Apple's Liquid Retina XDR-display werkt met u samen

Inhoudsopgave:

Apple's Liquid Retina XDR-display werkt met u samen
Apple's Liquid Retina XDR-display werkt met u samen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple zegt dat dit Liquid Retina XDR-scherm het beste scherm ooit is.
  • Professionals krijgen een hele reeks nieuwe aanpassingen om het scherm te verfijnen.
  • Zelfs gewone mensen zullen genieten van hoe dit eruit ziet.
Image
Image

Het scherm van de nieuwe MacBook Pro is misschien wel het beste scherm van Apple tot nu toe, inclusief de $ 5.000 Pro Display XDR. Maar wat maakt het zo goed, en waarom heb je het nodig?

Voor de meesten van ons zijn we blij, zolang het scherm helder genoeg, scherp en contrastrijk genoeg is en onze foto's er goed uitzien. Maar sommige gebruikers willen meer. Ze hebben mogelijk supernauwkeurige kleuren nodig voor het bewerken van foto's of films met kleurcorrectie.

Ze hebben misschien de extra helderheid nodig die HDR vereist. Of ze kijken gewoon graag films op een technisch kritische manier, maar ook op een merkwaardig klein scherm. Deze nieuwe MacBooks bieden een aantal gekke aanpassingen om al deze mensen blij te maken.

"Voor UX-, ontwerp-, grafische, video- en fotografieprofessionals komt hun taak neer op het plaatsen van de juiste pixels op de juiste plaatsen op het scherm, en het scherm van de MacBook Pro is gewoon het beste als het gaat om scherpte, helderheid en kleur, wat het allemaal gemakkelijker maakt om precies de juiste tint voor een achtergrond, precies de juiste vorm voor een knop of precies het juiste filter voor een foto te kiezen, "vertelde webdesigner en CEO Devon Fata via e-mail aan Lifewire.

Dat scherm

Laten we eerst eens kijken wat deze baby kan doen. Het Liquid Retina XDR-display van de MacBook Pro maakt gebruik van mini-led-achtergrondverlichting om duizenden afzonderlijke lampjes achter de gekleurde pixels te plaatsen. Als u dit alleen inschakelt wanneer dat nodig is, bespaart u energie, krijgt u een beter contrast en krijgt u betere zwarttinten. Het kan ook afbeeldingen weergeven die drie keer helderder zijn dan de MacBook Air, maar alleen in bursts.

Image
Image

Het paneel ververst ook tot 120Hz, in plaats van 60 keer per seconde, voor veel vloeiendere animaties.

Maar voor vandaag zijn we geïnteresseerd in het contrast en de kleurnauwkeurigheid.

Normaal gesproken, wanneer een professional consistente kleuren wil garanderen, kalibreert hij het scherm met behulp van een tool die over het scherm hangt en de kleur, helderheid en andere aspecten van de pixels meet. Hiermee wordt een profiel voor dat scherm gemaakt, zodat de roze tint die uw computer denkt te zien, overeenkomt met de roze die u ziet.

Apple heeft deze schermen al in de fabriek gekalibreerd en zegt dat ze klaar zijn voor bijna alle high-end kleurenwerk uit de doos.

Niet alleen dat, maar deze machines hebben geheel nieuwe secties in de weergavevoorkeuren van de Mac om ze verder aan te passen.

Referentie

De MacBook Pro biedt nu referentiemodi. Bij normaal gebruik gebruikt de computer Apple's automatische helderheidsaanpassing, True Tone en Night Shift-modi om het scherm er in elke omgeving geweldig uit te laten zien. Maar als je video's voor kleurcorrectie gebruikt, wil je niet dat er een warme oranje glans bovenop wordt toegevoegd als je 's avonds laat aan het werk bent.

Image
Image

De referentiemodi zijn afgestemd op zeer specifieke doeleinden en schakelen alle automatische functies uit. U kunt modi kiezen voor fotografie, printontwerp, digitale cinema en meer. Deze passen het weergaveprofiel aan om aan specifieke taken te voldoen. Je kunt ook je eigen voorinstellingen maken, voorinstellingen markeren als favorieten en ertussen schakelen vanuit de Mac-menubalk.

Dit zijn het soort mogelijkheden dat absoluut essentieel is voor sommige professionele workflows. Kleur, contrast en dergelijke moeten niet alleen nauwkeurig zijn, het moet consistent zijn, zodat het er hetzelfde uitziet, ongeacht op welke machine u kijkt. Maar deze extreem krappe toleranties hebben ook enkele voordelen voor de algemene gebruiker.

Ziet er goed uit

Natuurlijk bekijkt en bewerkt bijna iedereen tegenwoordig foto's en video's, en de Liquid Retina XDR helpt daarbij.

"Voor meer gewone gebruikers zit de echte kracht in foto- en videotoepassingen. Met de resolutie die de MacBook Pro kan ondersteunen, kunnen video's er bijna naadloos echt uitzien", zegt Fata.

Maar dit scherm is ook geschikt voor het bekijken van films en voor normaal algemeen gebruik.

Image
Image

"Wat ik niet had verwacht, was de kwaliteit van het scherm in combinatie met de uitstekende luidsprekers. Ik heb wat Gladiator en Black Hawk Down bekeken in de [Apple TV-app met] (HDR en Dolby Atmos), " schrijft 16-inch MacBook Pro-eigenaar Somian op de MacRumors-forums. "Ik had het gevoel dat mijn ogen op het punt stonden eruit te springen vanwege het waanzinnig goede contrast."

Er is nog een laatste truc in de schermhoes van de MacBook Pro die alle gebruikers ten goede komt: de schermresolutie, maar niet hoe je denkt. Bij recente MacBooks wijkt de werkelijke fysieke resolutie (het aantal pixels) af van de fictieve schermresolutie. Apple doet dit om de elementen op het scherm de juiste maat te geven, maar het kan leiden tot (moeilijk te herkennen) vervaging. Deze nieuwe modellen hebben fysieke pixels die overeenkomen met de schermresolutie, waardoor alles superscherp is.

Kortom, dit ziet er echt uit als het beste scherm van Apple ooit - en het zit in een laptop.

Aanbevolen: