Hoe Alexa Amazon Music te laten spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa Amazon Music te laten spelen
Hoe Alexa Amazon Music te laten spelen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Amazon Music-app op je mobiele apparaat en tik op het Alexa-pictogram (de tekstballon). Sta microfoontoegang toe indien nodig.
  • Om een spraakopdracht te geven, tik je nogmaals op de Alexa-knop of zeg je "Alexa" gevolgd door de opdracht.
  • Op Fire-tablets krijg je toegang tot Alexa door de Home-knop ingedrukt te houden. Zodra je de blauwe lijn ziet, geef je een muziekcommando.

Dit artikel legt uit hoe je Alexa Amazon Music kunt laten spelen op Android-, iOS- en Fire-tablets. De onderstaande instructies werken voor alle Amazon Music-abonnees, of je nu toegang hebt via een Amazon Prime-account of je hebt van Amazon Music je primaire muziekstreamingservice gemaakt door de maandelijkse servicekosten te betalen.

Alexa gebruiken op Amazon Music met iPhone en iPad

Je kunt Alexa vragen om nummers van de Amazon Music-app op je telefoon of tablet af te spelen, net zoals je muziek zou afspelen met een Echo-apparaat. De sleutel tot het gebruik van je stem en Alexa-commando's om nummers af te spelen, is door de Amazon Music-apps voor je apparaat te downloaden, of het nu een iPhone, iPad, Android-telefoon of Fire-tablet is.

Amazon Music voor iPhone en iPad zijn bijna identiek aan elkaar. Als je Alexa gebruikt om muziek af te spelen met spraakopdrachten op de ene, heb je het op de andere ingesteld.

Als je dat nog niet hebt gedaan, begin dan met het downloaden van Amazon Music in de App Store en meld je vervolgens aan met je Amazon-account.

Image
Image

Alexa in Amazon Music inschakelen:

  1. Tik op het Alexa pictogram, te vinden aan de rechterkant van het onderste menu.
  2. Het zal vragen om toegang tot de microfoon; tik op Toestaan.
  3. Tik op OK op de iOS-melding en bevestig microfoontoegang

Je bent nu klaar om Alexa te vragen om muziek af te spelen. Je kunt op de Alexa-knop tikken en een muziekopdracht zeggen, maar 'handsfree met Alexa' is ook standaard ingeschakeld; zolang de Amazon Music-app open is, kun je gewoon "Alexa" zeggen en hij begint te luisteren. Als deze instelling is uitgeschakeld, moet je op de Alexa-knop tikken om een opdracht te geven.

Alexa voor Amazon Music wordt nog niet ondersteund op pc, Mac of webbrowsers. Hoewel er een Amazon Alexa-app is die gericht is op het manipuleren van Echo-apparaten, wil je in de meeste gevallen de Amazon Music-app gebruiken.

Alexa gebruiken op Amazon Music met een Android-apparaat

Alexa in de Amazon Music Android-app werkt op dezelfde manier als iOS. Het grootste verschil is dat de app om toestemming van de microfoon vraagt wanneer je Amazon Music downloadt.

Na het downloaden en starten van Amazon Music, tik je gewoon op het Alexa pictogram aan de rechterkant van het onderste menu.

Alexa in Amazon Music wordt niet op alle Android-apparaten ondersteund. Als je een niet-ondersteund apparaat hebt, wordt het Alexa-pictogram vervangen door een vergrootglas om te zoeken; je kunt alleen naar muziek zoeken met tekst.

Alexa gebruiken op Amazon-muziek met een Fire-tablet

Als je een Amazon Fire-tablet (4e generatie of later) gebruikt, heb je geluk; omdat dit een Amazon-apparaat is dat een Amazon-service (Alexa) gebruikt, hoeft u niets te downloaden om aan de slag te gaan. Alles is klaar voor gebruik.

  1. Toegang tot Alexa door de ronde op het scherm ingedrukt te houden Home-knop.
  2. Zodra je de blauwe lijn ziet, geef je een (muziek)commando.
  3. Alexa begint dan met het afspelen van je muziekselectie.
Image
Image

Tip: Naast Fire Tablets kun je Alexa gebruiken om muziek af te spelen met een Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Amazon Tap, Amazon Fire TV, Fire TV Stick en Fire TV-editie.

Probeer deze Alexa Music-spraakopdrachten

Alexa kan muziek afspelen, niet alleen door te vragen naar een specifieke artiest of nummer, maar uit tal van andere unieke selecties. U kunt bijvoorbeeld vragen stellen over:

  • Genres (Rock/Pop/R&B…)
  • Stemmingen (blij/verdrietig/opgewonden…)
  • Tijd van de dag (ochtend/middag/nacht…)
  • Locatie (Strand/Autorijden/School…)
Image
Image

Dit is een aanvulling op meer standaardcommando's, zoals "Speel de nieuwste versie van Death Cab For Cutie."

Aanbevolen: