Google Smart Lock gebruiken op uw Android-apparaat

Inhoudsopgave:

Google Smart Lock gebruiken op uw Android-apparaat
Google Smart Lock gebruiken op uw Android-apparaat
Anonim

Google Smart Lock, ook wel Android Smart Lock genoemd, is een handige set functies die is geïntroduceerd met Android 5.0 Lollipop. Het lost het probleem op dat u uw telefoon voortdurend moet ontgrendelen nadat deze inactief is geweest, doordat u scenario's kunt instellen waarin uw telefoon gedurende langere tijd veilig ontgrendeld kan blijven. De functie is beschikbaar op Android-apparaten en sommige Android-apps, Chromebooks en in de Chrome-browser.

Bottom Line

Deze functie detecteert wanneer je je apparaat in je hand of zak hebt en houdt het ontgrendeld. Wanneer je je telefoon neerlegt, wordt deze automatisch vergrendeld, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over nieuwsgierige blikken.

Vertrouwde plaatsen

Het is vooral frustrerend als je apparaat je blijft opsluiten als je thuis bent. Als u Smart Lock inschakelt, wordt dit opgelost door vertrouwde plaatsen in te stellen, zoals uw huis, kantoor of waar dan ook waar u zich op uw gemak voelt en uw apparaat voor een bepaalde tijd ontgrendeld laat. Voor deze functie moet GPS echter worden ingeschakeld, waardoor uw batterij sneller leeg raakt.

Bottom Line

Herinner je je de Face Unlock-functie nog? Met deze functionaliteit, geïntroduceerd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, kun je je telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning. Helaas was de functie onbetrouwbaar en gemakkelijk te misleiden met een foto van de eigenaar. Deze functie, nu Trusted Face genoemd, is verbeterd en in Smart Lock gerold; hiermee gebruikt de telefoon gezichtsherkenning om de eigenaar van het apparaat in staat te stellen te communiceren met meldingen en het te ontgrendelen.

Vertrouwde stem

Als je spraakopdrachten gebruikt, kun je ook de functie Vertrouwde stem gebruiken. Nadat u stemdetectie hebt ingesteld, kan uw apparaat zichzelf ontgrendelen wanneer het een stemovereenkomst hoort. Deze functie is niet helemaal veilig: iemand met een vergelijkbare stem kan je apparaat ontgrendelen. Wees voorzichtig bij het gebruik ervan.

Bottom Line

Telkens wanneer u via Bluetooth verbinding maakt met een nieuw apparaat, zoals een smartwatch, Bluetooth-headset, autoradio of een ander accessoire, vraagt uw apparaat of u het als vertrouwd apparaat wilt toevoegen. Als u zich aanmeldt, blijft uw telefoon ontgrendeld telkens wanneer uw telefoon verbinding maakt met dat apparaat. Als je je smartphone koppelt met een wearable, zoals de Moto 360 smartwatch, kun je teksten en andere meldingen op de wearable bekijken en daarop reageren op je telefoon. Vertrouwde apparaten is een geweldige functie als u vaak een Wear OS-apparaat (voorheen Android Wear-apparaat) of ander accessoire gebruikt.

Chromebook Smart Lock

Je kunt deze functie ook inschakelen op je Chromebook door naar de geavanceerde instellingen te gaan. Als uw Android-telefoon ontgrendeld en in de buurt is, kunt u uw Chromebook vervolgens met één tik ontgrendelen.

Bottom Line

Smart Lock biedt ook een wachtwoordbesparende functie die werkt met compatibele apps op je Android-apparaat en de Chrome-browser. Ga naar Google-instellingen om deze functie in te schakelen; hier kunt u ook automatisch aanmelden inschakelen om het proces nog eenvoudiger te maken. Wachtwoorden worden opgeslagen in uw Google-account en zijn toegankelijk wanneer u zich aanmeldt op een compatibel apparaat. Voor extra veiligheid kunt u voorkomen dat Google wachtwoorden opslaat van bepaalde apps, zoals bankieren of andere apps die gevoelige gegevens bevatten. Het enige nadeel is dat niet alle apps compatibel zijn; dat vereist tussenkomst van app-ontwikkelaars.

Smart Lock instellen

Volg de onderstaande stappen om Smart Lock in te stellen op uw Android-apparaat, een Chromebook of in de Chrome-webbrowser.

Op een Android-apparaat

De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

  1. Ga naar Instellingen > Security > Advanced > Trust agents en zorg ervoor dat Smart Lock is ingeschakeld.

    De instelling Trust Agents bevindt zich mogelijk op een iets andere plaats op uw specifieke telefoonmodel. Zoek naar Trust Agents door op het vergrootglas bovenaan het scherm Settings te tikken om het te vinden.

  2. Zoek vervolgens, nog steeds onder de Security instellingen, naar Smart Lock.

    Image
    Image
  3. Tik op Smart Lock en voer uw wachtwoord, ontgrendelingspatroon of pincode in of gebruik uw vingerafdruk.
  4. Vanaf hier kunt u Lichaamsdetectie inschakelen, Vertrouwde plaatsen en Vertrouwde apparaten toevoegenen stel Voice Match in.

    Image
    Image
  5. Zodra je Smart Lock hebt ingesteld, zie je een pulserende cirkel onderaan je vergrendelingsscherm, rond het slotsymbool.

Op een Chromebook met ChromeOS 71 of hoger

Volg deze stappen om Smart Lock in te stellen op een Chromebook. Je moet een ontgrendeld Android-apparaat in de buurt hebben met 5.0 of hoger.

  1. Zowel uw Chromebook als uw Android-apparaat moeten verbonden zijn met internet, Bluetooth ingeschakeld en aangemeld zijn op hetzelfde Google-account.

    Image
    Image
  2. Ga op uw Chromebook naar Instellingen > Verbonden apparaten > Instellen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het dialoogvenster Verbinding maken met uw telefoon onder Selecteer een apparaat het apparaat dat u wilt instellen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Accepteren & doorgaan.

    Image
    Image
  5. Voer uw wachtwoord in en selecteer Klaar.

    Image
    Image
  6. Selecteer Done nogmaals om het toevoegen van een apparaat te voltooien.

    Image
    Image
  7. Selecteer het apparaat onder Verbonden apparaten om Inschakelen of uitschakelen Smart Lock.

    Image
    Image

In de Chrome-browser

Hier leest u hoe u Smart Lock in de Chrome-browser instelt en gebruikt:

  1. Wanneer u inlogt op een website of compatibele app, zou Smart Lock moeten verschijnen en vragen of u het wachtwoord wilt opslaan.
  2. Als u niet wordt gevraagd om wachtwoorden op te slaan, selecteert u het Chrome-menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteert u Instellingen.

    Image
    Image
  3. Bovenaan het tabblad Instellingen ziet u het vak Autofill. Selecteer Wachtwoorden erin.

    Image
    Image
  4. Hier kun je bepalen wat Chrome met je wachtwoorden doet. Schakel eerst Aanbieding in om wachtwoorden op te slaan, als dat nog niet het geval is. Doe vervolgens hetzelfde met Auto Sign-in.

    Image
    Image
  5. U kunt uw wachtwoorden beheren door naar passwords.google.com te gaan.

Voor Android-apps

Smart Lock voor wachtwoorden moet standaard actief zijn op uw Android-apparaat. Als dit niet het geval is, kunt u dit als volgt instellen:

  1. Ga naar Google-instellingen (hetzij binnen de instellingen of een aparte app, afhankelijk van je telefoon).
  2. Schakel Smart Lock voor wachtwoorden in; hierdoor is het ook mogelijk voor de mobiele versie van Chrome.
  3. Hier kun je ook Auto-sign in inschakelen, waarmee je automatisch wordt aangemeld bij apps en websites zolang je bent ingelogd op je Google-account.

    Image
    Image

Veelgestelde vragen

  • Hoe schakel ik Google Smart Lock uit? Om Smart Lock op een Android-apparaat uit te schakelen, zoekt u naar Trust Agents in de zoekfunctie Instellingen balk, tik vervolgens op Trust Agents in de zoekresultaten en draai de Smart Lock (Google) tuimelschakelaar uitVerwijder vervolgens alle vertrouwde apparaten, vertrouwde plaatsen, vertrouwde gezichten en vertrouwde stemmen.
  • Kan ik Google Smart Lock van mijn Android verwijderen? Technisch gezien, nee, je kunt Smart Lock niet verwijderen omdat het is ingebouwd in het Android-besturingssysteem; u kunt echter alles in Smart Lock uitschakelen en verwijderen, zoals hierboven beschreven, om alle functionaliteit uit te schakelen.
  • Hoe veilig is Smart Lock? Smart Lock is zelfs veiliger dan twee-factor-authenticatie (2FA), omdat, in tegenstelling tot 2FA, de bevestiging van Smart Lock afkomstig is van uw eigenlijke apparaat, niet alleen vanaf uw telefoonnummer. Met 2FA kunnen hackers doen alsof ze u zijn en uw telefoonnummer naar hun apparaat overbrengen om hun identiteit te bevestigen, maar met Smart Lock komt authenticatie rechtstreeks van uw apparaat naar Smart Lock, wat betekent dat tenzij iemand in het bezit is van uw telefoon, ze kan niet doen alsof jij jou bent.

Aanbevolen: