Bellen via wifi inschakelen op Android

Inhoudsopgave:

Bellen via wifi inschakelen op Android
Bellen via wifi inschakelen op Android
Anonim

Bellen via wifi is een service die wordt aangeboden door de grote Amerikaanse mobiele serviceproviders waarmee je een wifi-netwerk kunt gebruiken in plaats van je mobiele telefoonabonnement om te bellen en gebeld te worden. Het is een handige functie als je geen mobiele telefoon kunt ontvangen of een beperkt aantal minuten op je telefoonabonnement hebt.

Hier is een nadere blik op bellen via wifi, wanneer je het kunt gebruiken en hoe je het kunt inschakelen voor Android-smartphones.

Image
Image

Wat is bellen via wifi?

Bellen via wifi is een HD-spraakservice (High Definition) die wordt aangeboden door mobiele serviceproviders, waaronder Verizon, AT&T, T-Mobile, Sprint en anderen. Samen met uw HD Voice-compatibele Android-smartphone kunt u met bellen via Wi-Fi bellen via een Wi-Fi-netwerk in plaats van via uw telefoonabonnement. Als bellen via wifi is ingeschakeld, kunt u rechtstreeks vanaf het toetsenblok van uw telefoon bellen. Er zijn geen speciale software of apps nodig.

Het hebben van een Android-smartphone is geen garantie dat je via wifi kunt bellen. Dit hangt af van de services van uw provider en het type en model smartphone dat u heeft. Sommige nieuwe, maar lagere Android-telefoons ondersteunen mogelijk geen bellen via wifi.

Hoe werkt bellen via wifi?

Bellen via wifi is gebaseerd op HD Voice-technologie, die gesprekken levert via de vierde generatie draadloze netwerken (beter bekend als 4G LTE). 4G LTE biedt betere kwaliteit en hogere snelheden dan oudere technologieën. Deze verbetering resulteert in duidelijkere, natuurlijker klinkende gesprekken.

Bellen via wifi bestaat eigenlijk al een tijdje. Diensten zoals Skype, WhatsApp en Facebook Messenger gebruiken al jaren wifi-netwerken om verbindingen tussen gebruikers mogelijk te maken. Wat mensen misschien niet weten, is dat veel providers en smartphones bellen via wifi ondersteunen en dat je geen speciale software of apps nodig hebt om het te laten werken.

Hoe te controleren of uw Android-smartphone bellen via wifi ondersteunt

Wil je weten of je Android compatibel is met bellen via wifi? Het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen of uw bestaande smartphone bellen via Wi-Fi ondersteunt. Dit geldt vooral als je een oudere telefoon hebt of als je een prepaid abonnement hebt en wilt overschakelen naar een netwerk dat bellen via wifi ondersteunt.

In dit geval moet u een modelcontrole uitvoeren op uw Android-telefoon. Bij sommige providers kunt u het IMEI-nummer van uw telefoon online invoeren om de compatibiliteit met hun services te controleren. Soms is het gemakkelijker om de provider te bellen om te controleren of uw specifieke Android-model wordt ondersteund. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een nieuwe smartphone kopen.

Als je wilt weten of een mobiele serviceprovider bellen via wifi ondersteunt, kun je hun website raadplegen voor details of bellen. U wilt ervoor zorgen dat een bepaalde provider de service ondersteunt voordat u zich aanmeldt voor een abonnement. Sommige prepaid-abonnementen - zelfs abonnementen die draaien op netwerken die wel bellen via wifi ondersteunen - bieden hun abonnees mogelijk geen bellen via wifi aan.

De meeste nieuwere smartphones die te koop worden aangeboden via de grote mobiele serviceproviders ondersteunen HD Voice, de technologie waarmee u via Wi-Fi kunt bellen.

Ok, mijn Android is compatibel… Hoe stel ik bellen via wifi in?

Zodra je hebt bevestigd dat je mobiele serviceprovider en Android-telefoon beide bellen via wifi ondersteunen, is het eenvoudig om bellen via wifi te activeren.

Bellen via wifi activeren op de meeste Android-telefoons:

  1. Schakel in de instellingen van je telefoon Wi-Fi in en maak verbinding met een wifi-netwerk (sla deze stap over als je telefoon al met wifi is verbonden).
  2. Ga naar het Instellingen menu van je telefoon.
  3. Selecteer onder Wireless and Networks More.
  4. Tik Wi-Fi Bellen aan.

Zodra deze stappen met succes zijn uitgevoerd, moet bellen via wifi worden ingeschakeld. Je kunt het uitschakelen door terug te gaan naar dezelfde instellingen en de Wi-Fi Calling optie uit te schakelen.

Hoe weet ik of bellen via wifi is ingeschakeld?

Als bellen via wifi is geactiveerd, zou je een wifi-telefoonpictogram in de statusbalk moeten zien. U kunt ook het meldingsscherm naar beneden trekken, waar u een bericht vindt waarin staat dat er via wifi wordt gebeld.

Als je problemen of vragen hebt, neem dan contact op met je mobiele serviceprovider voor technische ondersteuning.

Wat zijn de voordelen van bellen via wifi?

Het belangrijkste voordeel van bellen via wifi is dat je elke wifi-verbinding kunt gebruiken om te bellen. In tegenstelling tot uw mobiele telefoonservice is bellen via wifi niet gebonden aan een specifieke provider of netwerk. Dit betekent dat je wifi-gesprekken kunt voeren via je wifi-verbinding thuis of op kantoor, evenals wifi-netwerken in cafés, bibliotheken of luchthavens.

Zolang uw telefoon verbinding kan maken met een Wi-Fi-hotspot, kunt u bellen. Maar met de meeste dingen in het leven heeft bellen via wifi zijn voor- en nadelen.

Wat we leuk vinden

  • Net als bij een gewoon telefoongesprek, kunt u het toetsenbord van uw telefoon gebruiken om te bellen en wordt uw nummer weergegeven aan de ontvangers.
  • Wi-Fi-oproepen naar Amerikaanse nummers zijn gratis, zelfs als u vanuit het buitenland belt. Je kunt ook videogesprekken voeren met andere HD Voice-compatibele telefoons, zodat je vrienden en familie van ver kunt zien.

Wat we niet leuk vinden

  • Bellen via wifi werkt alleen met apparaten die compatibel zijn met HD Voice. Veel oudere modellen (en sommige nieuwe modellen) Android-smartphones ondersteunen geen bellen via wifi.
  • Niet alle providers bieden bellen via wifi aan. Prepaid-services die afhankelijk zijn van andere netwerken, bieden dit bijvoorbeeld mogelijk niet aan. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de specifieke provider.
  • Bellen via wifi naar niet-Amerikaanse nummers is onderhevig aan de interlokale kosten van je abonnement. Ze zijn niet automatisch gratis.

Wi-Fi-oproepen naar niet-Amerikaanse nummers kunnen extra kosten met zich meebrengen. Controleer uw specifieke telefoonabonnement voor details.

Aanbevolen: