Wat is de Xbox Adaptive Controller en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is de Xbox Adaptive Controller en hoe werkt het?
Wat is de Xbox Adaptive Controller en hoe werkt het?
Anonim

De Xbox Adaptive Controller is een speciaal apparaat dat is ontworpen om het voor mensen met een fysieke en mentale handicap gemakkelijker te maken om videogames te spelen. Het apparaat werd eind 2018 uitgebracht in de Verenigde Staten en is sindsdien beschikbaar gesteld in de meeste grote regio's over de hele wereld.

Het ontwerp van de Xbox Adaptive Controller

Het ontwerp van de Xbox Adaptive Controller lijkt op het eerste gezicht erg basic, met twee gigantische zwarte cirkelknoppen die de traditionele A- en B-knoppen vervangen naast een groter dan normale D-pad en iets grotere Xbox One-menuknoppen.

Ondanks zijn gestroomlijnde uiterlijk heeft de Xbox Adaptive Controller echter ook 19 poorten voor extra accessoires die, eenmaal aangesloten, kunnen werken als invoer voor de andere knoppen op de reguliere Xbox-controller, zoals X, Y, RT, RB, LT en LB.

Hoe is de Xbox One Adaptive Controller anders?

Als de juiste accessoires zijn aangesloten, kan de Xbox Adaptive Controller alle hoofdfuncties van de traditionele Xbox-controller vervullen.

Image
Image

De belangrijkste en meest voor de hand liggende verschillen zijn de vormfactor, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is door mensen met een lage fysieke coördinatie, en de aanpasbaarheid waardoor het kan worden aangepast voor individuele gebruikssituaties.

Beschikbare Xbox Adaptive Controller-accessoires

De 19 poorten van de Xbox Adaptive Controller ondersteunen een breed scala aan extra hardwareaccessoires van de eerste en derde partij die de ingangen van elke Xbox-controllerknop kunnen aanpassen en gameplay toegankelijker maken voor mensen met specifieke behoeften.

Vanwege de nichefactor van de Xbox Adaptive Controller worden de controller en alle accessoires doorgaans niet in fysieke winkels verkocht en moeten ze online worden gekocht.

Hier zijn enkele van de ondersteunde accessoires voor de Xbox Adaptive Controller.

  • Logitech Extreme 3D Pro-joystick: een traditionele gaming-joystick.
  • Body Mount Leg Kit: Een standaard ontworpen voor de controller die kan worden aangesloten op een arm, been, lichaam of rolstoel.
  • QuadStick: een gamecontroller voor quadriplegie waarmee spelers besturing kunnen invoeren via mondbewegingen.
  • AbleNet-switches: grote knoppen die in verschillende posities kunnen worden geplaatst.
  • 3DRudder Foot Motion Controller: een invoerapparaat dat is ontworpen om op de grond te worden geplaatst.
  • PDP-joystick met één hand: een kleine toegankelijke joystick die met één hand kan worden vastgehouden.
  • Ste alth Switch 3 Foot Pedal: Een groter pedaal dat kan worden gebruikt als knopinvoer.

Welke consoles ondersteunen de Microsoft Adaptive Controller?

De Xbox Adaptive Controller wordt volledig ondersteund op alle Xbox One-consoles, inclusief de originele Xbox One, de Xbox One S en de Xbox One X.

Image
Image

Net als de reguliere Xbox-controllers kan de Xbox Adaptive Controller ook worden gebruikt met Windows-computers en -tablets met Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Windows 10 is het aanbevolen besturingssysteem voor de Xbox Adaptive Controller, omdat het meer ondersteuning biedt voor gaming en controlleraanpassing via de gratis Windows 10 Xbox Accessories-app.

Ondersteuning voor de Xbox Adaptive Controller zal naar verwachting worden voortgezet met toekomstige Xbox-consoles en Windows-besturingssystemen. Het maakt verbinding met Xbox-consoles en Windows-pc's via Xbox Wireless Bluetooth en USB-C.

Waar is de Xbox Accessibility Controller verkrijgbaar?

Microsoft's Xbox Adaptive Controller is te koop in Australië, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, het VK en de Verenigde Staten.

De primaire plaats om de Xbox Adaptive Controller te kopen is via de officiële Microsoft Store-website, hoewel andere online winkels deze mogelijk ook verkopen.

De Microsoft Store-website wordt doorgaans internationaal verzonden, dus zelfs als de Xbox Adaptive Controller niet officieel wordt ondersteund in jouw land, kun je hem mogelijk nog steeds importeren door hem online te bestellen.

Videogames die de Adaptive Xbox Controller ondersteunen

De Xbox Adaptive Controller kan worden gebruikt om de meeste videogames op een Xbox One-console te spelen, inclusief Xbox One-titels en games die via achterwaartse compatibiliteit kunnen worden afgespeeld vanaf de Xbox 360 en de originele Xbox-consolegeneraties.

De enige Xbox-games die de Xbox Adaptive Controller niet kan spelen, zijn games die puur afhankelijk zijn van input via de Kinect-sensor of smartphone, zoals Dance Central Spotlight en de Just Dance-serie.

Op een Windows-pc kan de Xbox Adaptive Controller worden gebruikt om elk spel te spelen met besturingsopties voor de reguliere Xbox-controller. Elke Windows 10-game met het merk Xbox Play Anywhere ondersteunt gegarandeerd Xbox-controllers.

Ondersteunt de Xbox Adaptive Controller Headsets?

Een 3,5 mm stereo-headsetaansluiting bevindt zich op de Xbox Adaptive Controller. Deze audio-aansluiting ondersteunt de meest voorkomende hoofdtelefoons, headsets en oortelefoons.

USB-headsets worden echter niet ondersteund. De originele Xbox-headsets zijn ook niet speciaal ontworpen voor de reguliere Xbox-controller.

Aanbevolen: