Hoe firewalls u kunnen beschermen tegen beveiligingsrisico's

Inhoudsopgave:

Hoe firewalls u kunnen beschermen tegen beveiligingsrisico's
Hoe firewalls u kunnen beschermen tegen beveiligingsrisico's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Persoonlijke firewalls kunnen helpen uw thuisnetwerk te beschermen tegen hackers.
  • Onderzoekers hebben beveiligingsproblemen gevonden bij meer dan 100 miljoen apparaten met internetverbinding.
  • Cybercriminaliteit gericht op individuen is een groeiend probleem naarmate meer mensen vanuit huis werken.
Image
Image

Een recente ontdekking van beveiligingsproblemen met miljoenen apparaten met internetverbinding maakt duidelijk dat gebruikers een persoonlijke firewall moeten overwegen, zeggen experts.

In een nieuw rapport vonden onderzoekers negen kwetsbaarheden in de communicatieprotocollen die in IoT-apparaten worden gebruikt. De kwetsbaarheden kunnen leiden tot Denial of Service (DoS) of Remote Code Execution (RCE) door hackers. Meer dan 100 miljoen consumenten-, bedrijfs- en industriële IoT-apparaten kunnen worden getroffen.

Door de beveiligingsfouten kunnen hackers apparaten offline halen of op afstand bedienen. Cybercriminelen kunnen de beveiligingsproblemen ook gebruiken om bredere toegang te krijgen tot de getroffen netwerken.

"Cyberbedreigingen voor degenen die thuis internetten, zijn het afgelopen jaar toegenomen", zei Heather Paunet, een beveiligingsexpert bij het cyberbeveiligingsbedrijf Untangle, in een e-mailinterview.

"Toen IT-afdelingen zich inspanden om werknemers voor thuiskantoren te plaatsen, zagen kwaadwillenden een kans en begonnen ze te profiteren van firewalls die niet aanwezig waren of niet effectief genoeg waren."

Firewalls voor de redding

Firewalls kunnen helpen voorkomen dat hackers het soort kwetsbaarheden uit het recente rapport misbruiken, zei Dirk Schrader, een beveiligingsexpert bij het cyberbeveiligingsbedrijf New Net Technologies, in een e-mailinterview.

Persoonlijke firewalls kunnen beschermen tegen hackers die u een kwaadaardige e-mail sturen, maar ook tegen iemand die op uw open internetverbinding springt, zei Kris Bondi, CEO van het cyberbeveiligingsbedrijf Mimoto, in een e-mailinterview. Ze kunnen ook een goed hulpmiddel zijn voor privacybescherming.

Image
Image

Consumentenfirewalls kunnen in de vorm van een zachte of harde firewall komen, zei Brian Desmot, CEO van het cyberbeveiligingsbedrijf iTecs, in een e-mailinterview.

Een zachte firewall is over het algemeen een firewall die op het systeem is geïnstalleerd en een gebruiksvriendelijke interface biedt. Een harde firewall is een apparaat dat op het thuisnetwerk van de consument is geïnstalleerd en het verkeer dat in en uit het netwerk komt, modereert.

"Gebruikers hebben firewalls nodig om ervoor te zorgen dat hun systeem ongevraagd of ongeautoriseerd netwerkverkeer en verzoeken effectief kan blokkeren", voegde Desmot eraan toe. "Een firewall kan ook voorkomen dat virussen die met succes een computer hebben geïnfecteerd gevoelige gegevens verzenden."

Sluit uw eigen firewall aan

Er is bijvoorbeeld Firewalla, een hard firewall-apparaat dat op uw router wordt aangesloten. Het bewaakt het netwerkverkeer en waarschuwt u via een app voor abnormale activiteit van smarthome-apparaten. Firewalla beweert ook dat hackers en cyberdieven geen toegang hebben tot slimme apparaten voor thuisgebruik om persoonlijke informatie te stelen.

Een op software gebaseerde firewall is Bitdefender, die beweert inbraken te blokkeren en uw netwerkverkeer te filteren. Het bevat ook webcam- en microfoonbescherming om afluisteren te voorkomen.

Een van de meest voorkomende soorten aanvallen die firewalls helpen voorkomen, zijn denial of service (DDoS)-aanvallen, zei Tom Kirkham, CEO van het cyberbeveiligingsbedrijf IronTech Security, in een e-mailinterview. DDoS-aanvallen zijn aanvallen gericht op websites die een online service aanbieden.

"Ze worden beschouwd als kwaadaardige aanvallen waarbij cybercriminelen een bepaalde online service aanvallen door de website te overmeesteren", zei hij."Hackers bombarderen de website met een overvloed aan online verkeer en laten de server of het netwerk achter waar het het verkeer niet langer aankan."

Voor de beste bescherming moeten firewalloplossingen uw netwerk beschermen, evenals de apparaten en gebruikers, zei Paunet.

Een firewall kan ook voorkomen dat virussen die met succes een computer hebben geïnfecteerd, gevoelige gegevens verzenden.

De firewall moet virusbescherming bevatten; dreigingspreventie, om te voorkomen dat kwaadaardige servers met een slechte reputatie op het netwerk worden toegelaten; en bescherming tegen ransomware en klikken op kwaadaardige links. Het moet ook webfiltering bevatten die gebruikers beschermt tegen het klikken op links die iets op hun apparaten kunnen uitvoeren.

Ondanks hun voordelen zijn firewalls geen perfecte bescherming. "Persoonlijke firewalls zijn echter niet goed om malware-aanvallen te voorkomen", zei Bondi. "Malware kan het systeem bereiken vanaf een gecompromitteerde service in de vorm van vertrouwde gegevens."

Bondi raadt aan om een persoonlijke VPN te gebruiken in plaats van een firewall. "Een VPN versleutelt uw communicatie en maskeert de locatie van uw activiteiten. Zie het als incognito werken met extra beveiliging en de mogelijkheid om te benoemen waar u zich lijkt te bevinden," zei Bondi.

Aanbevolen: