Hoe u uw iPad kunt beschermen tegen malware en virussen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt beschermen tegen malware en virussen
Hoe u uw iPad kunt beschermen tegen malware en virussen
Anonim

Wat te weten

  • Geef nooit toestemming om een app op je apparaat te installeren.
  • Heroverweeg het jailbreaken van je apparaat. Het is moeilijker om een iPad te infecteren die niet gejailbreakt is en de laatste updates heeft.
  • Vertrouw nooit een onbekende computer. De enige keer dat u een pc echt moet vertrouwen, is om bestanden over te zetten, maar iCloud maakt dit grotendeels overbodig.

De iPad draait op het iOS-platform, dat tegenwoordig een van de veiligste besturingssystemen is. Maar Wirelurker, dat malware op uw iPad installeert wanneer u deze aansluit op een geïnfecteerde computer met macOS, en een variant die in wezen hetzelfde doet via e-mail en sms, bewijzen dat zelfs de meest veilige platforms niet 100 procent veilig zijn.

Huidige iPad-malwarebedreigingen

Image
Image

Beide hierboven genoemde exploits zijn vergelijkbaar in hoe ze uw iPad infecteren. Ze gebruiken het bedrijfsmodel, waarmee een bedrijf zijn eigen apps op de iPad of iPhone kan installeren zonder het App Store-proces te doorlopen. In het geval van Wirelurker moet de iPad fysiek zijn verbonden met een Mac met behulp van de Lightning-connector en moet de Mac zijn geïnfecteerd met Wirelurker, wat gebeurt wanneer de Mac geïnfecteerde apps downloadt van een niet-vertrouwde app store.

De variant exploit is een beetje lastiger. Het gebruikt sms-berichten en e-mails om de app rechtstreeks naar je iPad te pushen zonder dat deze op een Mac hoeft te worden aangesloten. Het gebruikt dezelfde 'maas in de wet'. Om dit draadloos te laten werken, moet de exploit een geldig bedrijfscertificaat gebruiken, wat niet gemakkelijk te verkrijgen is.

Beste praktijken voor iOS-virusbescherming

Image
Image

De meeste apps worden geïnstalleerd via de Apple App Store, die een goedkeuringsproces heeft dat op malware controleert. Om malware op uw iPad te laten komen, moet deze op een andere manier zijn weg naar het apparaat vinden.

  • Denk twee keer na over het jailbreaken van je apparaat: Een manier waarop malware op je iPad kan worden geïnstalleerd, is door de App Store van Apple te omzeilen. Goed geïnformeerde gebruikers kunnen hun apparaat jailbreaken en individuele apps onderzoeken om de dreiging van malware te verminderen, maar zelfs dan bevinden ze zich in een minder beschermde omgeving. Als u op zoek bent naar de beste bescherming, vermijd dan gewoon de iPad te jailbreaken. Installeer altijd de laatste updates. Hackers zijn goed in wat ze doen en ze controleren continu alle facetten van de iPad op weg naar het apparaat. Apple bestrijdt dit door gaten te patchen en die patches vrij te geven als updates van het besturingssysteem.
  • Vertrouw nooit een onbekende computer: wanneer u uw iPad op een pc aansluit met behulp van de Lightning-adapter, wordt u gevraagd of u de computer wilt vertrouwen. Je iPad laadt op, ongeacht je antwoord, en de enige reden om een pc te vertrouwen is om bestanden over te zetten. Met de mogelijkheid om een back-up van uw apps en gegevens naar de cloud te maken en back-ups vanuit de cloud te herstellen, kunt u zelfs voorkomen dat u de iPad op uw eigen pc aansluit.
  • Geef nooit toestemming voor het installeren van een app op je apparaat: Hier krijgen ze je. De 'maas in de wet' van het bedrijfsmodel is niet zozeer een maas in de wet, maar een functie die opnieuw wordt gebruikt. Apple zal het in de toekomst ongetwijfeld moeilijker maken voor hackers om deze methode te gebruiken, maar er zal altijd een manier zijn om bedrijfsapps op een iPad te installeren. Wanneer dit gebeurt, vraagt uw iPad u om toestemming om de app te installeren. Elke keer dat u een vreemde prompt van uw iPad krijgt, moet u deze weigeren. En als je wordt gevraagd om een app te installeren, weiger deze dan zeker. Wanneer u een app downloadt uit de App Store, wordt u om uw Apple ID gevraagd, maar niet specifiek om toestemming om de app te installeren.

Naast deze stappen moet je ervoor zorgen dat je wifi-thuisnetwerk goed is beveiligd met een wachtwoord.

Hoe u uw iPad kunt beschermen tegen virussen

Hoewel het woord virus de pc-wereld al een paar decennia angst aanjaagt, hoeft u zich weinig zorgen te maken over het beschermen van uw iPad. De manier waarop het iOS-platform werkt, is om een barrière op te werpen tussen apps, waardoor de ene app de bestanden van een andere app niet kan wijzigen. Dit zorgt ervoor dat een virus zich niet kan verspreiden.

Een paar apps die beweren je iPad te beschermen tegen virussen, maar ze scannen meestal op malware. En ze concentreren zich niet eens op apps. In plaats daarvan scannen ze Word-documenten, Excel-spreadsheets en soortgelijke bestanden op mogelijke virussen of malware die uw iPad niet kunnen infecteren, maar mogelijk uw pc kunnen infecteren als u het bestand naar uw pc overzet.

Een betere tactiek dan het downloaden van een van deze apps is om ervoor te zorgen dat uw pc een soort van malware- en virusbescherming heeft. Daar heb je het tenslotte nodig.

Aanbevolen: