Bellen via wifi inschakelen op een Samsung-telefoon

Inhoudsopgave:

Bellen via wifi inschakelen op een Samsung-telefoon
Bellen via wifi inschakelen op een Samsung-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Verbind met een Wi-Fi-netwerk, ga dan naar Instellingen > Verbindingen en tik op de Wi-Fi Bellen schakelaar om het in te schakelen.
  • Je kunt ook de app Telefoon openen en naar Instellingen gaan om Bellen via wifi in te schakelen.

Dit artikel legt uit hoe je kunt bellen via een Wi-Fi-netwerk in plaats van het netwerk van je telefoon op een Samsung S5 of hoger. U kunt mogelijk ook bellen via wifi inschakelen op andere Android-telefoons.

Bellen via wifi inschakelen in Instellingen

Je kunt een aantal methoden gebruiken om bellen via wifi in te schakelen. De eerste is in de instellingen-app van je telefoon.

  1. Zorg ervoor dat je bent verbonden met een wifi-netwerk.
  2. Open de instellingen van je telefoon en tik op Verbindingen.
  3. Tik op de schakelaar naast Bellen via wifi.

    Image
    Image

Bellen via wifi inschakelen in de telefoon-app

Een andere manier om deze functie te activeren is in de Telefoon-app. Volg deze instructies om het aan te zetten.

Deze stappen kunnen een beetje verschillen, afhankelijk van het type telefoon dat je hebt en het besturingssysteem dat je gebruikt.

  1. Tik op het startscherm van je telefoon op Phone.
  2. Tik op het Menu of More icoon om de instellingen te openen.

    Sommige telefoons hebben hun instellingen direct beschikbaar op het hoofdscherm van de app.

  3. Toggle Bellen via wifi aan.

    Image
    Image

Wat is bellen via wifi?

Bellen via wifi gebruikt je draadloze netwerk om te bellen in plaats van je telefoonnetwerk. Het kan erg handig zijn als je in bepaalde delen van je huis een haperende telefoonservice krijgt of als je ergens op bezoek bent met een sterke wifi-verbinding maar geen goede telefoonservice.

In het verleden waren wifi-verbindingen minder betrouwbaar dan nu, dus bellen via wifi was geen goede optie. Er zijn niet veel redenen om bellen via wifi te vermijden, maar er kunnen zich een paar problemen voordoen. Ten eerste zal het je data-abonnement gebruiken, dus als je een kleine datalimiet hebt voor je draadloze datagebruik, kan bellen via Wi-Fi daar de oorzaak van zijn.

Bovendien, als je draadloze verbinding zwak is, is de kans groter dat je een oproep verbreekt. Bellen via wifi heeft over het algemeen een sterk signaal nodig om effectief te zijn.

De gebruikte gegevens zullen niet veel meer zijn dan een Skype-voicechat. Het zou geen probleem moeten zijn, tenzij je het veel gebruikt of een zeer kleine datalimiet hebt.

Aanbevolen: