Een muziek-cd branden in Windows

Inhoudsopgave:

Een muziek-cd branden in Windows
Een muziek-cd branden in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Plaats een lege schijf in het optische schijfstation en selecteer de muziekbestanden die u wilt branden.
  • Klik met de rechtermuisknop op een bestand en kies Send to > DVD RW Drive (X:) of CD Drive (X:). Selecteer Met een cd/dvd-speler of Mastered > Volgende.
  • Ga naar Beheren > Branden beëindigen. Geef de schijf een naam en selecteer Volgende.

Dit artikel legt uit hoe je muziek op een schijf kunt branden in Windows zonder iTunes, Windows Media Player of brandsoftware van derden. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Een muziek-cd maken

Als je een cd wilt branden zonder iTunes of andere software voor het branden van audio, plaats je een schijf, kies je welke nummers je erop wilt schrijven en stuur je ze naar de cd-brander.

  1. Plaats een lege schijf in het optische schijfstation.

    Als u wordt gevraagd wat u met de lege schijf moet doen, negeert u het bericht. De onderstaande stappen werken prima, zelfs als u niet aan Windows opgeeft hoe het zich moet gedragen wanneer een nieuwe schijf wordt geplaatst.

  2. Selecteer de muziekbestanden die u op de schijf wilt branden.

    Image
    Image

    Je kunt meer dan één bestand tegelijk kiezen door de Ctrl-toets ingedrukt te houden. Druk op Ctrl+ A om alle bestanden te selecteren als u elk bestand in de map wilt branden.

    Open de muziekbestanden niet. Selecteer ze in plaats daarvan zodat ze worden gemarkeerd. Als je er een opent, wordt het afgespeeld in je mediaspeler, maar zo brand je de muziek niet op de cd.

  3. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde bestanden en ga naar Verzenden naar > DVD RW Drive (X:) ofCD-station (X:) afhankelijk van het type optisch station dat u heeft. De stationsletter is afhankelijk van uw systeem. Meestal is dit D:.

    Als de lade leeg is, wordt deze automatisch geopend en wordt u gevraagd een schijf te plaatsen. Zo ja, doe dat en keer dan terug naar deze stap.

    Image
    Image
  4. Selecteer ofwel Met een cd/dvd-speler of Mastered wanneer u wordt gevraagd hoe u de schijf wilt gebruiken, afhankelijk van het besturingssysteem jij hebt.

    Image
    Image
  5. Selecteer Volgende. Er verschijnt een Verkenner-venster met de door u geselecteerde bestanden.

    Je kunt meer bestanden aan de lijst toevoegen door ze naar dit venster te kopiëren. Dit is ook het moment waarop u alle bestanden uit de lijst kunt verwijderen als u niet wilt dat ze op de schijf worden gebrand.

  6. Ga naar Beheren > Branden voltooien in Windows 10 of Windows 8. Selecteer voor Windows 7 Branden naar schijf bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  7. Voer een naam in voor de schijf.

    Je kunt hier ook de opnamesnelheid instellen, maar het is raadzaam om deze op de hoogste snelheid te laten (wat de standaard is), tenzij je een reden hebt om dat niet te doen.

  8. Selecteer Volgende. Er verschijnt een melding wanneer de muziek klaar is met branden op de cd.

Aanbevolen: