Hoe u de printer op uw netwerk kunt vinden in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe u de printer op uw netwerk kunt vinden in Windows 11
Hoe u de printer op uw netwerk kunt vinden in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Netwerkprinter: Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners >Apparaat toevoegen.
  • Gedeelde printer: zelfde stappen, dan Handmatig toevoegen en printernaam invoeren.
  • Problemen oplossen: Start de printer en computer opnieuw op en controleer de netwerkinstellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een printer kunt vinden die toegankelijk is via het netwerk, inclusief draadloze printers en bedrade printers die via het netwerk worden gedeeld. We bespreken ook wat u moet doen als u de normale stappen hebt geprobeerd, maar de printer nog steeds niet kunt vinden.

Hoe u uw printer op het netwerk kunt vinden

Windows 11 biedt een aantal manieren om verbinding te maken met netwerkprinters. Zo gebruikt u de geautomatiseerde tool in Instellingen om naar beschikbare printers te zoeken:

  1. Open Instellingen en ga naar Bluetooth en apparaten > Printers en scanners.

    Een manier om Instellingen te openen is door met de rechtermuisknop op het menu Start te klikken en het uit de lijst te kiezen. U kunt ook zoeken naar Settings of Printers & scanners.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apparaat toevoegen om naar beschikbare printers te zoeken.
  3. Selecteer Apparaat toevoegen naast de printer die u wilt installeren.

    Image
    Image

    Als uw printer hier niet wordt vermeld, volgt u de tips voor het oplossen van problemen onderaan deze pagina.

  4. Windows zal de printer installeren. Volg alle stappen op het scherm om de installatie te voltooien.

Gedeelde printers op het netwerk bekijken

Windows-gebruikers kunnen printers delen zodat andere mensen ze kunnen gebruiken. Dit is normaal gesproken hoe het is ingesteld wanneer meerdere computers binnen een netwerk willen afdrukken naar een printer die niet geschikt is voor een netwerk. Eén computer installeert de printer via USB en deelt die printer vervolgens, waardoor deze beschikbaar is voor iedereen die hem kan bereiken.

Zo vind je gedeelde printers:

  1. Ga naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners >Apparaat toevoegen.
  2. Wacht een paar seconden en selecteer Handmatig toevoegen als je het ziet.
  3. Kies Selecteer een gedeelde printer op naam en voer de gedeelde naam van de printer in. Het moet de computer bevatten die de printer host. Het ziet er ongeveer zo uit:

    
    

    jon-desktop\office

    Image
    Image
  4. Selecteer Next om de installatie van de printer te starten en vervolgens Next > Finish op de laatste prompt.

    Image
    Image

Hoe het op te lossen als u geen netwerkprinter kunt vinden

Verbinding maken met een printer via het netwerk heeft meer uitdagingen dan een printer die rechtstreeks op uw computer is aangesloten. Volg deze stappen om problemen op te lossen wanneer u een printer op het netwerk niet kunt bereiken en test na elke stap of de printer beschikbaar is.

  1. Zorg ervoor dat je op hetzelfde netwerk zit als de printer. Als je bijvoorbeeld een laptop gebruikt die normaal gesproken gebruik maakt van internet via een mobiele verbinding, moet je wifi op de laptop inschakelen en het wachtwoord van het netwerk invoeren.
  2. Bevestig dat de printer zelf het netwerk kan bereiken. Als het een draadloze printer met een scherm is, zou je dit via het display van de printer moeten kunnen achterhalen. Controleer voor bedrade printers die via het netwerk worden gedeeld of de computer een geldige verbinding heeft.

  3. Sluit af en weer aan, alles staat tussen je computer en de printer.

    • Start de printer opnieuw op. Er moet ergens op de voorkant van de printer een prominente aan / uit-knop zijn. Druk erop, wacht tot het volledig is uitgeschakeld en druk er dan opnieuw op.
    • Start de computer opnieuw op. Vooral als u het enige apparaat op het netwerk bent dat de printer niet kan bereiken, ligt het probleem waarschijnlijk met name bij uw computer.
    • Start de router opnieuw op. Dit is waarschijnlijk alleen nodig als meer dan één persoon op het netwerk een probleem heeft, maar als je het niet zeker weet en je toegang hebt tot de router, is een eenvoudige herstart een goed idee.
  4. Voer de details van de printer handmatig in het dialoogvenster Printer toevoegen in. Ga erheen via Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners > Apparaat toevoegen > Handmatig toevoegen.

    Er zijn een paar opties, waaronder een om de printer toe te voegen met behulp van het IP-adres of de hostnaam, die u kunt ophalen van de printer zelf of van de computer waarop deze is aangesloten.

    Image
    Image
  5. Installeer het printerstuurprogramma als u bij het toevoegen van de printer het bericht Driver is niet beschikbaar ziet. De beste manier om dit te doen is door naar de website van de printerfabrikant te gaan om het juiste stuurprogramma te zoeken en te downloaden.
  6. Start de print spooler-service. Dit is alleen relevant als de service is uitgeschakeld, want als dit het geval is, kunt u geen printer handmatig toevoegen.

    Image
    Image
  7. Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit. Dit helpt waarschijnlijk alleen als je de printer al gedeeltelijk hebt geïnstalleerd, maar het is het proberen waard.

    Ga erheen via Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners >Problemen oplossen.

  8. Als de printer via een computer via het netwerk wordt gedeeld, ga dan daarheen en installeer de printer volledig opnieuw. Dit houdt in dat u het van de computer verwijdert, opnieuw opstart, opnieuw installeert met de juiste stuurprogramma's en het vervolgens opnieuw deelt.

FAQ

    Kan een printer te oud zijn voor Windows 11?

    Ja, maar de meeste printers die in het afgelopen decennium zijn gemaakt, werken met Windows 11, op voorwaarde dat u over de juiste apparaatstuurprogramma's beschikt. Als uw printer compatibel is met Windows 10, zou deze moeten werken met Windows 11.

    Hoe verbind ik mijn printer met wifi?

    De stappen voor het verbinden van uw printer met uw Wi-Fi-netwerk verschillen afhankelijk van uw model. Sommige printers hebben een bijbehorende app die u op uw computer of mobiele apparaat moet installeren om de netwerkinstellingen te configureren. U moet de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en het wachtwoord weten.

    Hoe schakel ik printerdeling in Windows 11 in?

    Open het Configuratiescherm en ga naar Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Geavanceerd delen wijzigen instellingen. Zoek de sectie Bestands- en printerdeling en selecteer Bestands- en printerdeling inschakelen.

    Hoe stel ik een standaardprinter in Windows 11 in?

    Ga naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners >uw printer > Standaard instellen . Of selecteer Laat Windows mijn standaardprinter beheren op de Printers & Scanners pagina.

Aanbevolen: