Wat is Bing en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Wat is Bing en hoe het te gebruiken
Wat is Bing en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Bing is een zoekmachine die veel lijkt op Google, maar die eigendom is van en wordt beheerd door Microsoft.
  • Hoewel het vergelijkbare services zijn, is Google Zoeken over het algemeen nuttiger dan Bing.
  • Bing heeft apps beschikbaar voor iOS en Android en is toegankelijk via elke browser zoals Google.

Als je de simpele, oude interface van Google beu bent en je bent in de stemming om andere zoekmachine-opties te verkennen, waarom zou je Microsoft's Bing dan niet eens proberen? Hier is alles wat u moet weten over Bing, inclusief hoe het verschilt van Google en wat u kunt verwachten van de mobiele app.

Wat is Bing?

Bing, ook wel Bing Search genoemd, is een zoekmachine die is ontwikkeld door Microsoft en vooral bekend staat als een zoekmachinewebsite die toegankelijk is via Bing.com.

Image
Image

Hoewel Bing nog steeds vooral bekend staat om zijn website voor zoekmachines, is dat niet de enige manier om toegang te krijgen tot zijn webzoekservices. Degenen die Bing willen gebruiken, kunnen het ook gebruiken via Microsoft Edge, evenals via de mobiele Bing-app.

In Edge is Bing automatisch toegankelijk wanneer u een zoekopdracht op internet uitvoert met de zoekbalk van Edge, aangezien dit de standaardzoekmachine van de browser is. Dus wanneer u een zoekopdracht uitvoert in Edge met behulp van de zoekbalk, wordt u rechtstreeks naar de zoekresultaten van Bing geleid.

Bing versus Google

Zowel Bing als Google zijn zoekmachines die een van de meest elementaire taken van het dagelijkse surfen op het web uitvoeren, maar waarin verschillen ze van elkaar? Laten we eens kijken naar vier van hun belangrijkste verschillen.

Uiterlijk en interface

Het verschil tussen Bing en Google is meteen duidelijk, alleen op basis van hun respectieve interfaces. De hoofdzoekpagina van Google is beroemd eenvoudig en minimaal van opzet, terwijl Bing het tegenovergestelde is, vaak gevuld met prachtige fotografie en links naar de laatste nieuwsberichten. Bing heeft nog steeds een eenvoudige, gemakkelijk te vinden zoekbalk, maar deze staat niet in het midden van de webpagina zoals de zoekbalk van Google; in feite lijkt het doelbewust uit het midden.

Image
Image

Bing's startpagina voor zoeken kan ook worden aangepast. Als je het wilt gebruiken, maar de voorkeur geeft aan meer witruimte of een minder drukke achtergrond, kun je ervoor kiezen om de menubalk van de pagina, nieuwslinks en zelfs de iconische dagelijkse homepage-afbeelding te verbergen.

Zoekresultatenkwaliteit

Over het algemeen is de consensus dat er niet veel verschil in kwaliteit is tussen de zoekresultaten die worden gegenereerd door Bing en Google.

Als het echter gaat om het zoeken naar tijdgevoelige informatie, zijn er een aantal verschillen om in gedachten te houden. Ten eerste, als u op zoek bent naar nieuwsartikelen of iets onderzoekt waarvoor de laatste informatie nodig is, is Bing iets minder behulpzaam dan Google in die zin dat het niet altijd de publicatiedatum naast de zoekresultaten vermeldt, wat kan leiden tot het moeilijker om snel te zien welk artikel of bron de meest actuele informatie heeft. Google biedt deze data vaker aan.

Image
Image

Het feit dat Bing deze datums niet vaak verstrekt, heeft ook de neiging om een ander verschil te benadrukken; Bing plaatst niet altijd de nieuwste artikelen bovenaan de zoekresultaten en heeft de neiging om oudere artikelen weer te geven in plaats van meer geschikte en recente artikelen of video's. Google heeft de neiging om consistenter te zijn om ervoor te zorgen dat de nieuwste koppen bovenaan de zoekresultaten verschijnen.

Geavanceerde zoekopties

Zowel Bing als Google bieden geavanceerde zoekopties en filters om zoekresultaten te verfijnen, maar de geavanceerde opties en filters van Google zijn gemakkelijker te vinden dan die van Bing.

In feite lijkt er op een bepaalde pagina met zoekresultaten die door Bing is gegenereerd, geen optie te zijn voor geavanceerde zoekinstellingen of filters totdat u een ander resultatentabblad selecteert, zoals Afbeeldingen of Video's. Pas dan verschijnen er andere zoekopties.

Op de pagina met zoekresultaten van Google zijn Geavanceerd zoeken en andere zoekhulpmiddelen en filters echter meestal direct beschikbaar en zichtbaar op de meeste resultatentabbladen die u selecteert.

Gebruik incentives en beloningsprogramma's

Hoewel er beloningsprogramma's zijn waarmee u beloningen of geld kunt ontvangen voor uw dagelijkse Google-zoekopdrachten, lijkt Bing het meest betrouwbare beloningsprogramma te hebben voor diegenen die geld willen verdienen met hun zoekopdrachten op internet. Dit is vooral het geval omdat het beloningsprogramma van Bing, Microsoft Rewards, rechtstreeks verband houdt met Microsoft.

Behalve dat het wordt ondersteund door Microsoft, lijkt het Bing-beloningsprogramma ook gemakkelijk om je voor aan te melden, omdat je alleen een Microsoft-account nodig hebt. Zolang u bent aangemeld, verdient u punten door te zoeken met Bing, quizzen te doen of zelfs te winkelen in de Microsoft Store. Zodra je genoeg punten hebt verdiend, kun je ze inwisselen voor films, apps, cadeaubonnen, doneren aan een goed doel en meer.

Google had zijn eigen beloningsprogramma met de naam Screenwise, maar het lijkt niet langer actief, omdat links naar de website van het programma ofwel een 404-fout vertonen of doorverwijzen naar het andere, bekendere beloningsprogramma van Google, Google Opinion Rewards. Het is mogelijk dat oude gebruikers van Screenwise nog steeds toegang hebben tot dit programma, maar het blijft onduidelijk of Screenwise op dit moment nieuwe deelnemers aanneemt of dat Google het programma volledig zal uitfaseren. U kunt nog steeds beloningen ontvangen voor uw Google-zoekopdrachten via andere beloningswebsites voor enquêtes, zoals Qmee.

Mobiel zoeken met de Bing Search-app

Als je denkt dat je de meeste zoekopdrachten op internet op een mobiel apparaat moet doen, probeer dan de Bing Search-app. De Bing Search-app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Het zoekmachine-aspect van de app biedt nog steeds dezelfde kwaliteit van zoekresultaten als de belangrijkste desktopwebsite van Bing, maar de mobiele app van Bing biedt een paar opmerkelijke functies, zoals Near Me, Fun en Gas:

  • Near Me: Tik hierop en Bing zal automatisch een lijst met hoog gewaardeerde restaurants bij jou in de buurt vullen en een lijst met lokale attracties die je kunt bezoeken.
  • Fun: Bing zal een aantal leuke mobielvriendelijke games en quizzen tonen waarmee je je tijd kunt besteden.
  • Gas: Bing genereert automatisch een lijst van de dichtstbijzijnde benzinestations met hun adres en de meest recente benzineprijzen.

Bing en Google zijn misschien wel de meest bekende zoekmachines, maar ze zijn zeker niet de enige. Er zijn andere geweldige webzoekmachines zoals DuckDuckGo en Dogpile die de taak meer dan aankunnen.

Aanbevolen: