Hoe een ISO-afbeeldingsbestand op een dvd te branden

Inhoudsopgave:

Hoe een ISO-afbeeldingsbestand op een dvd te branden
Hoe een ISO-afbeeldingsbestand op een dvd te branden
Anonim

Wat te weten

  • Plaats een lege schijf in het schijfstation. Klik met de rechtermuisknop of tik op het ISO-bestand en houd het vast. Kies Brand schijfimage.
  • Kies de juiste brander uit het Schijfbrander vervolgkeuzemenu. Meestal is dit de "D:"-schijf.
  • Selecteer Branden. Sluit het venster wanneer de schijf uit het station wordt geworpen.

Dit artikel legt uit hoe u een ISO-bestand op een dvd, cd of bd brandt in Windows 11, Windows 10, Windows 8 of Windows 7. Het bevat ook informatie over het branden van een IOS-bestand in oudere versies van Windows.

Hoe een ISO-imagebestand op een dvd te branden

Nadat je een ISO-bestand hebt gedownload, moet je het op een schijf (of een USB-station) branden. Het proces verschilt van het kopiëren van een bestand naar een schijf. Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7 bevatten echter een ingebouwde ISO-brandertool die dit gemakkelijk maakt. Dit proces werkt voor dvd's, cd's of bd's.

  1. Zorg ervoor dat er een lege schijf in uw schijfstation zit.

    Zolang uw optische drive dit ondersteunt, kan deze schijf een lege dvd, cd of bd zijn.

    Gebruik de kleinst mogelijke schijf, want een schijf die met een ISO-bestand is gebrand, is niet vaak bruikbaar voor andere doeleinden. Als het ISO-bestand dat u gebruikt bijvoorbeeld slechts 125 MB is, gebruik dan geen dvd of bd als u een goedkopere lege cd beschikbaar heeft.

    Bekijk dit overzicht van optische opslagtypes voor meer informatie over hoeveel gegevens bepaalde soorten schijven kunnen bevatten.

  2. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd het ISO-bestand vast en kies vervolgens Schijfimage branden om het venster Windows Disc Image Burner te openen.

    Als je Windows 7 gebruikt, kun je gewoon dubbelklikken op het ISO-bestand. Dubbelklikken of dubbeltikken op een ISO in Windows 11, 10 of 8 zal het bestand koppelen als een virtuele schijf.

  3. Kies de juiste cd-, dvd- of bd-brander uit het Schijfbrander: vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Hoewel niet altijd, is er meestal maar één optie beschikbaar: de "D:"-schijf.

  4. Selecteer Burn om de ISO-image op de schijf te branden.

    De hoeveelheid tijd die nodig is om een ISO-bestand te branden, hangt af van zowel de grootte van het ISO-bestand als de snelheid van uw schijfbrander, dus het kan enkele seconden tot enkele minuten duren om te voltooien.

    Image
    Image

    U kunt optioneel het vakje naast "Verifieer schijf na branden" aanvinken voordat u de ISO-image gaat branden. Dit is handig als de integriteit van de gegevens belangrijk is, bijvoorbeeld als u firmware op de schijf brandt. Er is een goede uitleg van wat dat betekent op How-To-Geek.

  5. Als het branden is voltooid, wordt de schijf uit het schijfstation verwijderd en wordt in de "Status"-beschrijving weergegeven: "De schijfkopie is met succes op schijf gebrand."

    Image
    Image
  6. Je kunt nu het venster sluiten en de ISO-bestand-gedraaide-schijf gebruiken voor alles waarvoor je het nodig hebt.
Image
Image

Als u de inhoud van de schijf bekijkt, ziet u mogelijk veel bestanden en mappen. Dus wat is er met het ISO-bestand gebeurd? Het ISO-bestand is slechts een weergave van één bestand van de schijf. Dat ISO-bestand bevatte de informatie voor alle bestanden die u nu op de schijf ziet.

Een ISO-bestand op een dvd branden met een gratis ISO-brander

De ingebouwde Windows Disc Image Burner-tool is niet beschikbaar in Windows Vista of Windows XP, dus u zult een programma van derden moeten gebruiken om het ISO-bestand op een schijf te branden.

Zo doe je dat met een applicatie genaamd Free ISO Burner:

Free ISO Burner's website stelt dat het werkt op Windows 10, 8, 7, Vista en XP, en een ISO-imagebestand zal branden op elk van de verschillende soorten dvd-, bd- en cd-schijven die er zijn.

Voorkeur voor screenshots? Probeer onze stapsgewijze handleiding voor het branden van een ISO-bestand voor een volledige uitleg!

  1. Download Free ISO Burner, een volledig gratis programma dat alleen ISO-bestanden brandt, waardoor het heel gemakkelijk te gebruiken is.

    Free ISO Burner is volledig gratis en volledig functioneel. ECHTER, hun downloadpagina (gehost door SoftSea.com) is een beetje lastig. Laat u niet misleiden door hun advertenties om iets anders te downloaden. Zie de waarschuwing in stap 2 van onze tutorial voor details.

    Als je liever een ander ISO-brandergereedschap kiest, bekijk dan de suggesties onderaan de pagina. Als u dat doet, zijn de onderstaande instructies met betrekking tot Free ISO Burner natuurlijk niet precies van toepassing.

  2. Dubbelklik of dubbeltik op het FreeISOBurner-bestand dat u zojuist hebt gedownload. Het gratis ISO Burner-programma wordt gestart.

    Free ISO Burner is een op zichzelf staand programma, wat betekent dat het niet wordt geïnstalleerd, maar gewoon wordt uitgevoerd. Dit is nog een reden waarom we deze ISO-brander verkiezen boven andere met enorme installaties.

  3. Plaats een lege schijf in uw station.
  4. Kies Open naast het lege tekstvak bovenaan het programmavenster.
  5. Zoek en selecteer het ISO-bestand dat u op de lege schijf wilt branden en kies Open om te bevestigen.

    Image
    Image
  6. Controleer of de optie onder Drive in feite het optische station is waarin u de lege schijf hebt geplaatst tijdens stap 3 hierboven.

    Als u meer dan één optisch station heeft, kunt u hier meer dan één optie kiezen.

  7. Sla de aanpassingen in het gebied Opties over, tenzij u weet wat u doet.

    Tenzij u een probleem oplost, wilt u misschien hoogstens een volumelabel voor de nieuwe schijf configureren, maar dat hoeft niet.

  8. Selecteer Burn om het branden van het ISO-bestand te starten.

    Image
    Image

    Afhankelijk van hoe groot het ISO-bestand is en hoe snel uw schijfbrander is, kan het ISO-brandproces slechts enkele seconden tot enkele minuten duren.

  9. Als het branden is voltooid, wordt de schijf automatisch uit het station verwijderd. U kunt dan de schijf verwijderen en Free ISO Burner sluiten.

Meer hulp bij het branden van ISO-images op schijven

Je moet een optische brander hebben om ISO-bestanden naar een schijf te kunnen schrijven. U kunt geen ISO-bestanden branden als u alleen een standaard cd-, dvd- of bd-station hebt.

Veel ISO-bestanden zijn bedoeld om te worden opgestart nadat ze zijn gebrand, zoals sommige geheugentestprogramma's, hardeschijfwissers en antivirusprogramma's.

Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u uw computer kunt opstarten vanaf een cd, dvd of bd-schijf voor meer informatie.

Sommige andere freeware ISO-branderprogramma's die beschikbaar zijn naast Free ISO Burner zijn CDBurnerXP, ImgBurn, InfraRecorder, BurnAware Free, Jihosoft ISO Maker en Active ISO Burner.

Je kunt ook een ISO-bestand op macOS branden met Schijfhulpprogramma, Finder of een terminal.

Heb je een ISO-image die je moet branden, maar heb je geen dvd-brander of lege schijven? Zie Een ISO-bestand op USB branden voor een volledige zelfstudie over hoe u uw ISO in plaats daarvan op een USB-station kunt zetten.

Aanbevolen: