Hoe toegang te krijgen tot AirDrop in het iOS Control Center

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot AirDrop in het iOS Control Center
Hoe toegang te krijgen tot AirDrop in het iOS Control Center
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Control Center > Draadloze bediening > AirDrop.
  • Als je een bestand wilt AirDrop, tik je op Delen en selecteer je een apparaat in de buurt in Tik om te delen met AirDrop.

Dit artikel legt uit hoe je AirDrop-instellingen kunt vinden en gebruiken op iOS-apparaten met iOS 12 of iOS 11.

AirDrop-instellingen vinden in het Control Center

AirDrop is gemakkelijk een van de best bewaarde geheimen op de iPhone en iPad. Je kunt het gebruiken om foto's en andere documenten draadloos over te zetten tussen twee Apple-apparaten - iPhones, iPads, iPod touch-apparaten en Macs.

Dus waarom hebben niet meer mensen ervan gehoord? AirDrop is ontstaan op de Mac en is iets meer bekend bij mensen met een Mac-achtergrond. Apple heeft het niet op dezelfde manier gepusht als het bedrijf in de loop der jaren andere functies heeft gepubliceerd, en het helpt zeker niet dat de schakelaar verborgen is in het iOS-controlecentrum.

Apple's Control Center is anders dan het oude, maar het is best cool als je er eenmaal aan gewend bent. Sommige knoppen zijn kleine vensters die kunnen worden uitgevouwen, wat een slimme manier is om meer instellingen in het Control Center toe te voegen en ze toch op één scherm te laten passen. Een andere manier om ernaar te kijken is dat het herontwerp sommige instellingen verbergt, en AirDrop is een van deze verborgen functies.

  1. Open Control Center door vanaf de rechterbovenrand van het scherm naar beneden te vegen op iPhone X of nieuwer of door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm op iPhone 8 en eerder.
  2. Zoek Wireless Controls, dit is de knop met vier pictogrammen erop, waaronder een vliegtuig en het wifi-symbool. Houd de knop stevig ingedrukt om deze uit te vouwen.
  3. Tik op het AirDrop pictogram in het uitgevouwen venster en selecteer een van de opties in het kleine venster dat wordt geopend. Ze ontvangen uit, alleen contacten en iedereen.

    Image
    Image

Welke instelling moet je gebruiken voor AirDrop?

De drie keuzes die je hebt voor de AirDrop-functie zijn:

  • Ontvangen uit. Dit is een instelling voor Niet storen. Je kunt nog steeds AirDrop-bestanden en -gegevens naar anderen verzenden, maar je wordt niet weergegeven als een beschikbare bestemming voor iemand in de buurt en je ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
  • Alleen contacten. Uw apparaat wordt alleen weergegeven aan mensen die u in uw iPhone-adresboek heeft.
  • Iedereen. Uw apparaat wordt weergegeven op alle apparaten in de buurt. Het bereik van AirDrop is vergelijkbaar met Bluetooth, dus dat is waarschijnlijk iedereen in de kamer bij jou.

Het is meestal het beste om AirDrop ingesteld te laten op Alleen contacten of om het uit te schakelen als je het niet gebruikt. De instelling Iedereen is geweldig als je bestanden wilt delen met iemand die niet in je contactenlijst staat, maar je moet het uitschakelen nadat de bestanden zijn gedeeld.

Hoe een bestand te AirDrop

Je gebruikt AirDrop om afbeeldingen en bestanden te delen via de Share-knop.

  1. Tik bijvoorbeeld op een afbeelding in de app Foto's of op een document in de app Bestanden.
  2. Tik op het Share icoon om het deelscherm te openen. Het pictogram lijkt op een doos met een pijl die eruit komt.
  3. Tik in het gedeelte Tik om te delen met AirDrop op een van de apparaten in de buurt om de afbeelding naar dat apparaat te sturen.

    Image
    Image

Als je de foto of het bestand naar een van je eigen apparaten stuurt, is de verzending onmiddellijk. Als u het naar het apparaat van een andere gebruiker in de kamer stuurt, krijgt die persoon een melding dat u een AirDrop probeert en moet hij het proces goedkeuren.

Om AirDrop te laten werken, moeten op beide apparaten wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld. Geen van beide apparaten kan persoonlijke hotspot hebben ingeschakeld.

AirDrop-instellingen vinden op een ouder apparaat

Hoewel AirDrop werd geïntroduceerd in iOS 7, moet je je apparaat upgraden als je een iPhone of iPad hebt waarop iOS 11 of iOS 12 kan draaien. Nieuwe releases voegen niet alleen nieuwe functies toe aan je iPhone of iPad, maar ze repareren ook beveiligingslekken die je apparaat veilig houden.

Als je echter een ouder apparaat hebt dat niet compatibel is met nieuwere versies van iOS, zijn de AirDrop-instellingen nog gemakkelijker te vinden in het Control Center omdat ze niet verborgen zijn. Veeg gewoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center weer te geven.

De AirDrop-instellingen bevinden zich net onder de muziekbediening op een iPhone. Op de iPad zit de optie tussen de volumeregeling en de schuifregelaar voor helderheid. Dit plaatst het onderaan het Control Center in het midden.

Meer verborgen geheimen in het iOS-controlecentrum

U kunt de methode stevig indrukken gebruiken om andere knoppen in het Control Center uit te vouwen. De muziekknop wordt uitgevouwen om de volumeregelaars weer te geven, de schuifregelaar voor helderheid wordt uitgevouwen zodat je Night Shift kunt in- of uitschakelen en de volumeschuifregelaar wordt uitgevouwen zodat je je apparaat kunt dempen.

Misschien is het coolste deel van Control Center de mogelijkheid om het aan te passen. U kunt knoppen toevoegen en verwijderen om het Control Center te personaliseren voor hoe u het wilt gebruiken.

  1. Ga naar de app Instellingen.
  2. Kies Control Center.
  3. Tik op Besturing aanpassen.
  4. Verwijder functies uit het Control Center door op de rode minknop te tikken en voeg functies toe door op de groene plusknop te tikken.

    Image
    Image

Aanbevolen: