De 5 beste Nintendo Switch-controllers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Nintendo Switch-controllers van 2022
De 5 beste Nintendo Switch-controllers van 2022
Anonim

De Nintendo Switch wordt misschien al geleverd met controllers, maar je kunt de beste Nintendo Switch-controllers apart kopen. Bezoek gameconsoles uit het verleden van Nintendo opnieuw met de PowerA GameCube Wireless Controller of de 8bitdo SN30 Pro, zodat je geliefde controllers uit het verleden kunt gebruiken met moderne games. De meeste controllers zijn misschien draadloos, maar er zijn nog steeds bedrade versies! De Wired Fightpad Pro Controller van de PDP is een bedrade controller die speciaal is gemaakt voor Smash Bros.-fans.

De Switch kan worden geleverd met Joy-Con-controllers, maar de Switch Lite niet. Wees hier niet bang voor, want de Joy-Con en elke controller op deze lijst kunnen worden gekocht en gekoppeld. Het toevoegen van nieuwe controllers zal de ervaring voor zowel Switch- als Switch Lite-gebruikers verbeteren. Nog geen Switch-eigenaar? Wij kunnen u helpen beslissen welke het beste voor u is.

Bekijk de beste Nintendo Switch-controllers voor elk spel hieronder:

Beste algemeen: Nintendo Switch Pro-controller

Image
Image

Compatibel met Switch Lite

Voor degenen die bekend zijn met het kenmerkende talent van het bedrijf voor "poetsmiddel", zou het geen verrassing moeten zijn dat onze beste keuze de Pro Controller van Nintendo zelf is. Deze slanke, grijze controller ligt zeer comfortabel in de hand en met een batterijduur van 40 uur hoef je je game zelden te pauzeren om hem aan te sluiten. De thumbsticks voelen geweldig aan en de gigantische gezichtsknoppen zijn vooral bevredigend om te raken. Het enige nadeel is de D-Pad, die soms een beetje papperig kan aanvoelen. Motion controls zijn ingebouwd, wat het richten aanzienlijk sneller maakt in games als Splatoon 2 en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Bovendien bevat de controller amiibo-ondersteuning, zodat je al je kleine Nintendo-figuren goed kunt gebruiken.

Alle functies brengen echter een prijs met zich mee, aangezien de Nintendo Switch Pro Controller voor een flinke munt wordt verkocht. De prijs is het echter waard, want dit is een van de beste videogamecontrollers die er zijn, punt uit. Als je op zoek bent naar een primaire controller voor langdurige gamesessies, dan is dit de beste keuze. Maar als je gewoon een paar extra controllers voor kinderen of feestgangers wilt toevoegen, wil je misschien wat goedkopere opties bekijken. Bekijk voor andere geweldige add-ons ons overzicht van beste Nintendo Switch-accessoires.

Beste waarde: PowerA Enhanced Wireless Controller

Image
Image

De PowerA Enhanced Wireless Controller lijkt veel op Nintendo's eigen officiële Pro Controller, maar vertoont nogal wat duidelijke verschillen. Allereerst is de prijs beter beheersbaar, en vaak wordt het voor lager dan dat te koop aangeboden. Het komt echter met enkele compromissen, aangezien de PowerA-controller niet wordt geleverd met amiibo-functionaliteit of HD Rumble.

Behalve die weglatingen, behoudt de PowerA-controller de meeste andere functies van Nintendo's Pro Controller. Bewegingsbediening, draadloze Bluetooth en alle knoppen die je zou verwachten zijn aanwezig, waardoor deze controller een haalbaar alternatief van derden is. Bovendien wordt het geleverd met twee extra knoppen aan de achterkant van de controller die u kunt toewijzen zoals u wilt. De levensduur van de batterij duurt 30 uur, maar is afhankelijk van twee AA-batterijen in plaats van een oplaadbare batterij. Ten slotte is de PowerA Enhanced-controller verkrijgbaar in verschillende kleuren, inclusief thema-opties op basis van enkele van de meest iconische Nintendo-franchises.

Beste voor Smash Bros: PowerA GameCube draadloze controller

Image
Image

Voor alle GameCube-fans en Super Smash Bros.-enthousiastelingen die er zijn, heeft PowerA de perfecte optie om toe te voegen aan je controllerverzameling. De PowerA Wireless GameCube-controller herleeft de knoplay-out en ontwerpesthetiek van de klassieke GameCube-controller, met alle moderne functies en gemakken die u van een Switch-controller mag verwachten. Net als de PowerA Enhanced Wireless-controller, bevat PowerA's GameCube-tegenhanger Bluetooth, bewegingsbediening en packs in twee AA-batterijen.

En in plaats van de vreemde, onhandige knoplay-out van de originele GameCube-controller te behouden, heeft PowerA een linkerschouderknop, een grotere d-pad en knoppen toegevoegd om schermafbeeldingen te maken en toegang te krijgen tot het startmenu. Nintendo heeft een officiële adapter die originele GameCube-controllers op Switch ondersteunt, maar de PowerA-versie is praktischer en kan realistisch worden gebruikt met elk Switch-spel dat de Pro Controller ondersteunt. Als het in de uitverkoop komt, is het een eersteklas controller voor Super Smash Bros. Ultimate game-avonden.

Beste voor multiplayer: Nintendo Joy-Con

Image
Image

Grip wordt apart verkocht en is niet compatibel met Switch Lite

De officiële Nintendo Switch Joy-Con-controllers worden helaas niet meegeleverd met de Switch Lite, dus nieuwe gebruikers zouden moeten overwegen om er een paar naast de nieuwe console te kopen. De Joy-Con is een duurdere optie, maar ze hebben direct uit de doos het extra voordeel van ondersteuning voor twee spelers. Je kunt gewoon een Joy-Con aan een vriend geven en lokale multiplayer spelen in games als Mario Kart 8 Deluxe en Super Smash Bros. Ultimate.

Net als de officiële Nintendo Switch Pro Controller, bevatten de Joy-Cons HD-rumble, bewegingsbediening en een IR-sensor. Weinig games maken gebruik van de IR-mogelijkheden van Joy-Con, maar Super Mario Party en 1, 2, Switch zijn slechts twee voorbeelden van games die geweldig gebruik maken van de Joy-Con. Het ontbreken van een traditionele D-pad zal sommige gamers afschrikken, maar de veelzijdigheid van de Joy-Con maakt alle concessies meer dan goed. Als je van plan bent een Switch Lite aan te schaffen, is de Joy-Con essentieel.

Nogmaals, in dat geval moet je ook een oplader voor je Joy-Con kopen. Hoewel er momenteel veel Joy-Con-oplaaddocks op de markt zijn, raden we Nintendo's officiële Joy-Con-oplaadgreep aan. Het is een beetje prijzig, maar het is een betrouwbare manier om je controllers op te laden, en het zorgt ervoor dat de vrijstaande Joy-Con aanvoelt als één, uniforme controller.

Beste bekabeld: PDP Bedraad Fightpad Pro

Image
Image

De laatste aanbeveling op onze lijst is PDP's Wired Fightpad Pro Controller. Net als de PowerA GameCube-controller is dit een ander product dat is gemaakt met Smash Bros.-fans in gedachten. De controller gebruikt de klassieke GameCube-knoplay-out, samen met alle knoppen van de officiële Nintendo Pro Controller. Het meest opvallende is dat deze controller een verwisselbare rechter joystick heeft, zodat spelers kunnen kiezen voor de kleine, gele C-stick of een grote stuurknuppel. Bovendien heeft elk PDP Fightpad het thema van een personage uit Smash, dus je kunt een controller krijgen op basis van Mario, Link, Pikachu en meer. De ontwerpen zien er gelikt uit en het is spannend om een controller te krijgen die je aan een gedenkwaardig personage doet denken.

Het PDP Fightpad is niet compatibel met de Switch Lite, omdat het een USB-kabel van 3 meter gebruikt om verbinding te maken in plaats van draadloze Bluetooth. Voor Smash Bros.-enthousiastelingen met een originele Switch-console is dit echter een controller die het overwegen waard is.

Aanbevolen: