Smartphones kunnen levens redden door auto-ongelukken te monitoren

Inhoudsopgave:

Smartphones kunnen levens redden door auto-ongelukken te monitoren
Smartphones kunnen levens redden door auto-ongelukken te monitoren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple werkt naar verluidt aan een manier om iPhones te laten uitkijken voor auto-ongelukken.
  • Veel apps in de App Store van Apple claimen automatische detectie van auto-ongelukken te bieden met behulp van AI en locatietracking.
  • Een man uit Missouri zegt dat zijn Google Pixel-telefoon hem heeft gered na het detecteren van een auto-ongeluk.
Image
Image

Je telefoon kan om hulp vragen na een auto-ongeluk.

Volgens een nieuw rapport kunnen iPhones automatisch 112 bellen wanneer ze detecteren dat je in een crash zit. De Pixel-telefoons van Google kunnen al informatie zoals de locatie van je telefoon, bewegingssensoren en geluiden in de buurt gebruiken om een mogelijk ongeval te monitoren. Het maakt deel uit van een groeiende druk om telefoons te gebruiken om de veiligheid van auto's te bewaken.

"Het gegevensniveau dat wordt vastgelegd op een moderne smartphone is nauwkeurig genoeg om de sensorfeeds te nemen en niet alleen te bepalen dat er een crash heeft plaatsgevonden, maar ook de details achter de impact en nawerkingen", Mubbin Rabbani van Agero, een bedrijf dat smartphones gebruikt om auto-ongelukken te detecteren, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Kijk uit voor jou

Apple zou volgend jaar technologie kunnen uitbrengen waarmee je Apple Watch en iPhone sensoren kunnen gebruiken om op crashes te letten, meldt The Wall Street Journal (betaalmuur).

Het bedrijf gebruikt 911-oproepgegevens om de nauwkeurigheid van zijn crashdetectiesysteem te verbeteren. Noodoproepen in verband met een vermoedelijke impact kunnen Apple helpen zijn software te trainen om te bepalen of incidenten daadwerkelijk auto-ongelukken zijn.

Apps die op crashes letten, moeten onderscheid kunnen maken tussen valse positieven en valse negatieven, zei Rabbani. Anders zouden hulpverleners voortdurend kunnen worden gebeld om te helpen bij ongevallen die niet hebben plaatsgevonden.

"Niet elke gedetecteerde gebeurtenis zal een legitieme crash zijn, bijvoorbeeld moeilijk te breken", voegde hij eraan toe.

Agero heeft functies die verzekeringsclaimprocessen automatisch starten wanneer er crashes worden gedetecteerd. De gegevens van het ongeval kunnen worden gebruikt bij het onderzoeken wat er bij het ongeval is gebeurd en welke mogelijke kosten zullen worden gemaakt.

Veel apps in de App Store van Apple claimen automatische detectie van auto-ongelukken te bieden met behulp van AI en locatietracking. Bedrijven zoals Cambridge Mobile Telematics bieden oplossingen voor crashdetectie die niet specifiek zijn voor één telefoonfabrikant.

"Deze oplossingen zijn vaak veel schaalbaarder voor de polishouders van een verzekeringsmaatschappij en zijn veel kosteneffectiever dan fysieke oplossingen zoals ODB2-verbindingen en GPS-tags," zei Rabbani.

Er zullen ongelukken gebeuren, maar het uiteindelijke doel is om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat de klant een naadloze, positieve ervaring heeft na het ongeval.

Apple lijkt een inhaalslag te maken op het crashbewakingssysteem van Google. Chuck Walker, inwoner van Missouri, meldde op Reddit dat hij onlangs een functie op zijn Pixel heeft gebruikt die hulpdiensten kan waarschuwen wanneer hij merkt dat hij betrokken is geweest bij een auto-ongeluk.

Walker zei dat hij een paar weken nadat hij detectie van auto-ongelukken op zijn Pixel 4 XL had ingeschakeld, betrokken was bij een ongeval. Hij bestuurde een Bobcat-lader toen deze van een dijk rolde en ondersteboven in een ravijn belandde.

"Ik schreeuwde om hulp, wetende dat het zinloos was toen ik een stem hoorde komen uit het ene oordopje dat erin slaagde op zijn plaats te blijven", schreef Walker. "Tot mijn verbazing was het een alarmcentrale! Hij vertelde me dat er hulp onderweg was en dat ze al contact hadden opgenomen met mijn vrouw. Binnen een paar minuten hoorde ik het welkom gejammer van een parade van reddingsmateriaal."

Slimme auto's

De toenemende populariteit van geconnecteerde auto's zorgt ook voor crashdetectiesystemen. Naar verwachting zullen tussen 2018 en 2022 wereldwijd meer dan 125 miljoen personenauto's met ingebouwde connectiviteit worden verscheept.

Autofabrikanten bouwen geconnecteerde veiligheidsvoorzieningen in om aan de vraag van de consument te voldoen en de regelgeving te verhogen, zei Rabbani. In Europa worden autofabrikanten onder druk gezet om de eCall-normen toe te passen, waardoor auto's verbinding kunnen maken met hulpdiensten.

Image
Image

"Er zullen ongelukken gebeuren, maar het uiteindelijke doel is om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat de klant een naadloze, positieve ervaring heeft na het ongeval," zei hij.

Sommige autofabrikanten hebben al automatische noodhulpsystemen in hun voertuigen. De technologie zal indien nodig automatisch de hulpdiensten bellen, op basis van specifieke criteria zoals het alcoholgeh alte in het bloed of een score voor de ernst van het hoofdletsel (HISS), vertelde Stewart McGrenary, de directeur van het mobiele telefoonbedrijf Freedom Mobile, aan Lifewire.

Toekomstige technologie kan zelfs crashes detecteren voordat ze plaatsvinden. Onderzoekers gebruiken bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie om computerprogramma's te maken die omringende voertuigen kunnen volgen en identificeren.

"Dit zou auto's zelf meer tijd geven om te versnellen naar welk doelobject dan ook is ingesteld voordat het te laat is," zei McGrenary.

Aanbevolen: