Wat is bellen via wifi?

Inhoudsopgave:

Wat is bellen via wifi?
Wat is bellen via wifi?
Anonim

Bellen via wifi stelt u in staat om spraak- en videogesprekken te voeren via een internetverbinding in plaats van een mobiel netwerk met uw smartphones. Met bellen via wifi kun je met iedereen praten, waar ook ter wereld.

Wat bellen via wifi betekent

Misschien heb je de term bellen via wifi gehoord die wordt gebruikt door je mobiele telefoonserviceprovider, je internetprovider of zelfs andere mensen. Het is een veelgebruikte term die verwijst naar het gebruik van een internetverbinding om te bellen, maar er komt iets meer bij kijken.

Bellen via wifi betekent het gebruik van internet, via een draadloos internetnetwerk, voor telefoongesprekken op een mobiel apparaat. De mogelijkheid om Wi-Fi-oproepen te verzenden en ontvangen is tegenwoordig ingebouwd in de meeste smartphones, en de meeste mobiele serviceproviders, waaronder AT&T, Verizon, T-Mobile en anderen, bieden gratis bellen via Wi-Fi (binnenlands). Bovendien gebruikt bellen via Wi-Fi een kleine hoeveelheid bandbreedte (ongeveer 1 MB voor spraakoproepen of 6-4 MB voor video-oproepen), dus het is niet nodig om een snelle internetverbinding te hebben om te profiteren van bellen via Wi-Fi.

Image
Image

Waarom mensen bellen via wifi

De meeste van de hierboven genoemde serviceproviders hebben het ook mogelijk gemaakt om oproepen van een mobiel netwerk naar een Wi-Fi-netwerk te schakelen om oproepgegevens naadloos over te dragen. Dus als je een telefoongesprek start terwijl je in de auto zit, zou dat gesprek het mobiele netwerk gebruiken, maar wanneer je thuiskomt en je telefoon automatisch opnieuw verbinding maakt met je draadloze thuisinternet, 'schakelt' hij over naar het internetnetwerk.

Deze omschakeling gebeurt om twee redenen:

  • Het vergroot de netwerkdekking. Voor telefoons waarop bellen via wifi is ingeschakeld, is het mogelijk om een gesprek over te schakelen naar een open wifi-netwerk als het netwerksignaal van de provider zwak wordt.
  • Om de hoeveelheid data die via mobiele netwerken wordt verzonden te verminderen. Door de congestie op mobiele netwerken te verminderen, kunnen alle gebruikers een mobiele service van hogere kwaliteit ervaren.

Voor jou betekent dit dat bellen via wifi je kan helpen om een betere mobiele netwerkkwaliteit te krijgen, en het kan je helpen geld te besparen op je mobiele servicerekening, vooral als je voor een beperkt aantal minuten beta alt met je mobiele abonnement. Oproepen via een Wi-Fi-netwerk zijn meestal gratis wanneer ze worden gedaan binnen de VS of vanaf internationale locaties naar de VS

WiFi-oproepen vanuit de VS naar andere landen kunnen kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de richtlijnen die zijn opgesteld door uw mobiele provider.

Bellen via wifi gebruiken

Als je denkt aan bellen via wifi, denk je misschien aan diensten zoals Skype of Zoom, en dit zijn diensten die op dezelfde manier werken als bellen via wifi. Het grote verschil is dat bellen via wifi een functie op uw smartphone is die, eenmaal ingeschakeld, weinig extra invoer van u vereist. Of je nu wifi-bellen voor een iPhone toestaat, deze inschakelt voor een Android-telefoon of probeert in te schakelen op een Samsung-telefoon, de instructies zijn over het algemeen allemaal hetzelfde.

Om bellen via wifi in te schakelen, hoef je alleen maar naar je Cellular instellingen op iPhone of Mobile Network op Android te gaan en schakel bellen via wifi in. Dat is alles.

Alle smartphones zijn anders en je hebt misschien een iPhone of een Android-telefoon die niet dezelfde opties heeft. Over het algemeen zoekt u naar een optie Instellingen die rechtstreeks verband houdt met uw mobiele netwerk, mobiele netwerk of netwerkverbindingen. Als je dat eenmaal hebt gevonden, moet de instelling om bellen via wifi in of uit te schakelen gemakkelijk te vinden moeten zijn.

Daarna, als je binnen bereik bent, gaan je gesprekken via een wifi-netwerk. Als u zich buiten het gebied van een Wi-Fi-netwerk bevindt, gaan uw gesprekken via het netwerk van uw serviceprovider en het is onwaarschijnlijk dat u het verschil ooit zult merken.

Aanbevolen: