geo IP in te schakelen, dubbelklikt u op geo.enabled om de waarde terug te veranderen naar true.

Dit artikel legt uit hoe u Geo IP in Firefox kunt uitschakelen. Sommige services waarvoor een locatie nodig is om te kunnen functioneren (bijvoorbeeld online betalingsverwerkingssystemen) werken mogelijk niet, tenzij ze toegang hebben tot uw geografische IP-gegevens.

Hoe Geo IP in Firefox uit te schakelen

Volg deze stappen in Firefox om Geo IP uit te schakelen.

Wijzigingen die u in dit menu aanbrengt, kunnen van invloed zijn op hoe Firefox werkt.

  1. Open Firefox. Typ about:config in de adresbalk.

    Image
    Image
  2. Klik indien nodig op de I accept the risk knop om door te gaan.

    Image
    Image
  3. Selecteer Show All en zoek vervolgens naar geo.enabled of zoek ernaar in de zoekbalk. Dubbelklik erop als je het vindt.

    Image
    Image
  4. Geo IP is uitgeschakeld wanneer de Value kolom false zegt. Dubbelklik nogmaals op geo.enabled om de waarde weer te wijzigen in true wanneer u Geo IP opnieuw wilt inschakelen.

    Image
    Image
  5. Bladeren zoals gewoonlijk.

Bottom Line

De Firefox-browser bevat een functie genaamd Geo IP, die uw geografische locatie deelt met websites. Geo IP verzendt uw openbare IP-adres wanneer u websites bezoekt. Het is een handige functie voor sommige mensen, omdat webservers de resultaten die ze terugsturen (zoals lokale informatie en advertenties) kunnen aanpassen aan uw locatie. Sommige mensen houden hun gegevens echter liever verborgen.

Overwegingen

Firefox vraagt standaard of u geolokaliseerde gegevens aan een website wilt verstrekken. Het uitschakelen van de Geo IP-instelling verandert de standaard in " altijd weigeren" wanneer een website om dit soort informatie vraagt. Firefox verstrekt geen locatiegegevens aan websites zonder de uitdrukkelijke toestemming van een gebruiker door middel van een melding waarin om toestemming wordt gevraagd.

De Geo IP-instelling bepa alt de mogelijkheid van Firefox om geolokaliseerde gegevens door te geven aan websites, inclusief het IP-adres van uw apparaat, dat het bevestigt tegen nabijgelegen mobiele zendmasten met Google Location Services. Hoewel het uitschakelen van het Geo IP-beheer betekent dat de browser geen gegevens kan doorgeven, kan een website nog steeds andere technieken gebruiken om uw locatie te trianguleren.

Aanbevolen: