Hoe zelfvernietigende berichten in Gmail te verzenden

Inhoudsopgave:

Hoe zelfvernietigende berichten in Gmail te verzenden
Hoe zelfvernietigende berichten in Gmail te verzenden
Anonim

Wat te weten

  • Start een nieuwe e-mail en selecteer vervolgens het Vertrouwelijke modus pictogram (het slot en de klok). Selecteer in de app de drie verticale stippen > Vertrouwelijke modus.
  • Kies in het optievenster hoe lang je wilt dat het bericht blijft staan en of er een toegangscode voor nodig is. Selecteer Opslaan.
  • Stel uw bericht op en verzend het zoals u gewend bent.

Sommige berichten zijn bedoeld als privé. Hoe langer ze in je inbox zitten, hoe groter de kans dat ze op de verkeerde plaats terechtkomen of met de verkeerde ogen op hen gericht. Gmail heeft een oplossing die rechtstreeks uit een klassieke spionagefilm komt: zelfvernietigende berichten. Hier is hoe het te doen.

Een zelfvernietigende e-mail verzenden met Gmail

De zelfvernietigende e-mailfunctie is beschikbaar in zowel de mobiele Gmail-app als de webinterface. Hier leest u hoe u er een kunt maken in de browsergebaseerde Gmail.

  1. Open je browser en meld je aan bij Gmail.
  2. Selecteer Compose en begin met het schrijven van een bericht zoals u normaal zou doen.

    Image
    Image
  3. Wanneer het venster Opstellen wordt geopend, selecteert u het slot en klok pictogram onderaan het venster om de vertrouwelijke modus in te schakelen.

    Image
    Image

    Selecteer opnieuw het slot en klok icoon om de vertrouwelijke modus uit te schakelen.

  4. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de instellingen voor uw bericht kunt aanpassen. Kies hoe lang je wilt dat je bericht meegaat voordat het verloopt.

    Image
    Image
  5. Onderaan het venster kun je in Gmail kiezen hoe het bericht op andere platforms wordt behandeld. Het kan een wachtwoord naar de ontvanger e-mailen of sms'en. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

    Image
    Image
  6. Schrijf en verzend je Gmail-bericht zoals je dat normaal zou doen.

    Image
    Image

Een zelfvernietigend bericht verzenden met de Gmail-app

Deze instructies gebruiken Android, maar iOS zou erg op elkaar lijken.

  1. Open je Gmail-app.
  2. Tik vanuit je inbox op de (+) rechtsonder in je scherm.
  3. Je scherm schakelt over naar het scherm Opstellen van Gmail. Tik op de drie verticale stippen > Vertrouwelijke modus.
  4. Gmail opent de instellingen voor de vertrouwelijke modus. Begin met het instellen van hoe lang je wilt dat je bericht duurt.

  5. Kies of je wilt dat Google de ontvanger een toegangscode stuurt in een sms-bericht en tik vervolgens op Opslaan.

    Image
    Image
  6. Vanaf daar kun je je bericht opstellen en verzenden zoals je dat normaal zou doen. Gmail zorgt voor al het andere.

Wat te doen bij het ontvangen van een zelfvernietigende e-mail op andere providers

Wat gebeurt er als je een andere e-mailprovider gebruikt en je een zelfvernietigend bericht ontvangt van iemand in Gmail? Het antwoord is vrij eenvoudig; je krijgt de boodschap niet echt. In plaats daarvan vind je een link naar het bericht in je inbox. Bekijk de onderstaande stappen om te zien hoe het werkt.

De onderstaande instructies zijn voor Yahoo, maar het proces zou vergelijkbaar moeten zijn op andere e-maildiensten zoals Outlook en Apple Mail.

  1. Wanneer je je inbox voor het eerst opent en een vertrouwelijk (zelfvernietigend) bericht van Gmail ziet, ziet het er precies uit als een normaal bericht. Open het zoals je normaal zou doen.

    Image
    Image
  2. Je zult het bericht niet echt zien. In plaats daarvan ziet u een notitie van Google waarin staat dat dit een vertrouwelijk bericht is en waarin wordt vermeld wie het heeft verzonden. Het heeft een link waarmee u toegang krijgt tot het bericht. Selecteer Bekijk de e-mail.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw tabblad geopend of uw browser-app wordt geopend op mobiel. Op het nieuwe tabblad ziet u een bericht waarin u kunt zien naar welk e-mailadres het bericht is verzonden. Als u de eigenaar bent van het adres, kunt u de code opvragen die nodig is om het te openen. Selecteer Send Passcode om de code te krijgen.

    Image
    Image
  4. Terug in je inbox, wacht op een nieuw bericht van Google en open het om de toegangscode voor je bericht te vinden.

    Image
    Image
  5. Kopieer of onthoud de code en keer terug naar het berichtentabblad in uw browser om de code in te voeren.
  6. Nadat de code is ingevoerd, logt het browsertabblad u in en wordt het bericht voor u weergegeven. Als u klaar bent, selecteert u Afmelden.

    Image
    Image

Aanbevolen: