Hoe een Mac op een router aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Mac op een router aan te sluiten
Hoe een Mac op een router aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een USB-naar-Ethernet-adapter aan als je Mac geen Ethernet-poort heeft.
  • Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op je router of modem en het andere op je Mac of adapter.
  • Ga indien nodig naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Netwerk >Ethernet , en voer de instellingen in die door uw ISP zijn verstrekt.

Dit artikel legt uit hoe je een Mac op een router aansluit via een Ethernet-kabel.

Hoe verbind ik mijn router met mijn Mac?

Als je een draadloze router hebt, kun je je Mac via wifi of een fysieke Ethernet-kabel met je router verbinden. Wi-Fi is vaak handiger, maar een bekabelde Ethernet-verbinding is betrouwbaarder en sneller. Als je een router hebt die geen draadloze verbindingen ondersteunt, dan is Ethernet je enige optie.

Sommige Macs hebben Ethernet-poorten, maar veel niet. De Mac mini en iMac Pro hebben bijvoorbeeld beide Ethernet-poorten, terwijl de MacBook Air en MacBook Pro geen Ethernet-poorten hebben. Als je een Mac zonder Ethernet-poort hebt, kun je een USB-naar-Ethernet-adapter aansluiten en je Ethernet-kabel op de adapter aansluiten.

In veel gevallen maakt je Mac automatisch verbinding met je router wanneer je deze via een Ethernet-kabel aansluit. Het kan even duren voordat de verbinding tot stand is gebracht, maar gaat meestal automatisch. Als je merkt dat het niet automatisch gebeurt, moet je wat informatie opvragen bij je internetprovider (ISP) en de verbinding op je Mac configureren.

De onderstaande stappen zijn alleen van toepassing als je Mac niet automatisch overschakelt of de verbinding begint te gebruiken via de ethernetkabel die je zojuist hebt aangesloten. Het komt zelden voor dat deze automatische verbinding mislukt.

Zo sluit je een router aan op een Mac:

  1. Controleer of je Mac een Ethernet-poort heeft en sluit een adapter aan als deze alleen USB-poorten heeft.

    Image
    Image
  2. Sluit een Ethernet-kabel aan op uw router.

    Image
    Image
  3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Mac of je adapter.

    Image
    Image
  4. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht en controleer vervolgens of je Mac toegang heeft tot internet.
  5. Als de verbinding niet automatisch tot stand kwam, neem dan contact op met uw internetprovider en vraag om de volgende informatie:

    • Wijst de ISP automatisch IP-adressen toe?
    • Zo niet, vraag dan wat u moet invoeren voor uw IP-adres.
    • Gebruikt de ISP BootP?
    • Als de ISP handmatige configuratie vereist, wat is dan het IP-adres, subnetmasker en routeradres?
    • Wat is het IP-adres van de DNS-server van de ISP?
    • Zijn er nog andere instellingen die de ISP biedt, zoals IPv6, proxyserver of aanvullende instellingen?

  6. Zodra je de nodige informatie van je internetprovider hebt gekregen, klik je op het Apple-pictogram > Systeemvoorkeuren op je Mac.

    Image
    Image
  7. Klik Netwerk.

    Image
    Image
  8. Klik op Ethernet.

    Image
    Image

    Als je een USB-adapter gebruikt, moet je op USB klikken in plaats van Ethernet.

  9. Klik op het Configure IPv4 menu, en maak een selectie op basis van de informatie die je van je ISP hebt gekregen:

    • DHCP gebruiken: Selecteer deze optie als uw ISP automatisch IP-adressen toewijst.
    • DHCP gebruiken met handmatig adres: Selecteer deze optie als uw ISP u heeft gevraagd een specifiek IP-adres in te voeren.
    • BootP gebruiken: Selecteer dit als uw ISP zei dat ze BootP gebruiken.
    • Handmatig: Selecteer dit als uw ISP u heeft verteld alles handmatig in te voeren en een IP-adres, subnetmasker en routeradres heeft opgegeven.

    Image
    Image
  10. Voer het IP-adres of andere informatie in die nodig is voor de configuratiemethode die u hebt geselecteerd en klik vervolgens op Advanced.

    Image
    Image
  11. Klik op DNS.

    Image
    Image
  12. Klik op + onder DNS-servers.

    Image
    Image
  13. Voer de DNS in die door uw ISP is verstrekt en zoek naar domeinadressen als uw ISP deze heeft verstrekt, en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image

    Je kunt ook een gratis openbare DNS gebruiken, zoals Google of Cloudflare.

  14. Als uw internetprovider aanvullende instellingen heeft verstrekt, zoals IPv6 of proxyserver, klikt u op het juiste tabblad en voert u deze nu in.
  15. Klik op Toepassen.

    Image
    Image
  16. Je Mac is nu verbonden met je router.

Waarom maakt mijn Mac geen verbinding met mijn router?

Als een Mac geen verbinding maakt met een router, komt dat meestal door configuratieproblemen. Meestal is het voldoende om de verbinding tot stand te brengen en de Mac alles automatisch te laten configureren, maar dat werkt niet altijd. Dus als je Mac geen verbinding kan maken met je router, moet je eerst contact opnemen met je ISP zoals hierboven beschreven en je Mac handmatig configureren met behulp van hun informatie.

Als je Mac nog steeds geen verbinding kan maken met je router, zijn hier enkele andere mogelijke problemen die je kunt controleren:

  1. Controleer de verbindingen. Probeer de Ethernet-kabel aan beide uiteinden los te koppelen en weer aan te sluiten. De kabel moet aan beide uiteinden stevig vastklikken.
  2. Probeer een andere Ethernet-kabel. Als je een andere Ethernet-kabel hebt, controleer dan of de verbinding ermee werkt. Ethernet-kabels kunnen interne schade hebben die niet gemakkelijk te zien is.
  3. Herstart je netwerkhardware. Probeer de ethernetkabel los te koppelen en koppel vervolgens uw router en modem los. Laat de router en modem een tijdje losgekoppeld en sluit ze vervolgens weer aan. Zodra alles is opgestart, kunt u de Ethernet-kabel opnieuw aansluiten om te zien of het probleem daarmee is opgelost.
  4. Herstart je Mac. Probeer uw Mac af te sluiten en vervolgens weer aan te zetten. De Ethernet-verbinding werkt mogelijk nadat de Mac een back-up heeft gemaakt.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Mac met een printer via de router?

    Als u handmatig een printer op uw Mac wilt installeren, moet u de printer mogelijk met een USB-kabel op uw Mac aansluiten om afdrukken via Wi-Fi in te stellen. Ga vervolgens naar System Preferences > Printers & Scanners en selecteer de printer of klik op + om de printer. Selecteer ten slotte het tabblad Default, klik op de printernaam en klik op Add

    Hoe maak ik automatisch verbinding met mijn router vanaf mijn Mac?

    Je kunt meerdere netwerklocaties op je Mac instellen zodat deze automatisch verbinding maakt met het wifi-netwerk op de plaatsen waar je hem het meest gebruikt, zoals thuis, op het werk en op school. Ga naar Systeemvoorkeuren > Netwerk > Locaties bewerken > Automatische locatie> + > voer een locatienaam in > Klaar

Aanbevolen: