Hoe de Libby-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Libby-app te gebruiken
Hoe de Libby-app te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Download de Libby-app, zoek naar je bibliotheek en geef je bibliotheekkaartnummer en pincode op.
  • Als je een item vindt dat je wilt uitchecken, tik je op de omslag van het boek en vervolgens op Borrow of Place Hold.
  • Tik op Shelf om boeken en de huidige status van de items die je hebt geleend te zien.

Dit artikel legt uit hoe je Libby gebruikt, de app die is gekoppeld aan je plaatselijke bibliotheek waar je digitale boeken en audioboeken kunt lenen.

Een Libby-account aanmaken

U ha alt het meeste uit de Libby-app als u deze aan uw lokale bibliotheek koppelt. Hiervoor heb je een lenerspas en bijbehorende pincode nodig, dus als je geen huidige pas hebt, breng dan een bezoek aan je bibliotheek voordat je aan de slag gaat.

  1. Download de Libby-app van Google Play of de App Store. Libby begeleidt u bij het instellen van uw account.
  2. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd: "Heeft u een bibliotheekpas?"
  3. Je hebt opties om naar je bibliotheek te zoeken, maar de snelste manier is om je postcode in te voeren. Selecteer Ik zoek een bibliotheek.
  4. Voer uw postcode, de naam van de bibliotheek of uw stad in het zoekveld in. U kunt er ook voor kiezen om bibliotheken in de buurt op een kaart te zoeken. Selecteer uw bibliotheek.

    Image
    Image
  5. Selecteer Voer bibliotheekaccountgegevens in.

  6. Voer uw bibliotheekpasnummer in het veld Kaartnummer in en selecteer Volgende.
  7. Voer uw pincode in en selecteer Aanmelden.

    Image
    Image

    Voor het registreren van je lenerspas heb je het kaartnummer en de bijbehorende pincode nodig. Uw bibliotheek stelt uw pincode vaak in als de laatste vier cijfers van uw telefoonnummer, maar u kunt de bibliotheek bellen of persoonlijk langsgaan om het te verifiëren.

  8. Nadat je je lenerspasnummer en pincode hebt ingevoerd, krijg je een digitale lenerspas van Libby toegewezen. Selecteer Volgende om toegang te krijgen tot de verzameling digitale materialen van uw bibliotheek.

    Image
    Image

Hoe u materialen kunt uitchecken met de Libby-app

Libby bevat de verzameling digitale en audioboeken van uw bibliotheek. U kunt hier zoeken zoals u zou doen met een computer in een bibliotheek, inclusief zoeken naar auteurs, titels of browsegenres. Je kunt de hele collectie verkennen en doorbladeren of naar een specifiek boek zoeken.

Nadat je hebt gevonden wat je wilt uitchecken, heb je twee opties: vasthouden of lenen. Deze stappen leiden u door deze processen.

  1. Selecteer Zoeken naar een boek bovenaan het startscherm om in de bibliotheek te zoeken of gebruik het hoofdmenu om door beschikbare materialen te bladeren.
  2. Als je een item vindt om uit te checken, tik je op de omslag van het boek en vervolgens op Borrow.

    Libby-items zijn beperkt tot een uitcheckperiode van 14 dagen, dus wacht niet te lang om dat nieuwe boek te lezen.

  3. Tik op Lenen! in het scherm dat opent met je lenerspas.
  4. Het boek laat dan zien dat je het 14 dagen hebt geleend. Tik op Open Boek om te beginnen met lezen.

    Image
    Image

    Je kunt ook op Browsing tikken om naar andere items te zoeken of op Ga naar plank tikken om te zien wat je momenteel hebt uitgecheckt. Tik op Plank om items te zien die je hebt uitgeleend, degene die je vasthoudt en de huidige status van items die je hebt geleend.

  5. Net als je bibliotheek heeft Libby je boek nu misschien niet. Tik op Plaats in de wacht op het boek- of audioboekscherm om in de rij te gaan staan. Voer uw e-mailadres in het veld Send Hold Notice To in zodat Libby u kan waarschuwen wanneer uw boek beschikbaar komt en tik op Place Hold!

    Image
    Image

    Libby heeft een limiet voor het aantal leningen en bewaarplichten dat je tegelijk kunt hebben. Het wordt weergegeven voordat u een item vasthoudt of uitcheckt.

Aanbevolen: