De filmmodus gebruiken op iPhone 13

Inhoudsopgave:

De filmmodus gebruiken op iPhone 13
De filmmodus gebruiken op iPhone 13
Anonim

Wat te weten

  • Open de Camera > scroll naar Cinematic > tik op Record.
  • Je kunt de scherptediepte en andere functies bewerken in de filmmodus.

Dit artikel legt uit hoe je de filmmodus op je iPhone 13 gebruikt en bespreekt de verschillende aanpassingsopties die je hebt bij het opnemen van video in deze modus.

Wat is de filmmodus van Apple?

Apple's Cinematic Mode is een nieuwe videofunctie die beschikbaar is op de iPhone 13. Bij gebruik kan de apparaatgebruiker automatisch rackfocus aan zijn video's toevoegen, waardoor je in feite scherptediepte in video's kunt creëren. Dit helpt de opname professioneler en filmischer te lijken door te kiezen op welk doel de opname zich moet concentreren.

Hoewel je kunt beslissen op welk punt je wilt centreren bij het opnemen van de video, kun je het focusdoel ook bewerken nadat de opname is voltooid. Je kunt ook veranderen waar de focus verschuift, zodat je snel kunt schakelen tussen focusdoelen als dat nodig is.

Hoe krijg ik de filmmodus op mijn iPhone?

Als je een iPhone 13 hebt, heb je rechtstreeks toegang tot de filmmodus vanuit de camera-app op je telefoon. Als je een iPhone 12 of eerder hebt, is de filmmodus niet voor jou beschikbaar. Als je een iPhone 13 hebt en problemen ondervindt met de filmmodus, zorg er dan voor dat je bent bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie. Vervolgens kun je de onderstaande stappen volgen om de filmmodus te gebruiken.

  1. Open de Camera app op je iPhone 13.
  2. Veeg naar links op de modusselectiebalk totdat u Cinematic. selecteert
  3. Je kunt nu video's opnemen in de filmmodus.

    Image
    Image

De filmmodus gebruiken

Voordat je video's gaat opnemen met de nieuwe filmmodus, moet je wennen aan de verschillende bedieningselementen die je tot je beschikking hebt. Vanuit het opnamescherm kunt u verschillende instellingen verkennen en begrijpen. Tik op de knop met het f-symbool om de scherptediepte-instellingen te openen. Je kunt dit veranderen zoals je wilt. Het heeft direct invloed op hoe wazig de achtergrond achter je focusitem eruitziet tijdens het opnemen (je kunt dit ook later tijdens het bewerken wijzigen).

Image
Image

Je kunt ook op de 1x-knop tikken als je een iPhone 13 Pro of Pro Max gebruikt om te wisselen tussen de telelens en groothoeklenzen die in je apparaat zijn ingebouwd. Door op de knop met het plus- en minteken te drukken, kunt u ook de belichting op de opname snel wijzigen.

Heeft iPhone 13 een filmische modus?

Elk apparaat in de iPhone 13-familie is uitgerust met de filmmodus die rechtstreeks in de camera-app is ingebouwd. De modellen zijn de iPhone 13, de iPhone 13 mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Hoewel alle telefoons in de iPhone 13-familie de filmmodus hebben, hebben alleen de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max de mogelijkheid om over te schakelen naar de telelens voordat een opname wordt gestart. Alle andere modellen kunnen echter nog steeds gebruikmaken van de scherptedieptefuncties die beschikbaar zijn met de nieuwe opnamemodus.

FAQ

    Hoe gebruik je de donkere modus op iPhone iOS 13?

    Als u de donkere modus wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Dark. Selecteer Automatisch als je wilt dat het automatisch wordt ingeschakeld en tik op Opties om een schema in te stellen voor de donkere modus.

    Hoe zet ik mijn iPhone 13 in de herstelmodus?

    Om de telefoon in de herstelmodus te krijgen, moet je hem met een kabel op een computer aansluiten en Finder of iTunes openen. Druk kort op de volume omhoog-knop en laat vervolgens snel weer los. Houd ten slotte de zijknop ingedrukt totdat u het herstelmodusscherm ziet.

    Hoe vergrendel ik mijn iPhone in liggend formaat in iOS 13?

    U kunt de schermoriëntatie vergrendelen, zodat deze niet verandert wanneer u de telefoon draait. Ga naar Control Center > Lock Orientation. Het pictogram Oriëntatie vergrendelen verschijnt in de statusbalk wanneer de schermoriëntatie.

Aanbevolen: