Google geeft Pixel 6 trage vingerafdrukscanner de schuld van geavanceerde beveiliging

Google geeft Pixel 6 trage vingerafdrukscanner de schuld van geavanceerde beveiliging
Google geeft Pixel 6 trage vingerafdrukscanner de schuld van geavanceerde beveiliging
Anonim

Google heeft gereageerd op gebruikers die klagen over de vingerafdrukscanner op de Pixel 6, waarbij 'geavanceerde beveiligingsalgoritmen' de belangrijkste oorzaak zijn.

Op zondag reageerde Google op klachten van een Pixel 6-gebruiker over de vingerafdrukscanner van de smartphone. Volgens de reactie van Google hebben veel gebruikers trage reacties van de vingerafdrukscanner van de Pixel 6 ervaren vanwege verbeterde beveiligingsalgoritmen. Helaas biedt het geen echte details over deze verbeterde beveiliging, maar het linkt wel naar verschillende stappen voor probleemoplossing die gebruikers kunnen volgen.

Image
Image

Op basis van de ondersteuningsdocumenten raadt Google aan om fel verlichte gebieden te vermijden wanneer u probeert uw vingerafdruk in te voeren. Er staat ook dat bepaalde schermbeschermers problemen kunnen veroorzaken met de vingerafdruksensor die in de scanner is ingebouwd.

Bovendien raadt het bedrijf aan ervoor te zorgen dat er geen vuil of vocht op uw vinger zit - of dat uw vinger niet te droog is - wanneer u probeert uw Pixel 6 of Pixel 6 Pro te ontgrendelen met de vingerafdrukscanner.

Hoewel verbeterde beveiliging voor sommigen misschien de langzamere vingerafdrukscanner waard is, zijn sommige gebruikers niet tevreden met het antwoord. Op basis van rapporten van AndroidPolice zijn sommige Pixel 6-telefoons ontgrendeld met vingerafdrukken van mensen die niet op die apparaten zijn geregistreerd.

Hierdoor zijn de uitspraken over geavanceerde beveiligingsalgoritmen in twijfel getrokken, hoewel Google geen officiële reactie heeft gegeven op die rapporten.

Dit is niet de eerste keer dat een smartphone problemen heeft met zijn vingerafdrukscanner toen hij voor het eerst werd uitgebracht. In 2019 hadden de S10- en Note 10-telefoons van Samsung last van een even trage responstijd.

Er is een oplossing aangebracht via een update, hoewel het onduidelijk is of de scannerproblemen van de Pixel 6 op dezelfde manier kunnen worden opgelost.

Aanbevolen: