U kunt uiteindelijk berichten tussen apps verzenden

Inhoudsopgave:

U kunt uiteindelijk berichten tussen apps verzenden
U kunt uiteindelijk berichten tussen apps verzenden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De EU heeft de Digital Markets Acts voorgesteld om mensen in staat te stellen vrij berichten van de ene berichtenservice naar de andere te sturen zonder van klant te veranderen.
  • Sommige beveiligingsexperts zijn van mening dat het uitwisselen van berichten tussen platforms beveiligingsproblemen zal veroorzaken.
  • Anderen denken dat de risico's, waarvan zij denken dat ontwikkelaars ze samen kunnen oplossen, opwegen tegen de voordelen voor de mensen die de platforms gebruiken.

Image
Image

Is het geen gedoe om met meerdere accounts te jongleren om in contact te blijven met vrienden en familie op verschillende berichtenplatforms? Stel je voor dat je iMessage zou kunnen gebruiken om je vrienden op Discord te sms'en!

De Europese Unie (EU) voelt onze pijn en dringt aan op nieuwe wetgeving, de Digital Markets Act (DMA) genaamd, waardoor de ontwikkelaars van populaire berichten-apps, zoals WhatsApp, Facebook Messenger of iMessage, wijzigingen moeten aanbrengen om ervoor te zorgen dat hun platforms samenwerken en berichten uitwisselen met kleinere apps.

"De DMA is een totale game-changer", vertelde Aron Solomon, hoofd juridisch analist voor digitaal marketingbureau Esquire Digital, aan Lifewire in een e-mailuitwisseling. "Het gaat een aantal dingen veranderen die ons als gebruikers voor de eeuwigheid dwarszitten."

DMA to the Rescue

Volgens het persbericht van de EU zijn wetgevers van plan de DMA te gebruiken om in wezen de ommuurde tuinen open te breken van de grootste berichtendiensten, die ze 'poortwachters' hebben genoemd.

"Gebruikers van kleine of grote platforms zouden dan berichten kunnen uitwisselen, bestanden kunnen verzenden of videogesprekken kunnen voeren via berichten-apps, waardoor ze meer keuze hebben", lees de release.

Als het van kracht wordt, zou de DMA je eindelijk in staat kunnen stellen om bijvoorbeeld Telegram Messenger op je Android-telefoon of pc te gebruiken om te praten met je vriend die iMessage op zijn iPhone gebruikt.

De DMA toejuichend, zei Solomon dat het de macht van de poortwachters die de markt hebben gemonopoliseerd, zal beperken, kleinere spelers zal verdrijven en een veel gelijker speelveld zal creëren.

"Dit zal echt een enorme verandering in innovatie zijn, en we zullen het allemaal voelen", merkte Solomon op. Hij gelooft dat de DMA zal helpen de oneerlijke voordelen weg te werken die technologiereuzen hebben misbruikt om gebruikers op te sluiten in hun eigen gesloten ecosysteem van producten en diensten. Op de lange termijn, zo betoogde Solomon, zal de DMA een omgeving creëren waarin echte innovatie kan floreren.

Uiteindelijk is waar sommige mensen in Big Tech super bang voor zijn geen verandering, het is een keuze.

Maar de stap is niet door iedereen geaccepteerd, waarbij sommige beveiligingsexperts beweren dat het voorstel voor het uitwisselen van berichten tussen verschillende platforms hun end-to-end encryptiegarantie zal verzwakken.

"Beschouw het zoals je wilt, maar het punt is dat de voorgestelde wet de vernietiging van WhatsApp en iMessage end-to-end encryptie in hun huidige vorm vereist", tweette de bekende cybersecurity-expert Alec Muffett.

Alex Stamos, adjunct-professor aan het Centrum voor Internationale Veiligheid en Samenwerking van Stanford University, staat ook niet positief tegenover DMA. "Een cynicus zou kunnen zeggen dat dit een manier is om E2EE effectief te verbieden, terwijl het wordt gezien als een antitrustmaatregel tegen technologie", tweette Stamos, eraan toevoegend dat het niet implementeren van een dergelijk systeem een uitdaging zal zijn voor de ontwikkelaars.

Encryptierecept

Matthew Hodgson, mede-oprichter van het Matrix-project, dat werkt aan het creëren van een open standaard om interoperabele communicatie mogelijk te maken, net zoals die voorgesteld door de DMA, wijst erop dat de critici het feit hebben genegeerd dat de DMA schrijft expliciet voor dat alle platforms ervoor moeten zorgen dat interoperabiliteit de communicatie niet blootstelt aan beveiligingsrisico's.

In een blogpost erkende Hodgson de uitdagingen van het implementeren van zo'n veilig, interoperabel communicatiesysteem, maar voerde aan dat de voordelen niet opwegen tegen de uitdagingen.

"We zouden een nieuwe dageraad voor open toegang moeten vieren, in plaats van te vrezen dat de lucht v alt, en dit is [een] snode poging om end-to-end encryptie te ondermijnen", schreef Hodgson.

Image
Image

Solomon denkt ook dat de technische uitdaging een vermomde zegen kan zijn en kan helpen eventuele beveiligingsfouten in de berichten-apps op te lossen door ze op de voorgrond te brengen. "Het is absoluut de moeite waard als gebruikers van kleine platforms nu in veel grotere sandboxen kunnen spelen", vertelde Solomon.

Het verzet tegen DMA herinnert Solomon aan de tijd dat de EU de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) introduceerde. Nu beschouwd als een van de sterkste privacywetten die de gegevensverzamelingspraktijken van technologiebedrijven over de hele wereld positief heeft beïnvloed, vreesden mensen de AVG in de aanloop naar de introductie in 2018.

"De DMA zal precies hetzelfde doen, want het is een enorme potentiële stick die moet bestaan omdat Big Tech niet goed reageert op wortelen", vertelde Solomon. "Uiteindelijk, waar sommige mensen in Big Tech super bang voor zijn, is geen verandering, het is een keuze."

Aanbevolen: