Hoe u via uw iPhone kunt bellen

Inhoudsopgave:

Hoe u via uw iPhone kunt bellen
Hoe u via uw iPhone kunt bellen
Anonim

Wat te weten

  • Schakel de functie in: Ga naar Instellingen > Mobiel > Wi-Fi Bellen.
  • Tik op de schuifregelaar naast Bellen via wifi op deze telefoon en voer de gevraagde informatie in.
  • Maak verbinding met een wifi-netwerk en bel zoals gewoonlijk.

Dit artikel legt uit hoe je je iPhone kunt inschakelen om te bellen via een Wi-Fi-verbinding. Het artikel bevat informatie over problemen die gebruikers kunnen tegenkomen bij het bellen via wifi en mogelijke oplossingen. Voor bellen via wifi is iOS 8 of hoger vereist. Dit artikel is geschreven met iOS 12, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor iOS 11.

Bellen via wifi inschakelen

Bellen via wifi is standaard uitgeschakeld op iPhones, dus je moet het inschakelen om het te gebruiken. Hier is hoe:

  1. Tik op de Instellingen app.
  2. Tik op Cellular (in oudere versies van iOS, tik op Phone).
  3. Tik op Bellen via wifi.
  4. Schakel de Wi-Fi Bellen op deze iPhone in tuimelschakelaar.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw fysieke locatie toe te voegen. Deze informatie wordt gebruikt zodat hulpdiensten u kunnen lokaliseren als u 112 belt.

    Image
    Image

    Het informatiescherm van de E911 identificeert je thuislocatie. Het verzendt niet automatisch uw huidige locatie als u 911 buiten uw huis belt.

  6. Bellen via wifi is ingeschakeld en klaar voor gebruik.

Bellen via iPhone via Wi-Fi

Als de functie is ingeschakeld, is het gebruik ervan eenvoudig:

  1. Verbind met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek van het iPhone-scherm. Als het is verbonden met wifi en de functie is ingeschakeld, staat er AT&T Wi-Fi, Sprint Wi-Fi, T-Mobile Wi-Fi, of iets anders, afhankelijk van je provider. Op nieuwere iPhones met een inkeping verschijnt een Wi-Fi-symbool naast de mobiele balken.
  3. Plaats een oproep zoals u normaal zou doen.

Hoe problemen met bellen via wifi op te lossen

Wi-Fi Calling-technologie is niet perfect. Hier leest u hoe u enkele van de meest voorkomende problemen kunt oplossen die mensen ervaren:

  • Kan geen verbinding maken met wifi: bekijk de probleemoplossende stappen om een grijze wifi-verbinding te herstellen of los problemen op wanneer een iPhone geen verbinding maakt met wifi -Fi.
  • Bellen via wifi is uitgeschakeld: In de app Instellingen kan de tuimelschakelaar voor bellen via wifi grijs worden weergegeven. Als dit het geval is, reset dan de netwerkinstellingen (Settings > General > Reset > Reset netwerkinstellingen), schakel Vliegtuigmodus in en schakel vervolgens wifi in.
  • Wi-Fi-oproepen vallen weg: Als u zich in een gebied bevindt met een Wi-Fi-netwerk en een zwak mobiel signaal, mislukken Wi-Fi-oproepen soms. Als de telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk in plaats van met Wi-Fi, schakelt u de vliegtuigmodus in om te voorkomen dat de telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk. Maak vervolgens verbinding met wifi.
  • Foutbericht: Als een foutmelding u vertelt om contact op te nemen met uw telefoonaanbieder, wacht u twee minuten en schakelt u de functie weer in. Als dat niet werkt, start u de iPhone opnieuw op. Als dat niet werkt, neem dan contact op met uw telefoonmaatschappij.

Vereisten voor bellen via wifi

Om bellen via wifi op de iPhone te gebruiken, moet u het volgende hebben:

  • AT&T-, Sprint- of T-Mobile-telefoonservice in de VS Verizon-klanten met HD Voice-oproepen kunnen de functie ook gebruiken. Als je in een ander land bent, bekijk dan deze lijst van Apple met welke providers welke functies ondersteunen.
  • iPhone 5C of nieuwere modellen.
  • iOS 9 of hoger geïnstalleerd op de iPhone. iOS 8.0 biedt ondersteuning voor T-Mobile, iOS 8.3 voegt Sprint toe en iOS 9 voegt AT&T toe.
  • Toegang tot een Wi-Fi-netwerk.

Wat is bellen via wifi?

Bellen via wifi is een functie van iOS 8 en hoger waarmee je kunt bellen via wifi-netwerken in plaats van via de zendmasten van een serviceprovider. Bellen via Wi-Fi zorgt ervoor dat de oproepen werken als Voice over IP-technologie, die een spraakoproep behandelt als alle andere gegevens die via een computernetwerk worden verzonden.

Bellen via wifi is vooral handig voor mensen op het platteland of in gebouwen gemaakt van bepaalde materialen die geen goede mobiele ontvangst hebben in hun huizen of bedrijven. Op deze plaatsen is een betere ontvangst onmogelijk totdat telefoonbedrijven nieuwe zendmasten in de buurt installeren. Zonder die torens zijn de enige keuzes van klanten om van telefoonmaatschappij te veranderen of zonder mobiele telefoonservice op die belangrijke locaties.

Aanbevolen: