Hoe u uw routerwachtwoord kunt vinden op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u uw routerwachtwoord kunt vinden op Windows 10
Hoe u uw routerwachtwoord kunt vinden op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Controleer of er een sticker op de achter- of onderkant van uw router zit om het wachtwoord, de gebruikersnaam, de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel te vinden.
  • Als er geen sticker is, gaat u naar de site Router Passwords en zoekt u naar de fabrikant en het model van uw router.
  • Als het wachtwoord van je router niet werkt, reset je je router naar de fabrieksinstellingen om de standaard gebruikersnaam en het standaardwachtwoord te herstellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw routerwachtwoord kunt vinden in Windows 10. Gebruik uw routerwachtwoord om toegang te krijgen tot uw netwerkinstellingen.

De meest voorkomende standaard routerwachtwoorden zijn admin en password. Gebruikersnamen en wachtwoorden voor inloggen op de router zijn hoofdlettergevoelig.

Hoe kom ik erachter wat mijn routerwachtwoord is op Windows 10?

Zoek naar een sticker op de achter- of onderkant van je router. De meeste routers vermelden de gebruikersnaam en wachtwoord naast de netwerknaam (SSID) en netwerksleutel.

Het vinden van het wachtwoord van uw router is onafhankelijk van Windows 10. Het maakt niet uit welk besturingssysteem u gebruikt, alle onderstaande stappen zijn hetzelfde, ongeacht wat u gebruikt.

Als je geen sticker ziet, kun je de fabrikant en het model van je router online opzoeken om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord te vinden. Zoek het merk- en modelnummer op het apparaat of raadpleeg de handleiding.

Image
Image

Als u over de benodigde informatie beschikt, volgt u deze stappen om het standaardwachtwoord van uw router te vinden:

  1. Ga in een webbrowser naar de Router Passwords-site.
  2. Kies de fabrikant van uw router in de vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens Find Password.

    Image
    Image
  3. Zoek uw routermodel. Het wachtwoord wordt weergegeven in de uiterst rechtse kolom.

Routerwachtwoord versus wifi-wachtwoord

Het wachtwoord van uw router is niet hetzelfde als uw netwerksleutel. De netwerksleutel of wifi-wachtwoord is het wachtwoord dat u gebruikt om verbinding te maken met het draadloze netwerk van uw router. Je kunt je wifi-wachtwoord vinden in Windows 10 als je al met het netwerk bent verbonden.

Het routerwachtwoord wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de instellingen van uw router, voor het geval u port forwarding moet instellen, uw IP-adres moet wijzigen of uw beveiligingsinstellingen moet configureren. U moet ook de gebruikersnaam en het IP-adres van uw router weten om u aan te melden bij uw router.

Om uw thuisnetwerk beter te beschermen tegen hackers, wijzigt u het wachtwoord van uw router en wijzigt u uw standaard wifi-sleutel.

Waarom werkt mijn routerwachtwoord niet?

Het standaardwachtwoord is mogelijk gewijzigd. Reset uw router naar de fabrieksinstellingen om het standaardwachtwoord, de gebruikersnaam, de wifi-netwerknaam en het netwerkwachtwoord te herstellen.

FAQ

    Hoe vind ik het IP-adres van mijn router in Windows 10?

    Om het standaard gateway-IP-adres voor uw router te vinden, opent u de opdrachtprompt, voert u ipconfig in en drukt u vervolgens op Enter. Kijk naast Default Gateway om het IP-adres te vinden.

    Hoe stel ik mijn router in op Windows 10?

    Om een Wi-Fi-netwerk in te stellen, sluit je je router aan op je modem met een Ethernet-kabel en zet je beide apparaten aan, en verbind je vervolgens je pc draadloos met het nieuwe netwerk. Extra stappen die u moet nemen bij het instellen van uw router zijn onder meer het wijzigen van de SSID en het bijwerken van het MAC-adres.

Aanbevolen: