Een wifi-adapter inschakelen

Inhoudsopgave:

Een wifi-adapter inschakelen
Een wifi-adapter inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Instellingen openen: Netwerk en internet > Adapterinstellingen wijzigen, selecteer uw wifi-adapter > klik op Inschakelen dit netwerkapparaat.
  • U kunt ook met de rechtermuisknop op de naam van de Windows 10 Wi-Fi-adapter klikken en Enable. selecteren
  • Herhaal deze stappen en selecteer Dit netwerkapparaat uitschakelen of Uitschakelen om uw wifi-adapter uit te schakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Wi-Fi-adapter in Windows 10 kunt inschakelen als een andere gebruiker, een virus of een onverwachte storing deze heeft uitgeschakeld. U kunt deze stappen ook gebruiken om de Windows 10 Wi-Fi-adapter uit te schakelen als u de draadloze internetfunctionaliteit van uw apparaat wilt loskoppelen.

Het wijzigen van de instellingen van de Windows 10 Wi-Fi-adapter is een eenvoudig maar relatief geavanceerd proces, meestal onderdeel van een uitgebreidere sessie voor probleemoplossing voor het repareren van een foutieve Windows 10 Wi-Fi-verbinding.

Als je wifi tijdelijk wilt uitschakelen tijdens het reizen of werken, kun je dat doen door het wifi-pictogram te selecteren in het Windows 10 Action Center. Je kunt ook de vliegtuigmodus van Windows 10 gebruiken om wifi en andere draadloze signalen zoals Bluetooth snel uit te schakelen.

Hoe schakel ik de wifi-adapter in Windows 10 in?

Hier is de eenvoudigste methode om de wifi-adapter van uw Windows 10-apparaat in te schakelen als u vermoedt dat deze is uitgeschakeld.

  1. Klik op het vierkante pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om het Windows 10 Action Center te openen.

    Image
    Image
  2. Klik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Netwerk en internet.

    Image
    Image
  4. Klik op Adapterinstellingen wijzigen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de wifi-adapter die u wilt inschakelen.

    Image
    Image
  6. Klik op Dit netwerkapparaat inschakelen. Als de inschakeloptie niet beschikbaar is, is de wifi-adapter waarschijnlijk al ingeschakeld en hebben de wifi-problemen die je hebt met iets anders te maken.

    Image
    Image

    U kunt ook met de rechtermuisknop op de verbinding klikken en Enable. selecteren

  7. Na een paar seconden moet je wifi-adapter worden ingeschakeld. Als uw Windows 10-internetinstellingen dit toestaan, kan uw apparaat ook automatisch verbinding maken met een nabijgelegen herkende internetverbinding.

    Als u ooit uw wifi-adapter wilt uitschakelen, herha alt u deze stappen en selecteert u Dit netwerkapparaat uitschakelen.

    Image
    Image

Wi-Fi-adapters in- en uitschakelen met de opdrachtprompt

Als u liever de opdrachtprompttool van Windows 10 gebruikt, kunt u de huidige status van de netwerkadapters van uw apparaat bekijken door te typen:

netsh interface toon interface

Om een netwerkadapter in de opdrachtprompt in te schakelen, typt u:

netsh interface set interface inschakelen

Typ het volgende om een netwerkadapter uit te schakelen:

netsh interface set interface uitschakelen

Hoe is mijn wifi-adapter uitgeschakeld?

Als je hebt ontdekt dat een of al je Windows 10 wifi-adapters zijn uitgeschakeld en je je niet herinnert dat je deze wijziging hebt aangebracht, is er een van de volgende dingen gebeurd:

  • Een andere gebruiker heeft uw adapters uitgeschakeld. Als u uw Windows 10-computer met iemand anders deelt, is dit waarschijnlijk het geval.
  • Malware of een virus heeft uw wifi-adapters uitgeschakeld. Een computervirus of malware is waarschijnlijk als je deze verandering hebt opgemerkt nadat je onlangs een bestand hebt gedownload of een nieuwe app hebt geïnstalleerd.
  • Een verdacht programma heeft de wijziging aangebracht. Het is mogelijk dat een nieuwe app die u of iemand anders heeft geïnstalleerd uw adapters op de een of andere manier heeft uitgeschakeld.

Ongeacht de oorzaak, u kunt uzelf beschermen tegen toekomstige incidenten door Windows 10 bij te werken naar de nieuwste versie, uw apps up-to-date te houden en alleen apps van vertrouwde websites te downloaden. Het kan ook goed zijn om u in te lezen over online oplichting, zodat u niet misleid wordt tot het downloaden van verdachte bestanden die systeemwijzigingen kunnen aanbrengen.

Bottom Line

De meest voorkomende oorzaak van een draadloze adapter die niet werkt in Windows 10 is dat deze is uitgeschakeld. In dit geval kunt u het opnieuw inschakelen door de bovenstaande stappen te volgen. Als uw draadloze adapter niet kan worden ingeschakeld en weigert te werken, kunt u proberen het stuurprogramma bij te werken, de probleemoplosser voor internetverbindingen uit te voeren of een netwerkreset uit te voeren.

Waarom zou ik Windows 10 Wi-Fi Adapter-instellingen uitschakelen?

Er zijn weinig redenen voor de meeste mensen om een Wi-Fi-adapter op een Windows 10-apparaat uit te schakelen, hoewel sommigen ervoor kiezen hun apparaat permanent volledig offline te maken.

Misschien wilt u een Wi-Fi-adapter uitschakelen als u deze niet nodig hebt. Ook kan het uitschakelen en vervolgens inschakelen van een adapter enkele problemen oplossen die ermee gepaard gaan.

Over het algemeen is het echter niet iets dat de meeste gebruikers ooit zullen moeten doen.

Hoe schakel ik wifi in wanneer uitgeschakeld?

Zodra je wifi-adapter is ingeschakeld, moet je nog steeds verbinding maken met een netwerk via het Netwerk-pictogram in de taakbalk of het actiecentrum.

Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld in het actiecentrum en dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.

FAQ

    Hoe reset ik een draadloze adapter?

    Om uw draadloze adapter te resetten, waarbij alle netwerkinstellingen worden verwijderd, gaat u naar Instellingen > Netwerk en internet en kiest uNetwork reset > Reset Now Voor een minder ingrijpende optie, schakel in plaats daarvan de adapter uit en weer in: Ga naar Settings > Netwerk en internet > Adapteropties wijzigen en selecteer Uitschakelen Wacht een minuut en klik vervolgens opInschakelen

    Hoe verhoog ik de signaalsterkte van een draadloze USB-adapter?

    Om de signaalsterkte van uw draadloze USB-adapter te versterken, kunt u een USB-verlengkabel proberen, waarmee u de adapter in het zicht van de router kunt plaatsen. Plaats uw computer ook dichter bij de draadloze router of overweeg uw adapter te upgraden naar een adapter met externe antennes.

Aanbevolen: