Hoe postcodes en netnummers online te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe postcodes en netnummers online te vinden
Hoe postcodes en netnummers online te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Postcodes: gebruik de USPS Zip Code Lookup-tool of zoek op Google, Bing, DuckDuckGo of de site International Post Codes.
  • Zoek netnummers: Typ de naam van de stad en de staat, samen met de zoekterm netnummer, in Google, Bing, Yahoo of Wolfram Alpha.
  • Of gebruik een gespecialiseerde website zoals Area Codes, Country Codes, LincMad of AllAreaCodes.com.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u postcodes en netnummers online kunt vinden en verifiëren. Postcodes en postcodes zijn numerieke codes die worden gebruikt om postbezorging te vergemakkelijken, en netnummers worden gebruikt om een geografische regio aan te geven wanneer u een telefoonnummer belt.

Hoe vind je een postcode online

U kunt verschillende websites en zoekmachines gebruiken om een postcode te vinden.

Zoek postcodes op USPS.com

Als je een adres of gedeeltelijk adres hebt, kun je de postcode vinden via USPS Zip Code Lookup, een tool op de website van de Amerikaanse postdienst. U kunt ook zoeken op stad of staat, of alle steden vinden die deel uitmaken van een bepaalde postcode.

Image
Image

Zoeken op de website voor internationale postcodes

De International Post Codes-site, onderhouden door Columbia University, heeft een uitgebreide index van nationale en internationale postcodes, naast mailingacroniemen, beleid en best practices.

Zoek postcodes met Google

Je kunt ook verschillende zoekmachines gebruiken om postcodes te vinden. Als u bijvoorbeeld met Google op adres wilt zoeken op postcode, typt u wat u weet van het adres om een kaart van de locatie te zien met de postcode erbij.

Image
Image

Je kunt zelfs iets typen als South Laurel MD postcode om ze allemaal voor dat gebied te zien (en om links te vinden die een volledige lijst met postcodes voor die regio tonen). U kunt ook een postcode invoeren om de geografische locatie te zien waartoe het behoort, evenals een kaart en andere gerelateerde webresultaten, zoals steden die die postcode gebruiken.

Als u postcode niet toevoegt aan het einde van de zoekopdracht, kan Google niet-gerelateerde informatie weergeven. Een zoekopdracht naar 90210 onthult bijvoorbeeld informatie over de tv-serie, terwijl 90210 postcode informatie over de postcode toont.

Zoeken met DuckDuckGo

Je kunt ook een postcode vinden bij DuckDuckGo. Typ een postcode en DuckDuckGo retourneert een kaart, de locatie van de postcode, het weer, onroerend goed en andere relevante webresultaten.

Image
Image

Zoek postcodes op met Bing

Een postcode-zoekopdracht op Bing brengt terug op welke stad/plaats het betrekking heeft, kaarten en lokale attracties, zoals supermarkten, hotels en bioscopen. Als u een gedeeltelijk adres typt, vult Bing het voor u in en onthult de postcode.

Image
Image

Een netnummer vinden

Net zoals met een postcode, kun je een zoekmachine gebruiken om een netnummer te vinden door naar de stad te zoeken. Om het omgekeerde te doen en erachter te komen aan welk deel van het land een netnummer is gerelateerd, voert u het netnummer in de zoekmachine in.

Zoek een netnummer met Google

Als u een netnummer wilt vinden met Google, typt u de naam van de stad en de staat waarnaar u zoekt, gevolgd door de woorden netnummer Meestal vindt u wat u zoekt nodig hebben. Zoek voor internationale vermeldingen naar een zin zoals Kenia-belcode, en u ontvangt een informatief antwoord met de nummers die u nodig heeft om naar dat land te bellen.

Image
Image

Zoek een netnummer met Bing

Voer de stad en staat in bij een nieuwe Bing-zoekopdracht en je zult hoogstwaarschijnlijk Google-achtige resultaten zien die je het netnummer helemaal bovenaan de resultaten laten zien. Hetzelfde geldt voor internationale belcodes.

Image
Image

Zoek een netnummer met Wolfram Alpha

Een andere manier om online een netnummer te vinden, is met Wolfram Alpha, dat zichzelf beschouwt als 'Computational Intelligence'. Deze "Wolfram Alpha netnummer zoeken" id=mntl-sc-block-image_1-0-6/> alt="

Zoek een netnummer met Yahoo

Het gebruik van Yahoo om een netnummer te vinden lijkt veel op het gebruik van Google; voer gewoon de naam van de stad en de staat in gevolgd door netnummer, en je krijgt direct resultaat. Het vinden van internationale codes is bij Yahoo niet zo eenvoudig als bij Google, maar u kunt Yahoo natuurlijk nog steeds gebruiken om andere websites te vinden die u die informatie kunnen geven.

Image
Image

Gespecialiseerde websites voor postcodes

Heel wat sites zijn gespecialiseerd in het vinden van netnummers die een eenvoudige zoekopdracht in een zoekmachine misschien niet onthult. U kunt deze gratis bronnen gebruiken om bijna elk netnummer en/of landnummer ter wereld te vinden:

  • Area Codes: Bevat netnummers van voornamelijk de Verenigde Staten, hoewel andere landen hier ook verspreid zijn.
  • BT-telefoonboek: gebruik deze site om netnummers in het VK te vinden
  • Landcodes: deze site vraagt u naar welk land u belt en naar welk land u belt om de juiste landcode, het netnummer of beide toe te wijzen.
  • LincMad: Een postcodekaart die een visuele weergave biedt van netnummers in de Verenigde Staten en Canada.
  • AllAreaCodes.com: Net als bij LincMad krijg je een volledige kaart met het netnummer van de VS en Canada, maar ook links naar regiospecifieke lijsten met netnummers, details over de netnummers (bijv. draadloos of vast, provider, toen het werd geïntroduceerd), zoekhulpmiddelen en afdrukbare lijsten met netnummers.

Aanbevolen: